mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Voltaren emulgel

Voltaren emulgel





diclophenacum (natricum)


Compozitie:
Substanta acti: dietilamino-diclofenac. Excipienti: dietilamina, poliacrilat, cetomacrogol 1000,esteri ai acizilor caproic si caprilic, alcool izopropilic, parafina lichida, substante odorizante, propilenglicol, apa.


Forma de prezentare:
Tub cu 20 g gel. Tub cu 50 g gel. Voltaren-ul Emulgel este o emulsie uleioasa in gel, un preparat alb, cremos. 100 g Voltaren Emulgel contin 1,16 g dietilamino-diclofenac care corespund unui gram de diclofenac sodic.


Actiune terapeutica:
Antiinflamator nesteroidian.
Farmacodinamica: Mecanism de actiune: Inhibitia prostaglandinsintetazei (predominant). Efect farmacodinamic: In inflamatiile de origine traumatica sau reumatica, Voltaren-ul Emulgel atenueaza durerea, reduce edemul si grabeste recuperarea functiei normale.
Farmacocinetica: Absorbtie: Proportia de diclofenac absorbit prin piele depinde de timpul de contact, de aria acoperita, precum si de doza totala si de hidratarea pielii. Tinand cont de eliminarea urinara a diclofenacului si a meolitilor sai hidroxilati, cantitatea de substanta acti absorbita prin piele la indivizii sanatosi, comparativ cu cantitatea absorbita prin administrarea orala, este echilenta unui procent de 6% din doza administrata. La pacientii cu artrita reumatoida sub tratament de lunga durata cu Voltaren Emulgel, concentratia de diclofenac din lichidul sinovial s-a dovedit superioara celei plasmatice, constatare care confirma penetrarea diclofenacului in zona inflamata prin aplicare locala. Mentinerea unguentului pe o perioada de 10 ore determina triplarea cantitatii de diclofenac absorbite. Distributie: Concentratia plasmatica a diclofenacului obtinuta prin administrarea Voltaren-ului Emulgel este de 100 de ori inferioara celei prin administrare orala. 99,7% din diclofenac se leaga de proteinele plasmatice, predominant de albumine (99,4%). Biotransformare: Diclofenacul se meolizeaza partial prin procesul de glucuronoconjugare si, in principal, prin hidroxilare unica sau multipla. Eliminare: Clearance-ul sistemic total al diclofenacului plasmatic este de 263 A± 56 ml/minut. Timpul plasmatic de injumatatire este de 1-2 ore pentru diclofenac si de 1-3 ore pentru 4 dintre meolitii hidroxilati (doi activi). Un meolit, 3a€™-hidroxi-4a€™-metoxi-diclofenac, are un timp plasmatic de injumatatire mult mai lung, insa acesta este inactiv. Excretia diclofenacului si a meolitilor lui se face predominant prin urina. Caracteristici: Nu s-au constatat acumulari la pacientii care sufera de insuficienta renala. Cinetica si meolismul diclofenacului sunt identice la cei cu hepatita cronica sau ciroza compensata, ca si cele ale persoanelor sanatoase.


Indicatii:
Inflamatii posttraumatice tendinoase, ligamentare, musculare si articulare, ex. in urma luxatiilor, entorselor, contuziilor etc. Forme localizate de reumatism, precum tendinite, bursite, sindromul umar-mana, periartropatii. Forme localizate de reumatism degenerativ, ex. osteoartroza a articulatiilor periferice si a coloanei vertebrale.


Contraindicatii:

Hipersensibilitate cunoscuta la diclofenac, propilenglicol, alcool izopropilic sau la alti excipienti. Voltaren-ul Emulgel este, de asemenea, contraindicat pacientilor ale caror atacuri astmatice, urticariene sau de rinita acuta sunt precipitate de acidul acetilsalicilic sau alte antiinflamatorii nesteroidiene.


Precautii:
ativ cu administrarea orala, diclofenacul administrat sub forma de unguent determina aparitia mult mai putinor reactii adverse. Cu toate acestea, in cazul aplicarii Voltaren-ului Emulgel pe o suprafata intinsa si pentru un timp indelungat, exista posibilitatea aparitiei efectelor adverse sistemice. Voltaren-ul Emulgel trebuie aplicat doar pe pielea sanatoasa si intacta (nu pe rani sau solutii de continuitate). Trebuie evitat contactul acestuia cu conjuncti sau alte mucoase. Nu se administreaza oral. Potential mutagen, carcinogen si toxic asupra fatului: Studiile preclinice nu au evidentiat nici un astfel de efect al Voltaren-ului Emulgel.
A nu se lasa la indemana copiilor!


Sarcina si alaptare:
Desi nu s-au obsert efecte adverse, se recomanda evitarea tratamentului cu Voltaren Emulgel la femeile gravide. Cantitatea de substanta acti care trece in lapte este neglijabila.
Efecte asupra abilitatii de a conduce autovehicule sau de a supraveghea masini: Nu se cunosc pana in prezent.


Reactii adverse:
Reactii locale: Ocazional dermatite de contact alergice si nealergice (simptome: prurit, eritem, edem, papule, cule, bule sau chiar decolarea pielii). Reactii sistemice: Cazuri izolate: eritem generalizat, reactii de hipersensibilizare (atacuri astmatice, angioedem), reactii de fotosensibilizare.


Interactiuni:
Nu se cunosc pana in prezent.
Dozare: Adulti: Voltaren-ul Emulgel se aplica local pe piele, de 3-4 ori pe zi, si se maseaza usor. Cantitatea folosita depinde de suprafata care trebuie tratata. De exemplu, 2-4 g Voltaren Emulgel sunt suficiente pentru tratamentul unei suprafete de 400-800 cm2. Dupa aplicare, mainile trebuie spalate, in afara cazului cand acestea sunt zonele tratate. Copii: Nu au fost inca silite recomandarile si indicatiile utilizarii Voltaren-ului Emulgel la copii.
Supradozare: In cazul reactiilor adverse sistemice aparute ca rezultat al utilizarii inadecte sau supradozarii accidentale (ex., la copii), se impun masuri terapeutice generale corespunzatoare tratamentului intoxicatiei cu medicamente antiinflamatorii nesteroidiene.


Producator:
Nortis



Articole care vorbesc despre Voltaren emulgel


Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024