mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Medicamente
Index » Medicamente
» neuleptil

neuleptil






propericiazinum

Forme farmaceutice: Capsule, cutii cu 50 capsule a 10 mg. Solutie buvabila 4%, flacon de 30 ml.

Indicatii: Solutia buvabila: Manifestari de agresivitate din cursul elutiei afectiunilor psihiatrice. Capsule: Tratamentul simptomatic al tulburarilor de comportament cu manifestari agresive. Terapia initiala sau de intretinere a psihozelor cu elutie indelungata. Schizofrenii (mai ales cele cu simptomatologie frusta). Delir cronic (cu mecanisme interpretative si pasionale).

ContraindicaTii: Hipersensibilitate dovedita la propericiazina. Antecedente de agranulocitoza toxica sau de porfirie. Risc de glaucom cu unghi inchis. Risc de retentie urinara legata de afectiuni uretroprosta-tice preexistente. Maladia Parkinson. Nu se asociaza cu: alcool, ledopa, guanetidina. Atentie AŽn caz de hipertermie, trebuie intrerupt tratamentul, acesta fiind unul dintre simptomele sindromului malign (paloare, hipertermie, tulburari vegetative) ce a fost descris in cazul administrarii de neuroleptice.



Precautii: Nu se r consuma bauturi alcoolice in timpul tratamentului. Pacientii epileptici, din cauza coborarii pragului epileptogen, se r monitoriza clinic si, dupa caz, electroencefalografic. Se va acorda atentie marita urmatoarelor cazuri: varstnici, a caror sensibilitate este marita (sedare si hipotensiune); afectiuni cardiovasculare severe, datorita tulburarilor hemodinamice si, mai ales, a hipotensiunii ce poate aparea; insuficienta hepatica si/sau renala, din cauza riscului crescut de supradozaj. Pe durata tratamentului se va evita expunerea la radiatii solare si ultraviolete. Soferii si cei ce manipuleaza masini industriale r fi avertizati asupra riscului de aparitie a somnolentei, mai ales la inceputul tratamentului.

Sarcina si alaptare: Neuleptil se va utiliza numai daca avantajele terapeutice scontate depasesc riscul aparitiei efectelor secundare.

Interactiuni medicamentoase: Neuleptil potenteaza actiunea drogurilor hipotensoare si antihipertensive, ca si a depresoarelor SNC de tipul hipnoticelor, tranchilizantelor, anestezicelor si analgeticelor.

Efecte adverse: Cele mai importante sunt sindroamele neuropsihice. Manifestarile neurologice cele mai frecvente sunt: sindrom akinetic fara hipertonie; sindrom excitomotor; sindrom akinetohipertonic; sindrom hiperkinetic hipertonic. Exceptional survin, in urma curelor prelungite, dischinezii tardive (antiparkinsonienele anticholinergice sunt fara efect sau pot agrava starea pacientului). Manifestari psihice, ca: indiferenta, reactii anxioase, variatii ale starii timice. Aceste manifestari pot fi acompaniate de tulburari diverse, intre care se pot cita: greata, ma, diaree, oligurie; modificari ale pulsului, tensiunii arteriale, ritmului cardiac; tulburari neurovegetative ca: paloare, congestie, sialoree, vertij, efecte atropinice (uscaciunea gurii, constipatie, retentie urinara, tulburari de acomodare); efecte endocrine si meolice: impotenta, frigiditate, amenoree, galactoree, ginecomastie, hiperprolactinemie, crestere in greutate (ce poate fi importanta). Extrem de rar pot surveni: icter colestatic, reactii de hipersensibilitate si exceptional accidente sanguine de tipul agranulocitozei.



Posologie, mod de administrare: Posologia trebuie adaptata fiecarui caz particular, existand variatii foarte mari si frecvent imprevizibile ale susceptibilitatii individuale la medicament. Manifestari de agresivitate: adulti: 10-60 mg/zi, in 2-3 prize; varstnici: 5-l5 mg/zi, in 2-3 prize; copii peste 3 ani: 3-l5 mg/zi, in 2-3 prize. Psihoze cu elutie de durata: adulti: 100-200 mg ca doza de atac, apoi intre 50 si 100 mg/zi, ca tratament de intretinere.

Supradozare: Sindrom parkinsonian cu potential letal, coma. Tratament: simptomatic, in unitati specializate. A nu se lasa la indemana copiilor. Respectati riguros recomandarile medicului. AŽn cazul aparitiei unor reactii neplacute anuntati medicul sau farmacistul.



Producator: RhA´ne-Poulenc Rorer





Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024