mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Haemiton

Haemiton







Prezentare farmaceutica haemiton
Antihipertensiv (prin stimulare) ²2-adrenergica centrala, cu diminuarea consecutiva a controlului simpatic periferic); micsoreaza debitul cardiac, nu modifica practic fluxul sanguin renal, scade moderat activitatea reninica a plasmei. Efectul unei doze unice, administrata oral, se instaleaza in cateva zeci de minute si dureaza circa 6 ore; in conditiile administrarii repetate eficacitatea este maxima dupa 2-3 saptamani de tratament; in cazul injectarii intranoase efectul incepe in 5-10minute, este maxim dupa 20-30 minute si dureaza 4-6 ore.


Indicatii
Hipertensiunea arteriala, forme moderate si sere (obisnuit se asociaza cu diuretice, entual cu alte antihipertensi); urgente hipertensi (administrare parenterala). Pentru profilaxia migrenei si altor forme de
Cefaleele - tratament homeopat" class="alin2">cefalee vasculara recurenta si pentru tratamentul bufeurilor vasomotorii in menopauza.


Actiune terapeutica
Comprimate continand clonidina (clorhidr.) 0,075 mg si 0,300 mg (flac. cu 50 buc. respectiv 30 buc.); fiole a 1 ml solutie injecila continand clonidina (tosilat) 0,100 mg (cutie cu 10 buc.).


Mod de administrare haemiton
Oral, ca antihipertensiv, se incepe cu 1 comprimat a 0,075 mg seara la culcare si se creste progresiv pana la obtinerea efectului dorit - doza utila medie este de 1 comprimat a 0,075 mg - 1 comprimat a 0,300 mg de 2 ori/zi; pentru profilaxia migrenei ½-1 comprimat a 0,075 mg de 2 ori/zi. Injectiile se fac subcutanat, intramuscular sau intranos (diluat cu 10 ml solutie salina izotona si introdus in decurs de 5-10 minute, la bolnavul culcat), 1-3 fiole o data, se poate repeta dupa cateva ore, pana la cel mult 7 fiole (0,700 mg), in 24 de ore.


Reactii_adrse
Frecnt uscaciunea gurii, constipatie, somnolenta si sedare; relativ rar greata, anorexie, bradicardie sinusala, hipotensiune ortostatica, retentie hidrosalina (la inceputul tratamentului), diminuarea potentei sexuale, ginecomastie, sindrom de tip Raynaud (la inceputul tratamentului), tumefactie parotidiana, edem angioneurotic, prurit; intreruperea brusca a tratamentului indelungat (mai ales cand se administreaza in asociatie cu un beta-blocant) poate fi cauza de hipertensiune marcata, cefalee, nervozitate, tremor,
ce-tulburarile-de-somn-asociate-cu-tulburari-mentale.php" title="Tulburarile de somn asociate cu tulburari medicale/psihiatrice tulburarile de somn asociate cu tulburari mentale" class="alin2">tulburari gastro-intestinale (se reia medicatia, entual se injecteaza intranos fentolamina).


Contraindicatii haemiton
Este contraindicata la bolnavii cu psihoza depresiva in antecedente; se evita sau se administreaza cu prudenta in timpul sarcinii; prudenta in ateroscleroza cerebrala sera (doze mici), boala Raynaud si trombangeita obliteranta, angina pectorala sera, infarctul de miocard recent, insuficienta renala cronica; atentie la soferi si la cei cu alte profesiuni care impun concentrarea intensa si prelungita a functiilor psihice; serecomanda evitarea bauturilor alcoolice, prudenta in asocierea cu deprimante centrale (barbiturice si alte sedati), carora le potenteaza efectul; atentie la tratamentul digitalic (bradicardie marcata); nu se asociaza imipramina sau alte antidepresi triciclice (antagonizeaza efectul hipotensiv) si cu levodopa (diminueaza efectul antiparkinsonian). Injectiile sunt contraindicate in urgentele hipertensi insotite de hemoragie cerebrala, in encefalopatia hipertensiva si in crizele hipertensi din feocromocitom.


Sinonime si alte medicamente
Catapres, Catapresan.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole


  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024