mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Flagyl solutie perfuzii 0.5%

Flagyl solutie perfuzii 0.5%









Prezentare farmaceutica flagyl solutie perfuzii 0.5%
Chimioterapic activ fata de Trichomonas vaginalis si Giardia intestinalis; amebocid - este mai activ fata de parazitii care au invadat tesuturile (inclusiv peretele intestinal) decat fata de cei din lumenul intestinal. Bactericid fata de Bacteroides, Clostridia, Fusobacteria, Eubacteria, cocii anaerobi, Gardenerella vaginalis; actioneaza sinergic cu acidul nalidixic si unele antibiotice (tetraciclina, eritromicina etc.).


Indicatii
ginita si uretrita tricomonazica, giardioza, dizenterie amebiana acuta, abcese hepatice amebiene. Infectii cu bacterii anaerobe: infectii sistemice, infectii ale tractului genital la femei, colpita nespecifica, gingivite acute, pulpite.




>Actiune terapeutica
Comprimate orale continand metronizadol 250 mg (flac. cu 20 buc.); comprimate vaginale continand metronidazol 500 mg (flac. cu 10 buc.); solutie perfuzabila tip A continand metronidazol 500 mg glucoza 5,4725 g, clorura de sodiu 0,0287 g, acid clorhidric 0,1 N 0,2487 g, apa distilata 100 g; solutie perfuzabila tip B continand metronidazol 500 mg, clorura de sodiu 0,780 g, apa distilata 100 mg (flac. cu 100 ml).


Mod de administrare flagyl solutie perfuzii 0.5%
In tricomonaza, la femeie, cate un comprimat oral (250 mg) de 3 ori/zi (dupa mese) si un comprimat vaginal in fiecare seara, timp de 10 zile; la barbat, cate un comprimat oral de 2 ori/zi, timp de 10 zile (in caz de esec se poate repeta dupa 4-6 saptamani). In giardioza la adulti, cate un comprimat de 2 ori/zi, 5 zile sau 8 comprimate (2 g) o data/zi, 3 zile; la copii, 1-2 comprimate/zi (dupa varsta), 5-l0 zile. In amebiaza, la adulti, 3 comprimate (750 mg) de 3 ori/zi (la mese), 5-l0 zile; la copii de 2-5 ani 1 comprimat/zi, 5-l0 ani 1 1/2 comprimat/zi, 10-l5 ani 2 comprimate/zi, 5-7 zile. In infectiile cu anaerobi, profilactic (interventii chirurgicale colo-rectale sau ginecologice), la adulti, oral, 2 comprimate (500 mg) la fiecare 8 sau 12 ore, timp de 3-4 zile sau 100 ml (500 mg) in perfuzie intravenoasa, inaintea interventiei, apoi la intervale de 8 ore, pana cand devine posibila administrarea orala; curativ la adulti, oral, initial 3 comprimate, apoi cate 1 comprimat de 2-3 ori/zi, la nevoie se incepe cu perfuzia intravenoasa, cate 100 ml la 8 ore; la copii, 7,5 mg/kilocorp la fiecare 8 ore, oral sau intravenos. Durata tratamentului este obisnuit de 7 zile, uneori mai mult, fara a depasi 10 zile si fara a se repeta (in masura posibilului). Solutiile perfuzabile de tip A - cu glucoza sau B - cu clorura de sodiu se aleg in functie de situatia clinica.


Reactii_adverse
Anorexie, greata, gust amar metalic, limba incarcata, cefalee (relativ frecvent); voma


, diaree, uscaciunea gurii, neplacere epigastrica, arsuri vaginale, eruptii cutanate, ameteli, sudoratie, somnolenta sau insomnie si excitatie, stare confuzionala, depresie, leucopenie, febra, congestie nazala, disurie, cistita, incontinenta urinara, scaderea libidoului, suprainfectii genitale cu Candida (rareori); dozele mari si tratamentul indelungat pot provoca tulburari neurologice - slabiciune, nevrita cu parestezii, vertij, ataxie, convulsii - mai frecvente in cazul introducerii intravenoase (cand durata tratamentului depaseste 10 zile este obligatoriu controlul clinic si biologic). Au fost semnalate, in conditii experimentale, proprietati cancerigene si mutagene (implicatiile clinice nu sunt evidente).


Contraindicatii flagyl solutie perfuzii 0.5%
Discrazii sanguine, boli active ale sistemului nervos central, afectiuni hepatice grave, alergie la metronidazol; prudenta si doze mici (cel mult 500 mg la 12 ore, la adult) in insuficienta renala; se va evita in primele 3 luni de sarcina si prudenta in continuare; nu se administreaza in timpul alaptarii. Se vor evita bauturile alcoolice (reactii toxice); nu se asociaza cu anticoagulante orale (risc de hemoragii). Tratamentul cu metronidazol se face sub control medical.


Sinonime si alte medicamente
Amrizole, Entizon, Klion, Metronidazole A si B, Metronidazole fandre, Midazole, Supplin, Trichomonacid, Trichopol, gimid.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole




  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024