mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Medicamente
Index » Medicamente
» venoton, capsule

venoton, capsule






combinatii

Forma de prezentare: Blistere a cate 10 capsule. Cutie cu 2 blistere.

Compozitie: O capsula contine troxerutin 200 mg, acid ascorbic 100 mg, excipienti.

Proprietati: Principiul activ, troxerutinul, este orto-(beta-hidroxietil)-rutozid, un derivat semisintetic de rutin (rutozid), care este rutozidul qvercetolului. Acesta face parte din grupul flavonoizilor, derivati ai fenilbenzopiranului. Grupa flavonoizilor cuprinde pigmenti galbeni raspanditi in fructele si frunzele verzi ale telor. Troxerutinul face parte din grupa vitaminei P, vitamina permeabilitatii. AŽn formula este asociat acidul ascorbic - vitamina C- care, pe langa actiunea proprie de pro-tectie a capilarelor, potenteaza actiunea troxerutinului.

Actiune terapeutica: Insuficienta venoasa este consecinta varicelor (primare si secundare) si a proceselor tromboflebitice. Staza venoasa se repercuteaza si la nivelul capilarelor si determina tulburari variate, functionale si trofice. AŽn prima faza de evolutie, cu modificari functionale, se utilizeaza flavonoizi - troxerutin, activi mai ales asupra tulburarilor capilarelor. Este vasoconstrictor venos, reface rezistenta peretilor vasculari. Are efect protector asupra tesutului conjunctiv, celulelor endoteliale si membranei bazale a capilarelor, diminuandu-le permeabilitatea, este antiinflamator si antitrombotic (inhiba agregarea trombocitelor). Prin aceste efecte atenueaza simptomele din sindromul varicos incipient. Nu influenteaza alterarile structurale din varicele constituite. Mecanismul de actiune are la baza capacitatea substantelor de a forma sisteme redox si proprietatile lor chelatoare. Actiunea asupra capilarelor se datoreaza unui efect direct asupra substantei intercelulare si unuia indirect, prin intermediul catecolaminelor. Flavonoizii protejeaza acidul ascorbic de oxidare, favorizand efectele acestuia. AŽmpiedica oxidarea catecolaminelor, crescand usor concentratia lor sanguina. Cresc rezistenta si diminueaza permeabilitatea capilara, intervin in mentinerea integritatii functionale a capilarelor. Acidul ascorbic actioneaza asupra rezistentei si permeabilitatii peretelui vaselor capilare. Produsul are actiune favorabila asupra vaselor sanguine mici (capilarelor), normalizand permeabilitatea si diminuand fragilitatea acestora. Reduce rapid durerile, inflamatia in caz de edem, precum si celelalte manifestari acute din maladiile cronice venoase sau cele de origine traumatica (entorse, contuzii).



Farmacocinetica: Flavonoizii se absorb cu dificultate din tubul digestiv. Sunt descompusi de flora intestinala. Unii derivati semisintetici se absorb bine din tubul digestiv. Cinetica troxerutinului se caracterizeaza printr-o absorbtie rapida, concentratia maxima atingandu-se la 2-3 ore dupa administrarea orala a unei doze de 200 mg. Acidul ascorbic se absoarbe din intestin aproape in totalitate. Concentratiile plasmatice variaza in functie de cantitatea ingerata, nivelurile fiziologice fiind cuprinse intre 0,2-l,4 mg/100 ml, corespunzator unui aport de 10 mg/zi, respectiv 100 mg/zi. Cantitatile mai mari de 100 mg/zi realizeaza concentratii ce depasesc pragul de eliminare renala, care este de 1,5 mg/100 ml, ceea ce determina o crestere marcata a eliminarii urinare. Dupa administrare orala, flavonoizii nu se pot decela in urina ca atare sau ca meoliti. Troxerutinul prezinta meolizare slaba, regasindu-se in sange sub forma libera sau glucuronoconjugata si sub forma de trihidroxietilqvercetina. Acidul ascorbic se distribuie extra- si intracelular. Depozitele celulare variaza obisnuit intre 10 si 25 mg/kg corp. Troxerutinul se elimina renal si prin scaun. Acidul ascorbic se elimina renal, sub forma neschimbata si sub forma de meoliti, printre care acidul oxalic.

Indicatii: Dureri si edeme ale membrelor inferioare cauzate de boli cronice ale venelor sau de origine traumatica. Ameliorarea durerilor cauzate de tratamentul varicelor cu injectii sclerozante. Afectiuni ale venelor din diferite regiuni ale corpului: hemoroizi, flebite, tromboflebite superficiale, stari postflebitice, tulburari trofice, dermite varicoase. Entorse, dureri si crampe musculare. Afectiuni insotite de fragilitate capilara: hemoragiile retiniene din ateroscleroza, hipertensiune si diabet.



Contraindicatii: Hipersensibilitate la una din componentele produsului.

Precautii la administrare: Sarcina: Tratamentul se poate continua mai multe luni daca este necesar, sub supraveghere medicala. Dozele excesive, administrate timp indelungat, pot favoriza formarea de calculi urinari prin marirea excretiei de oxalat (datorita acidului ascorbic). Acidul ascorbic poate fi daunator in conditii de supraincarcare cu fier: la bolnavii cu hemocromatoza, talasemie, anemie sideroblastica, la bolnavii care primesc frecvent transfuzii de sange, si la alcoolicii cu deficit de folat.

Mod de administrare: Oral, doza de atac este 1 capsula de 2-3 ori/zi in timpul meselor. Doza de intretinere este o capsula/zi timp de 2-4 saptamani. Se recomanda ca in timpul tratamentului sa se aplice concomitent noton gel pe portiunile afectate, dimineata si seara, masand usor suprafata pielii in sensul circulatiei de intoarcere a sangelui.

Conditii de pastrare: Se pastreaza ferit de lumina, caldura si umiditate.



Producator: Europharm





Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024