mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Ultravist

Ultravist







Prezentare farmaceutica ultrast
Substanta de contrast care nu disociaza in solutii apoase si, deci, nu determina in organism modificari ale presiunii osmotice si nici tulburari ale echilibrului electric. Dupa administrarea intravasculara, produsul difuzeaza in spatiul extracelular, patrunde in cantitati foarte mici in celule. Concentratiile cele mai mari se realizeaza in sange, ficat, rinichi, iar cele mai mici in muschi si tesuturi moi. Iopromide nu trece prin bariera hemato-encefalica, iar prin
2">placenta strabat numai cantitati foarte mici. Timpul de injumatatire este de aproximativ 2 ore la pacientii cu functii renale normale. Substanta trece in cantitati foarte mici in laptele matern si este foarte putin absorbita din acest lapte in tubul digestiv al sugarului.


Indicatii
Ultrast 240 300 370 - Cresterea contrastului in tomo- grafia computerizata + + + - Angiografie cu subtractie digitala + + + - Urografie + + + - Flebografie a extremitatilor + + - Venografii + - Vizualizarea catatilor corpului - artropatii + + + - histerosalpingografii + + - fistulografii + + - Arteriografii si in special angiocardiografii +


Actiune terapeutica
Flacoane a 50 ml solutie injecila apoasa, continand iopramid 0,499 g/ml, 0,623 g/ml si, respectiv, 0,769 g/ml.


Mod de administrare ultrast
In functie de scopul urmarit, dozajul si modul de administrare variaza. In general, solutia trebuie sa stea cat mai putin in seringa, iar din flacon trebuie scoasa cantitatea necesara o data (nu se va practica mai mult de o prelevare de substanta dintr-un flacon). Inainte de administrarea produsului trebuie asigurate conditiile necesare interventiei in caz de accident: reactii alergice, tulburari circulatorii, fibrilatie ventriculara, edem pulmonar sau tulburari ale circulatiei cerebrale. In general, se administreaza astfel: Ultrast 240 300 370
Pentru urografii - Adulti 1,3 ml/kilocorp 1 ml/kilocorp 0,8 ml/kilocorp - Copii: - nou-nascuti 1,2 gI/kilocorp - sugari 1 gI/kilocorp - copii mici 0,5 gI/kilocorp Timpul de expunere incepe cam la 1-2 minute pentru Ultrast 300 si 370 si la 3-5 minute pentru Ultrast 240. Parenchimul renal este opacifiat la 5-l0 minute pentru Ultrast 240 si la 3-5 minute pentru Ultrast 300 si 370, iar pelsul si tractul urinar la 12-20 de minute pentru Ultrast 240 si la 8-l5 minute pentru Ultrast 300 si 370. Pentru tomografii computerizate: Ultrast 240 1,5 - max.2,5 ml/kilocorp Ultrast 300 1,0 - max.2,0 ml/kilocorp Ultrast 370 1,0 - max.1,5 ml/kilocorp Pentru angiografie cu substractie digitala: Ultrast 300 sau 370 - 30-6 ml in bolus i.v. (cu o teza de 8-l2 ml/s in vena cubitala. In angiografie, dozele depind de locul ce se zualizeaza si starea pacientului.


Reactii_adverse
Pot aparea greata, varsaturi, eritem, senzatie generala de caldura, senzatii care sunt mai reduse daca ritmul de administrare este mai lent. Reactii alergice de diferite intensitati (este necesara asigurarea in prealabil a trusei de urgenta pentru asemenea accidente). Tulburari ale S.N.C., in cursul angiografiilor cerebrale, crize epileptice, confuzie, somnolenta, tulburari de vedere.


Contraindicatii ultrast
Hipertiroidism. Nu se recomanda pentru mielografii, ventriculografii. Nu se va face histerosalpingografie in cursul sarcinii sau in caz de inflamatii la nivelul pelsului.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole


  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
mana buze amare
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024