mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Tubocurarine chloride

Tubocurarine chloride









Prezentare farmaceutica tubocurarine chloride
Curarizant antidepolarizant; 0,1-0,2 mg/kilocorp intranos, la adult, provoaca pareza musculaturii membrelor, 0,4-0,5 mg/kilocorp - relaxare abdominala, 0,5-0,6 mg/kilocorp permit intubatie endotraheala; efectul se instaleaza in mai putin de 2 minute de la injectarea intranoasa, este maxim dupa 3-5 minute, dureaza 20-40 minute, apoi diminueaza progresiv.


Indicatii
Ca adjuvant al anesteziei, pentru completarea relaxarii musculare in interntii chirurgicale si ortopedice; pentru controlul convulsiilor (in tetanos, electrosoc).


Actiune terapeutica
Fiole a 10 ml solutie injecila continand tubocurarina hcl. 30 mg.


Mod de administrare tubocurarine chloride
In anestezie,


injectii intramusculare, initial 15-25 mg (cu variatii intre 10 si 40 mg) la un adult de 70 kg, entual in continuare cate 4-5 mg la intervale de 25-60 minute, fara a depasi o doza totala de 45 mg (ultima injectie cu cel putin 30 de minute inainte de terminarea interntiei); la copii 0,3-0,5 mg/kilocorp. In tetanos, initial, 0,08-0,16 mg/kilocorp, intranos, suplimentand dupa nevoie; pentru micsorarea traumatismului in electrosoc 0,3 mg/kilocorp intranos, cu 5 minute inainte de simularea electrica. Tubocurarina nu trebuie repetata in decurs de 24 ore.


Reactii_adrse
Ocazional hipotensiune, congestia pielii in jumatatea superioara a corpului, rareori bronhospasm, foarte rar hipertermie maligna. Supradozarea provoaca apnee prelungita (se face respiratie artificiala cu oxigen sub presiune), se injecteaza intranos neostigmina 2,5-5 mg si atropina 0,5-l mg.


Contraindicatii tubocurarine chloride
Alergie la tubocurarina, hipertermie maligna in antecedente; se evita sau multa prudenta in miastenia grava (doze de 5-6 ori mai mici) si sindromul miastenic (din carcinomul bronsic, neuropatia carcinomatoasa, neurofibromatoza multipla, scleroza laterala amiotrofica), distrofia musculara Duchenne, dupa poliomielita, in

le-dobandite-ale-valvei-aortice/afectiuni-ale-radacinii-aortei-care-determina-insuficienta-aortica.php" title="Afectiuni ale radacinii aortei care determina insuficienta aortica" class="alin2">insuficienta renala (doze mici), insuficienta respiratorie, acidoza respiratorie; grija la astmatici (risc de bronhospasm, se administreaza entual in prealabil un antihistaminic); prudenta sau se evita in timpul sarcinii; doze mici in caz de obezitate pronuntata; hipotermia scade efectul curarizant, reincalzirea il creste. Efectul curarizant poate fi intensificat si prelungit de catre unele anestezice generale (eter, halotan, izofluran), diazepam, unele antibiotice (aminoglicozide, polimixine, posibil bacitracina, lincomicina, clindamicina), chinidina, propranolol si alte blocante beta-adrenergice, furosemid; tubocurarina favorizeaza efectul hipotensiv al halotanului; nu se administreaza in acelasi timp sau inaintea curarizantelor depolarizante (suxametoniu); nu se amesteca in aceeasi seringa cu tiopental si alte barbiturice intranoase (precipita in solutia alcalina).


Sinonime si alte medicamente
Tubocurarin.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole






  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024