mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Medicamente
Index » Medicamente
» spironolactona

spironolactona






spironolactonum

Prezentare farmaceutica: Drajeuri continand spironolactona micronizata 25 mg (cutie cu 20 si 100 buc.).

Actiune terapeutica: Diuretic antialdosteronic (prin antagonism competiti, creste eliminarea urinara a sarii si apei, scade eliminarea potasiului, ionilor de hidrogen si amoniului; efectul, mai evident in conditii de hiperaldosteronism, se instaleaza lent (dupa 2-4 zile de tratament) si este relativ durabil (2-3 zile dupa oprirea medicatiei).

Indicatii: Stari edematoase cu hiperaldosteronism secundar, rezistente la alte diuretice, in ciroza, sindromul nefrotic, insuficienta cardiaca (se asociaza cu diuretice tiazidice sau furosemid); hipertensiune arteriala cu hiperaldosteronism sau in situatii care contraindica alte categorii de diuretice-tiazide, furosemid (la bolnavi cu diabet, hiperuricemie); hiperaldosteronism postoperator de exemplu atonie intestinala sau ileus paralitic; hiperaldosteronism primar, cand nu este posibila interventia chirurgicala; paralizie familiala, miastenie grava (ca medicatie adjuvanta).



Mod de administrare: Ca diuretic, 1-2 drajeuri (25-50 mg) de 4 ori/zi, tratament de atac, apoi intretinerea efectului cu 1/2-l drajeu de 1-4 ori/zi (individualizat); pentru alte indicatii 1-2 drajeuri de 2-4 ori/zi; la copii: 1,5-4 mg/kg corp pe zi. Dozarea se face sub controlul kaliemiei.

Reactii adverse: Dezechilibre electrolitice: hiponatriemie (mai frecvent la cirotici), hiperkaliemie (mai ales in conditii de insuficienta renala); agravarea hiperazotemiei; uneori ginecomastie, modificari ale vocii, diminuarea potentei sexuale, tulburari menstruale si tensiunea sanilor; rareori eruptii cutanate, febra, diaree, cefalee, hipotensiune nedorita, oboseala, somnolenta, ataxie, confuzie mintala.



Contraindicatii: Anurie, insuficienta renala acuta, insuficienta hepatica in stadiul terminal, boala Addison, hiperkaliemie, hiponatriemie, alergie la spironolactona; prudenta in insuficienta renala cronica si la cirotici; prudenta sau se evita in timpul sarcinii si alaptarii, prudenta la batrani. Nu se asociaza cu triamteren sau amilorid (alte diuretice antialdosteronice) si cu saruri de potasiu (risc crescut de hiperkaliemie); salicilatii si antiinflamatoriile nesteroidiene scad efectul spironolactonei; cand se asociaza cu alte diuretice si cu antihipertensive se recomanda doze mai mici din acestea (potenteaza efectul hipotensi.



Producator: Terapia S.A.





Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024