mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Lendacini

Lendacini







ceftriaxona


Compozitie:
Fiecare flacon injecil contine 250 mg, respectiv 1 g ceftriaxona sub forma de sare sodica.
Actiune: Ceftriaxona este un antibiotic cefalosporinic semisintetic pentru uz parenteral. Are o actiune bactericida asupra unui numar mare de bacterii Gram-negati si Gram-poziti.
Germenii foarte sensibili la ceftriaxona sunt: Proteus mirabilis, Haemophilus influenzae, Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitidis, Escherichia coli, Salmonella spp., Shigella spp., Klebsiella spp. (inclusiv K. pneumoniae), Enterobacter, Proteus indol-pozitiv, Streptococcus viridans, Streptococcus pneumoniae. Germenii cu sensibilitate moderata la ceftriaxona sunt: Serratia mercescens, Pseudomonas aeruginosa, Staphilococcus aureus, Listeria monocytogenes, Bacteroides fragilis, Clostridium spp., Chlamydia trachomatis. Germenii usor sensibili la ceftriaxona sunt: Psedomonas spp. (cu exceptia P. aeruginosa), Streptococcus faecalis, Mycoplasma hominis si fungi patogeni.


Ceftriaxona este rezistenta la hidroliza beta-lactamazelor. Actioneaza asupra germenilor rezistenti la alte cefalosporine. Ceftriaxona este bine absorbita in administrare intramusculara si atinge concentratii ridicate in sange.
Ceftriaxona este larg si rapid distribuita in aproape toate tesuturile si fluidele organismului; are o buna penetrare a barierei hematoencefalice cand meningele este inflamat. Datorita timpului lung de injumatatire (cca. 8 ore), concentratia ceftriaxonei dupa 24 ore de la administrare este mai mare decat concentratia inhibitorie minima pentru majoritatea microorganismelor cauzatoare de infectii. Un procent de cca. 30 pan[ la 60% dintr-o doza de ceftriaxona este excretat nemodificat prin urina de catre rinichi si restul in bila.


Indicatii:
Lendacin este indicat in tratarea urmatoarelor infectii cauzate de microorganisme sensibile la ceftriaxona:
- infectii ale tractului urinar;
- infectii ale tractului respirator;
- septicemii;
- meningite bacteriene;
- infectii intraabdominale;
- infectii ale oaselor, articulatiilor, tesuturilor moi, pielii si rani suprainfectate;
- infectii genitale;
- infectii otolaringologice si stomatologice;
- profilaxia si tratamentul infectiilor chirurgicale;
- borelioza (Lyme disease).
Asociatia de ceftriaxona si aminoglicozide este de tip sinergic, ceea ce este de valoare deosebita in tratamentul infectiilor gra cauzate de Pseudomonas aeruginosa.


Contraindicatii:

Ceftriaxona este contraindicata la pacientii cu antecedente alergice la cefalosporine.
Ceftriaxona se va administra cu prudenta la pacientii cu sensibilitate la penicilina datorita potentialului de sensibilitate incrucisata. Pe parcursul unui tratament prelungit se va monitoriza formula sanguina. Ceftriaxona se va utiliza cu prudenta la nou nascuti cu hiperbilirubinemie, in special la prematuri.


Precautii:
Doza recomandata pentru nou nascuti nu trebuie sa depaseasca 50 mg/kgcorp/zi.
Nu este necesara reducerea dozei la pacientii cu insuficienta renala, dar cu functie hepatica normala.
La pacientii cu insuficienta renala grava (clearance al creatininei de 10 ml/min.) doza de ceftriaxona nu va depasi 2g/zi.
Reducerea dozei nu este necesara nici la pacientii cu disfunctie hepatica, dar cu functie renala normala.
La pacientii cu insuficienta grava atat renala, cat si hepatica se vor monitoriza concentratiile plasmatice ale ceftriaxonei.


Reactii adrse:
Ca si la alte cefalosporine, in urma tratamentuluicu ceftriaxona s-au observat urmatoarele

Reactii adrse:
tulburari gastrointestinale (diaree, greata, voma, stomatite, colita pseudomembranoasa); reactii dermice (exantem, dermatite alergice, prurit, urticarie) si hematologice (trombocitoza, trombocitopenie, eozonofilie, leucopenie, anemie hemolitica). Reactii locale (induratii dureroase, flebite) pot aparea la locul injectarii.
Reactiile adrse sunt de obicei usoare si in general nu impun intreruperea tratamentului.
Dozare si

Administrare:
Adulti si copii peste 12 ani: doza uzuala eate de 1-2 g, o data pe zi sau la 12 ore in prize egale (in functie de gravitatea infectiei). Pentru infectiile care pun in pericol viata, doza maxima este de 4 g pe zi.
Copii pana la varsta de 12 ani: doza recomandata este de 50 - 75 mg/kgcorp/zi (maxim 2 g) administrata in 2 prize egale.
Durata tratamentului depinde de gravitatea infectiei. Terapia se va continua cel putin trei zile dupa disparitia semnelor de infectie.
Lendacin se poate administra intramuscular, intranos sau in perfuzii de 30 min.


