mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Maxitrol

Maxitrol









Prezentare farmaceutica maxitrol
Maxitrol este o combinatie de agenti: antiinfectios si steroid, prezentata sub forma de suspensie sterila si de unguent, pentru aplicatii locale. Preparatul oftalmic Maxitrol combina 2 antibiotice cu un spectru antibacterian larg, cu activitatea antiinflamatorie a unui nou corticosteroid, dexametazona, in scopul combaterii infectiilor microbiene ale camerei anterioare a ochiului. Preparatul este formulat intr-un mediu izotonic, ce contine hidroximetilceluloza, care asigura un maximum de eficienta si confort. Corticoizii suprima raspunsul inflamator la dirsi agenti si probabil incetinesc vindecarea. Deoarece corticoizii pot inhiba mecanismele de aparare a organismului impotriva infectiilor, se poate utiliza concomitent un drog antimicrobian, atunci cand se estimeaza ca aceasta inhibitie este semnificativa clinic. Componenta antiinfectioasa a acesstei combinatii a fost inclusa pentru a


asigura protectia impotriva microorganismelor susceptibile. Neomicina sulfat este considerata activa asupra urmatoarelor microorganisme: Staphylococcus aureus, Corynebacterium diphteriae, Streptococcus viridans, Escherichia coli, Klensiella pneumoniae, Proteus vulgaris, Aerobacter erogenes si Haemophilus influenzae. Polimixina B sulfat este considerata activa impotriva urmatoarelor microorganisme: Pseudomonas aeruginosa, Aerobacter aerogenes, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae si bacilul Koch-Weeks. Odata luata hotararea de a administra un corticoid si un antibiotic, administrarea unei combinatii a acestor droguri are avantajele unei compliante mai mari, unei compatibilitati a ingredientelor si, mai ales, ale sigurantei administrarii volumului corect de agent activ.


Indicatii
Maxitrol este indicat in inflamatiile oculare in care este judecata necesara si utilizarea concomitenta a unui preparat antimicrobian.


Actiune terapeutica
Solutie continand la 1 ml: dexametazona activa 0,1%; neomicina sulfat achivalenta cu 3,5 mg neomicina; polimixina B sulfat 6 000 unitati; conservant: clorura de benzalconiu 0,004%; Vehicul: hidroxipropil metilceluloza 0,5%; excipienti si apa pura; Unguent continand la 1 g: dexametazona 0,1%; sulfat de neomicina echivalenta cu 3,5 mg neomicina; polimixina B sulfat 6 000 unitati; conservanti: metilparaben 0,05%, propilparaben 0,01%; excipienti: vaselina alba, lanolina anhidra.


Mod de administrare maxitrol
Maxitrol suspensie: 1-2 picaturi local in sacul conjunctival. In afectiunile sere, picaturile se pot instila la fiecare ora, administrarea facandu-se treptat la intervale mai mari, pe masura ce inflamatia cedeaza. In afectiuni usoare, picaturile se pot instila de 4-6 ori pe zi. Maxitrol unguent: se aplica o cantitate mica in sacul conjunctival de 3-4 ori pe zi sau se poate utiliza simultan cu picaturile la culcare.


Reactii_adrse
Reactiile adrse pot fi datorate componentei steroidice, cele antiinfectioase sau asocierii dintre ele. Nu exista cifre exacte, deoarece nu se cunoaste numarul exact al pacientilor tratati. Reactiile datorate cel mai frecnt componentei antiinfectioase sunt sensibilizarile alergice. Reactiile datorate componentei steroidice sunt, in ordine descrescatoare a frecntei: cresterea presiunii intraoculare, cu posibila aparitie a glaucomului si, rareori, leziuni ale nervului optic; formare de cataracta subc


apsulara posterioara si intarzierea vindecarii. Infectii secundare: dupa utilizarea combinatiilor steroid-antibiotic s-au semnalat infectii secundare. Infectiile fungice ale corneei sunt deosebit de susceptibile la dezvoltare concomitenta cu un tratament steroidic indelungat. Posibilitatea infestarii fungice trebuie luata in considerare in toate cazurile de ulceratii corneene persistente tratate cu steroizi. De asemenea, apar infectii bacteriene secundare ca urmare a supresiei mecanismelor de aparare ale gazdei.


Contraindicatii maxitrol
Keratita herpetica (dendritica), varicela, vaccinia si alte afectiuni virale ale corneei si conjunctii. Infectii oculare mycobacteriene. Afectiuni fungice ale structurilor oculare. Hipersensibilitate fata de un component al preparatului (hipersensibilitatea fata de antibiotic este mai frecnta decat fata de alte componente). Utilizarea acestor combinatii este intotdeauna contraindicata dupa extirparea, fara complicatii, a unui corp strain corneean.

Precautii:
tratamentul prelungit poate duce la glaucom, cu leziuni ale nervului optic, defecte de acuitate vizuala si de camp vizual, si formare de cataracta posterioara subcapsulara. Tratamentul prelungit poate inhiba mecanismele de aparare ale gazdei si, astfel, creste riscul unor infectii oculare secundare. In afectiunile cu subtierea corneei, dupa aplicarea de steroizi topici, s-au semnalat perforatii. In afectiunile oculare purulente, steroizii pot masca sau stimula avansarea infectiei. Daca acesti agenti sunt utilizati mai mult de 10 zile, este necesara monitorizarea de rutina a presiunii intraoculare, chiar daca este dificil la copii si pacienti necooperanti. Folosirea steroizilor in infectii herpetice necesita extrema prudenta. Repetarea prescriptiei, dupa administrarea a 20 ml sau 8 g, trebuie facuta de medic numai dupa examinarea pacientului cu ajutorul biomicroscopiei cu lampa cu fanta si, entual, coloratie cu fluoresceina. Dupa un tratament steroidic prelungit, trebuie luata in considerare posibilitatea unor infectii fungice persistente ale corneei.



Tipareste Trimite prin email




});
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole




  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024