mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Bronhodin

Bronhodin







imunomodulatori
Prezentare: Bronhodinul este un amestec, in anumite proportii, a 9 tulpini bacteriene (Staphylococcus aureus, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus faecalis, Streptococcus pyogenes, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Neisseria catarrhalis, Klebsiella pneumoniae, Haemophilus influenzae), suspendate in solutie cloruro-sodica izotonica, partial lizate prin biloliza si crioliza, inactite prin caldura, cu o concentratie de 35,4 U.O.I. Bronhodinul nediluat apare ca o suspensie lactescenta. Bronhodinul diluat 1/10 apare ca o suspensie opalescenta, iar restul dilutiilor apar limpezi si incolore; suspensiile primelor dilutii depun, dar se resuspenda prin agitare. Este livrat in cutii cu 5 fiole a 1 ml Bronhodin nediluat; cutii cu 5 fiole a 1 ml Bronhodin diluat 1/10; cutii cu 5 fiole a 1 ml Bronhodin diluat 1/100; cutii cu 3 fiole a 1 ml Bronhodin diluat 1/1000; cutii cu 3 fiole a 1 ml Bronhodin diluat 1/10000. Prezernt: Fenol 0,5%.


Mod de actiune: Bronhodinul stimuleaza factorii de aparare antiinfectioasa la nivelul arborelui respirator inferior, induce sinteza de imunoglobuline, anticorpi precipitanti si blocanti fata de germenii cuprinsi in formula sa, activeaza macrofagul pulmonar si celulele NK.


Indicatii:
Infectii cronice ale aparatului respirator inferior (bronsita cronica asociata sau nu cu astm, emfizem si dilatarea bronhiilor, infectii bronsice pulmonare nespecifice, complicatii postgripale); desensibilizarea in bronsite astmatiforme alergo-infectioase.


Mod de administrare:

Tratamentul cu Bronhodin se face pe cale subcutanata, in mod diferentiat, in functie de rsta, diagnostic clinic si de eventualitatea unui raspuns alergic. Pentru silirea dilutiei initiale a tratamentului sunt prezentate urmatoarele criterii orientative. Silirea dozelor, precum si tipul de tratament (hiposensibilizare sau imunostimulare) vor fi determinate de medic, de la caz la caz, in functie de reactivitatea pacientului si de evolutia clinica. Tratament de imunostimulare: La pacienti in rsta de pana la 5 ani, tratamentul se incepe cu 0,1 ml din dilutia de 1/10 000,crescand doza cu 0,1 ml la interl de 3 zile, pana la 5 inoculari (0,5 ml). Se continua cu dilutia 1/1 000 dupa aceeasi schema. De la 5 la 12 ani: tratamentul se incepe cu 0,1 ml din dilutia 1/1 000,urmarind schema de mai sus. Se continua dupa aceeasi schema, incepand cu 0,1 ml din dilutia 1/100,pana la 5 inoculari (0,5 ml). De la 12 ani si la adulti: tratamentul se incepe cu 0,1 ml din dilutia 1/100,dupa schema de mai sus. Se continua cu 0,1 ml din dilutia 1/10. La adulti: se poate continua tratamentul cu Bronhodin nediluat, dupa aceeasi schema. Interlul recomandat intre injectii este de 3-4 zile, cu repetarea dozei care a produs reactii locale sau generale si cu prelungirea interlului pana la ameliorarea acestor reactii. Doza de intretinere, care nu trebuie sa depaseasca 0,5 ml Bronhodin nediluat, se repeta de 4-5 ori in interl de 7 zile. Numarul total de injectii se sili in functie de diagnostic, reactivitatea pacientului si evolutia bolii. Tratament de hiposensibilizare: La alergici, tratamentul se efectueaza cu doze mai mici decat cele folosite la imunostimulare, iar cresterea dozelor se face mai lent. In general, se foloseste aceeasi schema, tratamentul incepandu-se cu dilutia 1/10 000 si nedepasind dilutia 1/10. Se recomanda ca atat tratamentul de imunostimulare, cat si cel de hiposensibilizare sa fie instituite de 2 ori pe an, in perioadele reci. Fiolele se agita inainte de intrebuintare.




Contraindicatii:

Sunt cele generale ale ccinarilor, silite prin anamneza si examenul clinic al fiecarui caz, cu eliminarea persoanelor cu boli infectioase acute, conlescenta acestora, TBC evolutiv, reumatism articular acut, cardiopatii, hepatopatii si nefropatii decompensate.


Efecte secundare:
Tratamentul cu Bronhodin induce uneori reactii locale (eritem, induratie, durere la locul de injectare) sau generale (febra pana la 38 grade Celsius, cefalee, fatigabilitate), care nu impun intreruperea tratamentului, dar indica prelungirea pauzelor dintre administrari pana la amendarea totala a fenomenelor.


Conditii de pastrare:
Bronhodinul se pastreaza la temperatura camerei. Termen de labilitate: 3 ani.


Producator:
Institutul Cantacuzino



Articole care vorbesc despre Bronhodin


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024