mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Xilina

Xilina









Prezentare farmaceutica xilina
Anestezic local injecil si de contact, cu actiune rapida si relativ durabila - efectul se instaleaza in 3-5 minute (anestezie tronculara) si se mentine 1-2 ore.


Indicatii
Solutia se foloseste pentru anestezie prin infiltratii, anestezie tronculara, rahianestezie si anestezia mucoaselor, in chirurgie, stomatologie si in afectiuni medicale. Gelul provoaca anestezia de contact a mucoaselor, fiind utilizat pentru usurarea introducerii si mentinerii sondelor si instrumentarului de explorare endosopica.


Actiune terapeutica
Fiole a 10 ml sau 20 ml solutie apoasa injecila continand lidocaina hcl. 1% (cutie cu 50 sau 100 buc.); fiole a 2 ml solutie apoasa injecila continand lidocaina hcl. 2%


sau 4% (cutie cu 10 sau 100 buc.); gel continand lidocaina 2% sau 4% (tub cu 25 g).


Mod de administrare xilina
Solutia 0,5-l% pentru infiltratii, 1-2% pentru blocarea trunchiurilor nervoase si pentru anestezie epidurala, 4% pentru rahianestezie, 2-4% pentru anestezie de contact. Gelul se aplica in strat subtire pe sonde si pe instrumentarul endoscopic. Doza maxima prevazuta de Farmacopeea Romana, in injectii subcutanate, este de 500 mg in 24 de ore (la adult), dar pentru anestezie nu trebuie depasite 4 mg/kilocorp, adica 250-300 mg la un adult sanatos (doze mai mici la copii, batrani si debilitati); pentru rahianestezie sunt necesare 50-l00 mg.


Reactii_adrse
Uneori somnolenta, ameteli, rareori reactii alergice, foarte rar hipertermie maligna. In caz de supradozare (solutiile concentrate prezinta indeosebi risc toxic) provoaca nervozitate, ameteli,

ulburarile cromozomiale" class="alin2">tulburari de dere, paloare, greata, voma, hipotensiune, deprimarea inimii, deprimarea respiratiei, tresariri musculare, convulsii.


Contraindicatii xilina
Alergie la lidocaina sau alte anestezice amidice, antecedente de hipertermie maligna, insuficienta cardiaca necompensata, tulburari de conducere atrio-ntriculara; prudenta si doze mici la bolnavii cu insuficienta hepatica grava, infarct acut de miocard, insuficienta respiratorie si la cei cu antecedente convulsi. Prudenta in asocierea cu deprimante centrale si deprimante ale circulatiei; doze mai mici la bolnavii sub tratament cu propranolol (sau alte blocante beta-adrenergice) sau rapamil.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole






  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024