mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Ridaura

Ridaura









Prezentare farmaceutica ridaura
Ridaura este un preparat activ oral, pe baza de aur, care poate influenta evolutia poliartritei reumatoide acti, in administrare \"a la long\". Deoarece Ridaura nu influenteaza leziunile deja instalate ale poliartritei reumatoide cronice, beneficiul terapeutic poate fi obtinut cand tratamentul este initiat in stadiile de inceput ale bolii. Totusi, poate fi eficient si la pacientii cu leziuni articulare importante. Ridaura poate fi administrat si in asociere cu antiinflamatorii si analgezice, asociere necesara in special la inceputul tratamentului (in primele saptamani) cand efectul sau nu este pe deplin instalat.


Indicatii
Tratamentul poliartritei reumatoide la adulti (diagnosticul trebuie confirmat inainte de instalarea tratamentului, Ridaura fiind contraindicata in artropatii nereumatoide, de exemplu in osteoartroza).


Actiune terapeutica


Comprimate continand auranofine 0,003 g si excipienti (cutii cu 30 buc.).


Mod de administrare ridaura
Doza zilnica uzuala este de 6 mg/zi, ea poate fi administrata o data, dimineata (2 lete de 3 mg) sau de doua ori/zi (1 leta dimineata si 1 leta seara). Tabletele se administreaza in timpul mesei. Daca nu se obtine un raspuns satisfacator dupa 4-6 luni de tratament, se poate creste doza la 9 mg auranofin/zi (3 × 1 lete la mese).


Reactii_adrse
Relativ frecnt diaree, de obicei usoara si tranzitorie, uneori insotita de: greata, epigastralgii si alte manifestari gastro-intestinale. In caz de diaree sera sau persistenta se recomanda tratament simptomatic. Rareori este necesara sistarea terapiei. Ras cutanat, de obicei usor, dar impune intreruperea terapiei cu Ridaura. S-au descris si prurit, stomatite si conjunctivite. La cativa pacienti, in primele faze ale terapiei, s-a instalat o anemie usoara. Uneori, in timpul tratamentului, s-a observat o scadere a numarului de leucocite si trombocite. Cativa pacienti au prezentat in timpul tratamentului proteinurie tranzitorie, s-au observat si glomerulonefrite membranoase. Daca proteinuria este semnificativa, se recomanda determinari cantitati. Daca depaseste 1 g/zi, se intrerupe tratamentul. In timpul terapiei cu Ridaura s-au observat uneori modificari usoare si tranzitorii ale testelor


functionale hepatice (transaminaze, fosfataza alcalina) si renale (creatinina, uree, acid uric). Pacientii trebuie avizati sa raporteze orice semne sau simptome neobisnuite aparute in timpul tratamentului cu Ridaura. Interactiuni cu alte medicamente. nu au fost semnalate.


Contraindicatii ridaura
Intoleranta la aur sau la alte metale grele; afectiuni renale evoluti; boli hepatice sere; pacienti care au avut fenomene toxice medulare in antecedente; sarcina si lactatie. Nu exista date clinice privind folosirea la copii. De aceea, tratamentul cu Ridaura nu se recomanda la ei. Precautii. inainte de inceperea tratamentului sunt necesare urmatoarele instigatii: dozarea hemoglobinei, numaratoarea de hematii, leucocite si trombocite, transaminaze, fosfataza alcalina, uree si creatinina serica, proteine urinare. In primul an de tratament se urmaresc lunar: nr. leucocite, nr. trombocite, proteinuria. In al doilea an de tratament se repeta la 2-3 luni. Pacientii cu diaree sere trebuie tratati inainte de inceperea tratamentului cu Ridaura.


Sinonime si alte medicamente
Auropan.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole






  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024