mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Medicamente
Index » Medicamente
» kestine

kestine






ebastinum

Prezentare: Cutii a cate 10 comprimate filmate a 10 mg.

Compozitie: Substanta acti: ebastine. Excipienti: celuloza microcristalina, lactoza monohidrat, amidon de porumb pregelatinizat, carboximetilceluloza sodica, stearat de magneziu. Filmul letei: hidroxipropilmetil celuloza, polietilen glicol 6000, dioxid de titan.

Proprietati: Ebastina si meolitul sau, carebastina, este un antagonist selectiv al receptorilor periferici histaminici H1 fara efecte anticolinergice. Nu are efect sedativ-hipnotic.

Indicatii: Tratamentul simptomatic al rinitelor alergice si conjunctivitelor alergice (sezoniere si perene); urticarie cronica idiopatica, prurit indus de eliberarea de histamina.

Posologie: Rinita alergica: 10-20 mg pe zi in functie de severitatea simptomelor. Urticaria: 1 comprimat a 10 mg pe zi. Eficacitatea si siguranta in administrare nu au fost eluate la copin sub 12 ani. Administrarea ebastinei concomitent cu mancarea nu influenteaza efectul terapeutic.



Contraindicatii: Hipersensibilitate la ebastine sau la unul dintre excipienti.

Precautii: La fel ca la majoritatea antihistaminicelor, se recomanda precautie in administrarea ebastinei la pacientii cu: sindrom de QT prelungit, hipokaliemie, tratament cu medicatie cunoscuta a produce prelungirea interlului QT sau care inhiba sistemul enzimatic CY3A4 cum sunt deritii azolici antimicotici si antibioticele macrolide. Nu se recomanda administrarea ebastinei la femeile insarcinate sau care alapteaza.

Interactiuni medicamentoase: Interactiunea ebastinei in combinatie cu ketoconazol sau eritromicina (cu efect cunoscut de prelungire a interlului QT) a fost eluata. S-a obsert o interactiune farmacocinetica si farmacodinamica a acestor combinatii: prelungirea interlului QTc cu 18-l9 msec (4,7%-5%) a fost raportata cu ambele combinatii. Ebastina nu interactioneaza cu teofilina, warfarina, cimetidina, diazepam sau alcool.



Efecte secundare: Pot aparea: cefalee, somnolenta, uscaciunea gurii. Foarte rar, pot aparea: dureri abdominale, dispepsie, astenie, faringita, epistaxis, rino-sinuzita, greata sau insomnie.

Conditii de pastrare: A se proteja de lumina si umiditate, a se pastra la temperatura mai mica de 30 grade Celsius. Nu lasati medicamentele la indemana copiilor! Nu modificati doza prescrisa fara avizul medicului sau al farmacistului! Perioada de labilitate: indicata pe ambalaj.



Producator: RhA´ne-Poulenc Rorer





Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024