mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Ultracain ds

Ultracain ds







Prezentare farmaceutica ultracain ds
Anestezic local pentru anestezie terminala si de conducere. Actiunea se instaleaza rapid (timp de latenta 1-3 min), cu un puternic efect analgetic si foarte buna compatibilitate tisulara. Durata anesteziei este de minimum 45 min pentru Ultracain DS si de minimum 75 min pentru Ultracain DS Forte. Datorita concentratiei neobisnuit de mica in epinefrina (adrenalina) si actiunii sale intense, preparatul poate fi folosit si la asa-numitii \"pacienti cu risc\".


Indicatii
Pentru Ultracain DS: interventii de rutina, ca extractii unice/multiple necomplicate, prepararea cavitatilor si a bonturilor dentare pentru aplicare de coroana, mai ales la pacientii cu afectiuni sistemice severe. Pentru Ultracain DS Forte: interventii chirurgicale la nivelul nucoasei sau a tesutului osos care necesita o ischemie mai puternica; interventii pulpare (amputari/extirpari), extractii
desmodontitice, dinti fracturati (osteotomie), interventii chirurgicale de mai lunga durata (interventii Caldwell-Luc, osteosinteza percutana, chistectomie, interventii muco-gingile, rezectii de rest radicular).


Actiune terapeutica
Fiole de 1,7 ml, 2 ml si flacoane de 20 ml pentru utilizari multiple continand: 40 mg articainhidroclorid + 0,006 mg epinefrinhidroclorid + 0,5 mg nadisulfit (pentru Ultracain DS) si 40 mg articaina + 0,012 mg epinefrina + 0,5 mg Na disulfit (pentru Ultracain DS Forte).


Mod de administrare ultracain ds
Pentru extractiile necomplicate, fara inflamatie, ale dintilor superiori este de obicei suficient un depozit vestibular de 1,7 ml Ultracain pro dinte. In rare cazuri este necesara o a doua injectie de 1,7 ml. Cand este necesara o incizie/sutura la nivelul palatului este suficient un depozit palatinal de 0,1 ml pro punct de sutura. In cazul extractiilor multiple ale dintilor invecinati, numarul depozitelor vestibulare poate fi mai mic decat al dintilor de extras. Pentru extractiile simple ale premolarilor inferiori in stadiul neinflamator, anestezia mandibulara nu este imperios necesara, fiind suficienta o anestezia terminala cu 1,7 ml Ultracain pro dinte.Pentru interventiile chirurgicale se folosi Ultracain DS Forte. La adulti se vor administra maximum 7 mg Ultracain/kilocorp.


Reactii_adverse<
/b>
Functie de doza pot aparea tulburari nervoase centrale ca: toropeala pana la pierderea constientei, tulburari respiratorii pana la stop respirator, fasciculatii musculare, contractura musculara, greata, rsaturi. Tulburari circulatorii, precum cadere tensionala, tahicardie sau bradicardie, apar foarte rar in cazul folosirii acestui preparat; socul (ex. anafilactic) sau stopul cardiac pot fi uneori provocate si de anestezia locala. Reactiile alergice nu pot fi excluse. Datorita concentratiei scazute de epinefrina, reactii adverse datorate acesteia apar rarisim. Datorita continutului in Na disulfit poate determina in cazuri rare, mai ales la pacientii cu astm bronsic, reactii de hipersensibilitate, care se pot manifesta prin rsaturi, diaree, respiratie dificila, criza astmatica acuta, tulburari ale constientei, soc.


Contraindicatii ultracain ds
Hipersensibilitate la articaina si epinefrina. Datorita continutului de epinefrina este contraindicat in: tahicardie paroxistica, tahiaritmii cu frecventa inalta, glaucom. Utilizarea intravenoasa este contraindicata. Injectarea in tesut inflamat trebuie evitata. Nu se administra la pacientii astmatici cu hipersensibilitate la sulfiti.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole


  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024