mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Roaccutane

Roaccutane







Prezentare farmaceutica roaccutane
Acidul retinoic are o actiune specifica pentru tratamentul pe cale orala al acneei severe. Produsul este un stereoizomer de sinteza al acidului retinoic-trans (tretinoine). Are un efect pronuntat asupra formelor grave de acnee care nu reactioneaza suficient la tratamentele obisnuite. Mecanismul de actiune nu este elucidat, cu toate acestea este sigur ca ameliorarea loului clinic al acneei grave este insotita de o reducere a actitatii glandelor sebacee, care este in functie de posologie.


Indicatii
Forme grave de acnee rebele la alte tratamente, in special in acnee conglobata sau acnee medulo-chistica.


Actiune terapeutica
Capsule a 2,5 mg, 10 mg si 20 mg, continand acid retinoic (cutii cu 30 sau
100 buc.).


Mod de administrare roaccutane
Posologia se indidualizeaza, adoptandu-se de la caz la caz, doza fiind intre 0,1 mg-l,0 mg/kilocorp/zi, timp de 4 saptamani. Doza medie la inceputul tratamentului este de 0,5 mg/kilocorp/zi. Nu este recomandat sa se administreze doze superioare celei de 1,0 mg/kilocorp/zi. Durata totala a tratamentului este de 16 saptamani. Evaluarea rezultatelor terapeutice trebuie sa tina cont de faptul ca procesul de ndecare continua adesea dupa oprirea medicatiei. Capsulele se administreaza in timpul mesei. Dozele minime se administreaza in priza unica, dozele maxime se dizeaza in 2 sau mai multe prize pe zi. Se eta asocierea cu alte medicamente antiacneice cu actiune keratolitica sau exfoliativa. Tratamentul cu raze UV si expunerea la soare nu sunt indicate concomitent cu tratamentul cu Roaccutane. Se poate asocia cu preparate cu actiune locala moderata.


Reactii_adverse
In general, daca se respecta o posologie corecta, efectele secundare sunt tolerabile si, daca apar, regreseaza dupa reducerea dozelor, disparand rapid dupa intreruperea tratamentului. Mai frecvent se observa cele ale hipertaminozei A, cum sunt: uscarea mucoaselor, care poate fi atenuata la nivelul buzelor prin aplicarea de unguente grase; conjunctite, in care caz se aplica unguente oftalmice; uscarea mucoasei nazale poate provoca epistaxis; pot aparea
familiei/pielea/ingrijirea-si-tratamentul-pielii/dermatitele-de-contact-cauzate-de-produse-cosmetice.php" title="Dermatitele de contact cauzate de produse cosmetice" class="alin2">dermatite usoare sau prurit si, foarte rar, din cauza dozelor mari, greturi; cefalee, transpiratie; mialgii, artralgii si alopecie reversibila, o crestere reversibila a transaminazei; uneori a fost observata o crestere a trigliceridelor serice sau a colesterolului, mai ales in cazul unor doze mari sau la pacientii cu predispozitii anterioare.


Contraindicatii roaccutane
In sarcina are actiune teratogena, de asemenea este contraindicata administrarea produsului femeilor apte de procreere. Produsul are efecte teratogene asupra fatului, riscuri de malformatii existand inca 4 saptamani dupa intreruperea tratamentului. Nu se administreaza femeilor care alapteaza. Este contraindicat in insuficienta hepatica si renala, in hipertaminoza A, in hiperlipidemia forte, hipersensibilitate la produs.


Sinonime si alte medicamente
Accutane.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole


  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024