Pentru administrare intramusculara, continutul unui flacon injecil de 250 mg se va dizolva in 2 ml lidocaina 1 %, iar continutul unui flacon injecil de 1 g se va dizolva in 3,5 ml lidocaina 1 %. Solutia se va injecta profund in muschiul gluteal.
Pentru administrare intranoasa continutul unui flacon injecil de 250 mg se va dizolva in 5 ml apa distilata, iar continutul unui flacon injecil de 1 g se va dizolva in 10 ml apa distilata. Solutia se va injecta in na timp de 2 - 4 min.
Pentru perfuzie 2 g Lendacin se dizolva in 40 ml solutie de perfuzare fara calciu (0,45% sau 0,9% clorura de sodiu, 2,5%, 5% sau 10% glucoza, 5% levuloza, 6% dextran in glucoza). Solutia se perfuzeaza timp de cel putin 30 min.
Conservare: Medicamentul se pastreaza la o temperatura sub 25A°C, la loc intunecos. Solutia preparata de ceftriaxona ramane sila 6 ore la 25A°C si 24 ore, iar la frigider la o temperatura de 2 - 8A°C.


Forma de prezentare:
Cutii cu 5 flacoane injecile a 250 mg; cutii cu 5 flacoane injecile a 1 g.


Producator:
Lek
MAALOX a€“ combinatii

Prezentare: Cutii a 40 de comprimate. Plicuri a 15 ml suspensie buvabila. Flacon a 250 ml suspensie buvabila.


Compozitie:
Maalox comprimate: hidroxid de aluminiu 400 mg; hidroxid de magneziu 400 mg; excipienti aromatizati q.s.p. un comprimat. Maalox suspensie buvabila, plicuri: hidroxid de aluminiu 0,5235 g; hidroxid de magneziu 0,5985 g; parahidroxibenzoat de metil 0,0150 g; parahidroxibenzoat de propil 0,0075 g; excipienti aromatizati q.s.p. 15 ml. Maalox suspensie buvabila, flacon: hidroxid de aluminiu 3,49 g; hidroxid de magneziu 3,99 g; parahidroxibenzoat de metil 0,1 g; parahidroxi-benzoat de propil 0,05 g; excipienti aromatizati q.s.p. 100 ml.
Proprietati: Maalox calmeaza timp de mai multe ore durerile tractului digestiv superior. Antiacid, protector al mucoasei esogastroduodenale, transparent la radiatiile X.


Indicatii:
Tratamentul simptomatic al tulburarilor datorate aciditatii gastrice. Gastrita, hernie hiatala, dispepsie, ulcer gastroduodenal, aciditate esofagiana.


Contraindicatii:

Insuficienta renala sera. In cazul unor tulburari renale gra cereti avizul medicului sau farmacistului.


Precautii:
Precautii de administrare la pacientii cu dializa renala cronica. Daca durerile digesti persista, consultati medicul. Daca durerile sunt asociate cu febra sau vomismente, consultati imediat medicul. Acest produs poate modifica absorbtia altor medicamente. In caz de tratamente asociate, consultati medicul. Alte medicamente pot fi administrate dupa aproximativ 2 ore de la administrarea antiacidului.
Posologie si

Mod de administrare:

Acest medicament se administreaza in momentul durerilor sau la 90 de minute dupa masa, sau dupa sfatul medicului. De obicei maximum de 6 ori pe zi. Comprimate:1-2 comprimate in momentul durerilor sau la 90 de minute dupa masa. Plicuri, solutie buvabila:1-2 plicuri in momentul durerilor sau la 90 de minute dupa masa. Flacon, suspensie buvabila: 1-2 linguri in momentul durerilor sau la 90 de minute dupa masa. Agitati flaconul/plicul inainte de folosire.
Efecte secundare posibile: La fel ca toate produsele acti, acest medicament poate produce, la anumite persoane, efecte neplacute: constipatie, diaree.


Conditii de pastrare:
Nu lasati medicamentul la indemana copiilor. Nu depasiti data limita de utilizare indicata pe ambalaj.


Producator:
RhA´ne-Poulenc Rorer



Articole care vorbesc despre Lendacini


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024