mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Medicamente
Index » Medicamente
» lanzap, capsule

lanzap, capsule






lansoprazolum

Actiune terapeutica: Lanzap (lansoprazol) este un inhibitor al pompei de protoni gastrice. Lansoprazol-ul, un derit benizimidazolic substituit actioneaza in faza finala a producerii de acid controland ca atare aciditatea intragastrica, independent de stimuli. El inhiba in mod pronuntat secretia de acid gastric bazal sau stimulat. Lanzap (lansoprazol) este astfel un medicament antisecretor foarte eficient in tratarea rapida a ulcerului gastroduodenal acut, a esofagitei erozive si in reducerea hiperaciditatii gastrice la pacientii suferind de sindromul Zollinger-Ellison.

Compozitie: Fiecare capsula cu eliberare lenta contine: Lansoprazol 30 mg (sub forma de granule filmate enterice).

Actiune farmacodinamica: Actiunea consta in stoparea secretiei gastrice acide independent de stimuli, prin inhibarea selecti a pompei gastrice la nivelul celulelor parietale. Nu influenteaza secretia de pepsina sau ecuarea gastrica. Prin administrarea de Lanzap se obtine vindecarea ulcerelor acute semnificativ mai repede decat prin administrarea antagonistilor receptorilor H2, fiind eficient si in cazul pacientilor care nu reactioneaza la acestia din urma.



Actiune farmacocinetica: Absorbtia depinde de modul de conditionare si dozaj. Se absoarbe rapid prin administrarea de capsule cu eliberare lenta. Biodisponibilitatea creste o data cu cresterea dozelor si a duratei tratamentului. Legarea de proteinele plasmatice este de 95-96%. Meolizarea este rapida si completa la nivel hepatic. Excretia se face prin urina in procent de pana la 80%. Afectiunile hepatice maresc biodisponibilitatea. Absorbtia este incetinita de administrarea in timpul meselor.

Indicatii: Se recomanda in tratamentul ulcerului gastric si duodenal, a esofagitei de reflux, a sindromului Zollinger-Ellison si a ulcerelor generate de tratamentul cu antiinflamatoare nesteroidiene.

Dozarea: Ulcer gastric: 30 mg o data pe zi timp de 8 saptamani, iar in cazurile severe 60 mg o data pe zi. Esofagite de reflux: 30 mg o data pe zi timp de 8 saptamani. Cazuri recidinte: 60 mg o data pe zi. Ulcer duodenal: 30 mg o data pe zi timp de 2-4 saptamani. Sindromul Zollinger-Ellison: 120 mg o data pe zi. Terapia de intretinere: 30-60 mg conform reactiei pacientului.
<


br /> Contraindicatii: Hipersensibilitate la Lansoprazol.

Reactii adverse: Lanzap (lansoprazol) este in generat bine tolerat, nedeterminand reactii adverse importante. Efectele secundare sunt de asemenea slabe. Administrarea la rstnici nu determina o mai mare incidenta. Cele mai frecvent intalnite sunt: diaree, cefalee, afectiuni alergice dermatologice.

Precautiuni: Lanzap (lansoprazol) nu se folosi in afectiunile gastrice maligne. De asemenea, fi evitata administrarea pe o durata indelungata. Nu se recomanda copiilor.

Interactiuni cu alte medicamente: Administrarea de Lanzap (lansoprazol) determina cresterea concentratiei de diazepam, fenitoina, warfarina si digoxina si reduce absorbtia de fier, ampicilina si ketoconazol. Administrarea in timpul meselor determina scaderea absorbtiei si a biodisponibilitatii.

Conditii de pastrare: Se pastra in loc intunecat, uscat si rece.

Forma de prezentare: Cutie a 2 blistere x 10 capsule.



Producator: Dr. Reddy\ s Laboratories





Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024