mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Colimicin

Colimicin









Prezentare farmaceutica colimicin
Antibiotic din grupa polimixinelor, bactericid fata de anumiti bacili gram-negati: colibacilii, Klebsiella, Enterobacter, salmonele, bacili dizenterici, Haemophilus influenzae, Pasteurella, Bordetella; Pseudomonas aeruginosa este afectat la concentratii relativ mari, Proetus mirabilis si Serratia marcescens sunt mai putin sensibili. Asocierile colistinei cu trimetoprim-sulfametoxazol, tetraciclina, cloramfenicol, carbenicilina, rifampicina sunt avantajoase.


Indicatii
Comprimatele sunt indicate in: dispepsii colibacilare la sugari si copii, infectii intestinale diverse cu germeni sensibili la copii si adulti;

ref="https://www.mediculmeu.com/boli-infectioase/riscuri-pentru-sanatatea-turistilor/diareea-calatorilor.php" title="Diareea calatorilor" class="alin2">diaree infectioasa la cirotici si prevenirea hiperamoniemiei; pregatirea interventiilor pe colon. Forma injecila este indicata in: injectii sistemice grave cu bacili gram-negati sensibili - enerobacteriacee, Ps. aeruginosa - cand germenii sunt rezistenti la aminoglicozide (este avantajoasa indeosebi asociatia cu trimetoprim - sulfametoxazol); meningite cu Ps. aeruginosa, H. influenzae, E. coli. Local, in otite externe si infectii oculare superficiale provocate de piocianic.


Actiune terapeutica
Comprimate continand colistina sulfat 250 000 u.i. sau 20 mg, corespunzator la 8,33 mg colistina baza (cutie cu 30 buc.); flacon continand colistina mesilat de sodiu 500 000 u.i. sau 1 milion u.i., respectiv 40 sau 80 mg, sub forma de pulbere pentru prepararea de solutie injecila.


Mod de administrare colimicin
Oral, la sugari 1,5-2 milioane u./zi, la copii de 1-6 ani 4 milioane u./zi, la copii mari 6 milioane u./zi si la adulti 8 milioane u./zi (doza zilnica se administreaza fractionat la 6 ore). Intramuscular, 15 000-20 000 u./kilocorp si zi, fractionat la 8 ore; aceleasi doze in perfuzii intravenoase, fractionat la 12 ore: la bolnai cu insuficienta renala doza se reduce la 10 000-15 000 u./kilocorp si zi. Intrarahidian (in meningite) 50 000 u. la adulti, 20 000 u. la copin sub 2 ani, 30 000-50 000 u. la cei de 2-14 ani; injectiile se fac zilnic, timp de 4 zile, apoi la 2 zile, timp de 2 saptamani. Local, 1 milion u. in 5-10 ml solutie salina izotona.


Reactii_adverse
Colimicina, administrata oral, provoaca rareori greata, voma, diaree, eruptii cutanate, uneori suprainfectii intenstina


le cu germeni rezistenti, mai ales Proteus (la tratamentul prelungit); deoarece se absoarbe putin din intestin, toxicitatea sistemica este minima; fenomene toxice pot aparea la supradozare sau in caz de insuficienta renala. Forma injecila poate provoca tulburari neurologice - parastezii periorale si in extremitati, ameteli, ptoza palpebrala, disfagie, disartrie, sindrom miastenic, mai ales la batrani si la bolnai cu insuficienta renala cronica, care primesc doze mari; proteinurie, cilindrurie, hematurie, insuficienta renala prin necroza tubulara acuta (la doze mari); rareori eruptii cutanate alergice si afectarea sangelui; injectarea intraperitoneala sau asocierea cu substante curarizante poate determina bloc neuromuscular cu apnee. Injectiile intramusculare sunt relativ dureroase, injectarea intrarahidiana poate produce iritatia radacinilornervoase si reactii meningeale; aplicarea locala a solutiei provoaca uneori senzatie de arsura si edem.


Contraindicatii colimicin
Alergie la polimixine; miastenie grava, insuficienta renala severa (forma injecila); prudenta (doze mici, supraveghere) la bolnai cu insuficienta renala sau eliminare urinara insuficienta prin deficit circulator. Nu se administreaza parenteral concomitent cu alte medicamente nefrotoxice (aminoglicozide, cefaloridina), substante curarizante sau hidroxidiona.


Sinonime si alte medicamente
Colimycin, Colimycin M, Colimycine.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole






  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024