mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Cevinolon, comprimate

Cevinolon, comprimate





acyclorum
Antiral.


Compozitie:
1 comprimat contine: Aciclor 200 mg. Excipienti q.s.


Actiune terapeutica:
Cenolon este un antiral cu o actitate puternic inhibitorie in tro impotriva rusului Herpes-simplex de tip I si II. Actioneaza ca inhibitor al ADN-polimerazei rale prin inhibarea cresterii rusului fara sa afecteze functionarea fiziologica normala a celulei umane. Forma activa a medicamentului este cea de aciclor-trifosfat. In cazul administrarii per os a unei doze uzuale de Cenolon, aproximativ 20% din medicament este absorbit la nivel intestinal. Timpul de injumatatire al medicamentului la pacientii cu functie renala normala este de 3 ore, iar la pacientii care prezinta anurie este in jur de 24 ore.


Indicatii:
Afectiunile pielii si ale mucoaselor cauzate de Herpes-simplex rusuri (inclusiv pentru pacientii imunodepresati); tratamentul infectiilor cu Herpes zoster, varicela.


Contraindicatii:

Hipersensibilitate cunoscuta la acest medicament.


Reactii adverse:
Pot apare in cursul tratementului cresteri temporare ale acidului uric, creatininei si a unor enzime hepatice.


Precautii:
La pacientii cu functie renala alterata (clearance-ul creatininei sub 10 ml/min.) este recomandata o doza de 200 mg, la fiecare 12 ore. In multe studii efectuate in vo si in tro, efectul mutagen al aciclorului nu a fost demonstrat.


Interactiuni medicamentoase:
Probenecidul creste timpul de injumatatire al aciclorului. Medicamente cu efecte la nivel renal pot interfera farmacocinetica aciclorului. In general, in urma experimentelor clinice nu s-au edentiat interactiuni medicamentoase importante intre aciclor si alte medicamente.


Mod de administrare:

In infectii cu Herpes zoster: Adulti: 800 mg, de 5 ori pe zi (la 4 ore) timp de 7 zile. Tratamentul se intrerupe in cursul noptii. La pacientii cu imunosupresie sau la cei cu absorbtie intestinala scazuta este preferabila administrarea i.v. Tratamentul trebuie inceput cat mai precoce. In cazul reaparitiei infectiilor, tratamentul trebuie repetat. Copii: imunosupresati cu varsta de peste 2 ani se recomanda aceleasi doze ca si la adulti; imunosupresati cu varsta sub 2 ani, doza este jumatate din cea pentru adulti. Pacientii cu functie renala grav alterata: 800 mg de 2 ori/zi (la 12 ore). Pacientii cu functie renala moderat alterata: 800 mg de 3-4 ori/zi (la 6-8 ore). In infectii cu Herpes-simplex: Adulti: 200 mg aciclor de 5 ori pe zi (la 4 ore) timp de 5 zile. Tratamentul se intrerupe in cursul noptii. La pacientii imunosupresati, precum si la cei cu absorbtie intestinala scazuta, doza poate fi crescuta cu 400 mg/zi. Tratamentul trebuie inceput cat mai precoce. In cazul reaparitiei infectiilor, tratamentul trebuie repetat. Supresia infectiei cu Herpes-simplex: Pacienti imunosupresati: 200 mg, aciclor de 4 ori pe zi (la 6 ore) sau 400 mg aciclor de 2 ori pe zi (la 12 ore). Tratamentul trebuie oprit gradual in 6-l2 luni pentru a observa eventualele schimbari in evolutia infectiei. Prevenirea infectiei cu Herpes-simplex: pacienti imunosupresati: 200 mg, aciclor de 4 ori pe zi (la 6 ore). La persoanele cu imunosupresii puternice precum si in cazurile de absorbtie intestinala redusa, doza trebuie dublata sau trebuie trecut la tratamentul i.v.


Forma de prezentare:
Cutie cu 25 comprimate a 200 mg aciclor.


Producator:
Bros



Articole care vorbesc despre Cevinolon, comprimate


Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024