mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Medicamente
Index » Medicamente
» pobilan

pobilan






adipiodon meglumina

Compozitie:

50%

Acid 3,3 - (adipoildimino)-bis-(2,4,6-triiodbenzoic) 7,448 g

Metilglucamina 2,562 g

EDTA disodic 0,040 g

Citrat trisodic 0,060 g

Apa distilata pana la 20 ml

Caracteristici: Substanta de contrast radiologic pentru colangio-colecistografii, colangiografii dupa colecistectomie, dupa colecistografii perorale negati si colangiografii intraoperatorii. Este excretat rapid prin bila, in care concentratia Pobilan-ului devine, in scurt timp (15-20 min.) dupa injectarea intranoasa, suficienta pentru vizualizarea cailor biliare intra- si extrahepatice, precum si a culei biliare. Pobilan, permite nu numai diagnosticul modificarilor organice ale cailor biliare si ale colecistului, ci si pe cel al tulburarilor functionale.

Tehnica examenului: Pacientii ambulatori nu necesita o pregatire speciala, aceasta impunandu-se numai la bolnavii la pat: in ajunul examenului - usor efort fizic (plimbare sau gimnastica in pat), regim alimentar sarac in legume si zarzavaturi (care contin o cantitate mare de celuloza si pot fi meteorizante), laxativ in caz de constipatie. Examenul se va face, de preferinta, dimineata, pe nemancate. Dupa injectarea preparatului, pacientul nu are voie sa bea, sa manance si sa fumeze pana la terminarea examenului. Fiola de Pobilan se incalzeste pana la temperatura corpului si se injecteaza lent (4-8 minute) in na cubitala, pacientul fiind culcat. La sugari se va prefera na jugulara sau una din nele cefalice. La pacientii cu hipotensiune arteriala sau cu labilitate vasomotorie preparatul se injecteaza foarte lent (pana la 10 minute), facandu-se o pauza de 2-3 minute dupa injectarea primilor 5 ml. Daca se intentioneaza sa se efectueze o singura colangiografie, momentul optim este de 25-30 de minute dupa injectarea substantei; radiografiile in serie se vor efectua dupa 20, 30 si 45 minute de la inceperea administrarii. Colecistografia se va efectua la 2-2 1/2 ore dupa injectarea substantei, iar cliseul de evacuare a culei la 20-40 de minute dupa ingestia pranzului de proba.



Posologie: La adulti sub 50 kg se administreaza 1 fiola de Pobilan solutie 50%, iar la cei peste 50 kg - 2 fiole. Toleranta generala si locala a Pobilan-ului este foarte buna. Rareori se semnaleaza stari de neliniste, senzatia de caldura si opresiune toracica, greata sau varsaturi, care dispar, de obicei, la sfarsitul injectarii. Administrarea (accidentala) paranoasa provoaca numai o durere-arsura de scurta durata. Nu se observa reactii tisulare gra.

Precautii: Pentru a se depista o entuala hipersensibilitate la iod, se injecteaza 0,5-l ml din fiola de Pobilan, dupa care se asteapta aproximativ 1 minut, in care pacientul respira adanc si daca dupa acest interval de timp nu apar reactii subiecti sau obiecti, se continua injectarea.



Contraindicatii: Hipersensibilitatea la iod in antecedente (eruptii cutanate, edem glotic etc.). Hepato- si nefropatiile cronice gra. Tetania (latenta sau manifesta). Boala Basedow. Important: AŽntrucat in unele cazuri de hipersensibilitate la iod, pot aparea, chiar dupa injectarea dozei-test, tulburari gra cu caracter general (colaps) se impune ca medicul sa aiba la indemana hidrocortizon hemisuccinat, oxigen, acid epsilonaminocaproic si alte mijloace de reanimare.

Prezentare: Cutii continand 1 fiola de 20 ml solutie injecila 50 %.

Conditii de pastrare: La temperatura camerei, la adapost de lumina si umezeala.



Producator: Sicomed





Tipareste Trimite prin email




});

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024