mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Tarivid, comprimate filmate 100 mg, 200 mg

Tarivid, comprimate filmate 100 mg, 200 mg









Prezentare farmaceutica tarivid, comprimate filmate 100 mg, 200 mg
Chimioterapic din grupa chinolonelor. Produsul cuprinde in spectrul de activitate: streptococi (grupele A, B, C, G), enterococi, stafilococi aurii (inclusiv cei rezistenti la meticilina), Stafilococcus epidermidis, gonococi, meningococi, E. coli, Citrobacter, Klebsiella, Enterobacter, Hafnia, Proteus (indol-negativ si indol-pozitiv), Salmonella, Shigella, Acinetobacter, Jersinia enterocolitica, Campylobacter jejuni, areomonas, Plesiomonas, Vibrio cholerae, Vibrio parahaemolyticus, Pseudomonas aeruginosa, Haemophilus influenzae, chlamidii, micoplasme, Legionella, peptococi si peptostreptococi. Nu se cunoaste actiunea asupra Treponemei pallidum.


Indicatii
Tarivid se foloseste in infectii cu germeni sensibili la ofloxacin: infectii reno-

title="Malformatii genito-urinare" class="alin2">urinare si ale tractului genital, gonoree; infectii ale cailor respiratorii, inclusiv cele oto-rino-laringologice; infectii peritoneale, inclusiv pelviene; infectii ale tesuturilor moi si ale pielii. Tarivid are actiune bactericida.


Actiune terapeutica
Comprimate filmate a 100 mg si 200 mg ofloxacina (cutii cu 1, 6, 10 sau 20 buc. a 100 mg; cutii cu 10 sau 20 buc. a 200 mg).


Mod de administrare tarivid, comprimate filmate 100 mg, 200 mg
Doza depinde de sensibilitatea agentului patogen si de localizarea infectiei. In infectii urinare joase necomplicate, la femei: 100 mg in doza unica (1 comprimat Tarivid-l00 sau 1/2 comprimat Tarivid-200); in infectii urinare joase: 100 mg de 2 ori pe zi; in infectii urinare inalte, infectii respiratorii, infectii cu localizare abdominala sau pelviana, infectii ale tesuturilor moi si ale pielii se administreaza 200 mg de 2 ori pe zi. In unele cazuri (germeni mai putin sensibili, infectii sere), este necesara cresterea dozelor la 300 mg pana la 400 mg de 2 ori pe zi. In insuficientele renale, dozele se ajusteaza in functie de clearance-ul creatininei si creatinina serica. Pentru un clearance intre 30 si 10 ml/minut si o creatinina serica intre 2,5 si 5 ml/dl se administreaza in 24 de ore doza normala pentru o data. Pentru un clearance sub 10 ml/min, si o creatinina serica de peste 5 mg/dl se incepe tratamentul cu doza normala pentru o data, administrata pe 24 de ore, apoi se reduce doza la jumatate. Tarivi


d se administreaza cu putin lichid, pe stomacul gol sau in timpul meselor; se inghite nesfaramat. Durata tratamentului depinde de sensibilitatea germenului, de raspunsul clinic; se administreaza inca cel putin 3 zile de la normalizarea temperaturii. In general, in infectii acute se administreaza timp de 7-l0 zile. In infectii cu streptococi ³-hemolitici, tratamentul trebuie condus minimum 10 zile. In infectii urinare joase necomplicate, durata tratamentului este de 3 zile, iar la femei se administreaza o doza unica. Durata totala a tratamentului nu trebuie sa depaseasca 4 saptamani.


Reactii_adrse
Reactiile adrse sunt rare. Pot aparea fenomene gastro-intestinale (epigastralgii, crampe abdominale, inapetenta, greturi, varsaturi, diaree), fenomene nervoase (agitatie, tulburari ale somnului, cefalee) sau manifestari cutanate.


Contraindicatii tarivid, comprimate filmate 100 mg, 200 mg
Sensibilitate la Ofloxacin. La pacientii cu accese convulsi se va folosi Tarivid numai dupa administrarea prealabila de anticonvulsivante. Nu se indica la copii si tineri in perioada de crestere si nici la gravide sau in perioada de alaptare.


Sinonime si alte medicamente
Floxstat, Meneflox, Nocin, Ofloxacin.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole






  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024