mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Calmepam

Calmepam







Prezentare farmaceutica calmepam
Bromazepam este complet absorbit prin tubul digestiv si atinge concentratia plasmatica maxima in una pana la patru ore dupa administrarea orala. Timpul de injumatatire a concentratiei plasmatice variaza intre 7,0 pana la 10,3 ore. Bromazepam este meolizat in meoliti inacti, care sunt eliminati sub forma de glucuronoconjugati ai 3-hidroxibromazepam (27%), derivati de 3-hidroxibenzoilpiridina (40%), bromazepam intact (2,3%), benzoilpiridina intacta (0,66%). Bromazepamul este bazic. Se leaga in proportie de 70% de proteinele plasmatice. Calmepam este folosit ca sedativ, anxiolitic, relaxant muscular si are proprietati amnezice.


Indicatii
Calmepam este folosit in tratamentul: anxietatii; starilor de
riei" class="alin2">tensiune si de agitatie; in controlul spasmelor musculare ca in tetanos; in tratamentul sindromului de sevraj; pentru pregatirea pacientilor pentru interventii chirurgicale minore, endoscopie, cardioversie; in tulburari functionale ale aparatului cardio-vascular, ca de ex. pseudoangina pectoris, anxietatea precordiala, tahicardia, tratamentul hipertensiunii neurogene; in tulburari functionale ale aparatului respirator ca de ex. dispneea si hiperventilatia; in tulburarile functionale ale aparatului genito-urinar, ca de ex. ca iriila si polakiuria; in tulburarile functionale ale tractului gastro-intestinal, ca de ex. durerea epigastrica, sindromul de colon iriil, colita ulcerohemoragica. Calmepam este de asemenea util in cefaleea psihogena si in tulburarile psiho-somatice.


Actiune terapeutica
Tablete a 1,5 si 3 mg bromazepam (cutii cu 10 buc.)


Mod de administrare calmepam
1,5 pana la 3 mg de trei ori pe zi; se poate administra pana la 18 mg pe zi in doze fractionate, sau dupa sfatul medicului.
Dozele se reduc la varstnici.


Reactii_adverse
Calmepam este bine tolerat in doze terapeutice. Rar, pot aparea sedare sau somnolenta. Ca si alte benzodiazepine, tratamentul prelungit cu Calmepam poate crea dependenta. Nu s-au semnalat depresie respiratorie sau hipotensiune dupa utilizarea dozelor terapeutice.

Precautii:
bromazepam trebuie utilizat cu prudenta la bolnai epileptici si la cei ce utilizeaza alte medicamente deprimante ale sistemului nervos central. De asemenea, utilizarea lui necesita prudenta la bolnai cu hepatopatii, cu boli renale si respiratorii, desi un efect toxic al preparatului asupra acestor organe nu a fost edentiat. Deoarece preparatul poate da somnolenta, pacientii vor fi sfatuiti sa nu conduca automobilul sau sa lucreze la masini. Bromazepam trebuie contraindicat la bolnai psihici sau la cei cu sindroame depresive sau cu tendinta la sinucidere, daca anxietatea nu este o componenta importanta a loului clinic. Important! Intrucat Calmepam este meolizat (conjugat) in meoliti inacti, este mai putin influentat de varsta asa cum se intampla cu celelalte benzodiazepine, si aceasta il face mai potrit ca anxiolitic decat ca hipnotic.


Sinonime si alte medicamente
Bromazanil, Deptran, Lectopan.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole


  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024