mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Persantini

Persantini







dipiridamolum


Forma de prezentare:
Drageuri a 75 mg dipiridamol/leta.


Actiune terapeutica:
Persantin imbunatateste transportul sangelui si al oxigenului in celulele miocardului prin dilatatia maxima a selor coronariene. Este, de asemenea, imbunatatita si starea selor colaterale. Persantin are o actiune antitrombotica bazata pe proprietatea sa de modificare a functiei plachetare, prin inhibarea adezivitatii si agregarii plachetelor sanguine care s-au dovedit a fi factori asociati in initierea formarii trombilor, fiind totodata implicati in prelungirea timpului scurt de supravietuire a plachetelor. Persantin modifica functia de agregare plachetara prin cresterea efectului prostaciclinelor prin inhibarea fosfodiesterazei si stimularea adenilciclazei. A fost de asemenea dovedit faptul ca inhiba formarea tromboxanului A2, care este recunoscut ca genereaza aderarea si agregarea plachetara.




Indicatii:
Insuficienta coronariana sau toate situatiile in care o reducere a adezivitatii si agregarii plachetare se considera a fi benefica sub aspect terapeutic. In tratamentul combinat cu acidul acetilsalicilic, actiunea antitrombotica a Persantin este potentata. Tratamentul combinat cu terapia anticoagulanta este indicat in proteza lvulara cardiaca.


Contraindicatii:

Hipersensibilitate cunoscuta la acest produs. Nu se cunosc alte contraindicatii pentru utilizarea Persantin.
Avertismente,

Precautii:
Persantin este un sodilatator si, prin urmare, trebuie folosit cu precautie la pacientii cu angina ce evolueaza rapid spre agrare, cu stenoza aortica sublvulara, hipotensiune sau insilitate hemodinamica (ex.: asociata cu un infarct miocardic recent). S-au semnalat stenocardie, modificari ECG, ischemie si tulburari ale mecanismului de conducere al inimii. Administrarea concomitenta a sodilatatoarelor poate conduce la o hipotensiune severa.


Sarcina si alaptare:
Experienta pe termen lung nu a pus in evidenta efecte nefavorabile in cazul sarcinii umane. Totusi trebuie avute in vedere anumite precautii considerate obisnuite, privind folosirea medicamentelor in aceasta perioada, in special in timpul primului trimestru. Siguranta in timpul lactatiei nu a fost inca silita.
Efecte adverse: Daca acestea apar, ele sunt prezente in special in prima parte a tratamentului si sunt in functie de doza, in cele mai multe cazuri. Proprietatile sodilatatoare ale Persantin pot cauza ocazional o migrena, care in mod normal dispare odata cu reducerea dozei. Poate sa apara uneori disconfort gastric si greata, fiind raportate si cazuri de diaree.




Interactiuni:
Deritii xantinici (care se gasesc in cafea si in ceai, de exemplu) pot slabi efectul Persantin-ului si de aceea nu trebuie sa fie administrati in acelasi timp. Cand Persantin se foloseste in combinatie cu anticoagulante sau acid acetilsalicilic trebuie avut in vedere bilantul cu privire la intoleranta si pentru aceste preparate.
Dozare,

Administrare:
In cazul in care medicul nu prescrie altfel: Tratamentul insuficientei coronariene: 150 mg - 225 mg/zi in doze divizate. Tratamentul trebuie sa fie gradat si crescut, daca este necesar si tolerat. Inhibitia agregarii plachetare: Se recomanda un dozaj care riaza intre 300 mg - 450 mg/zi, in doze divizate. Este preferabil ca drajeurile sa fie administrate pe stomacul gol.


Conditii de pastrare:
Se pastra intr-un loc uscat, la o temperatura care sa nu depaseasca 25 grade Celsius. Se pastra intr-un loc sigur si nu se lasa la indemana copiilor.


Producator:
Boehringer Ingelheim



Articole care vorbesc despre Persantini


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024