mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Tracrium

Tracrium









Prezentare farmaceutica tracrium
Tracrium este un curarizant antidepolarizant inalt selectiv, actiunea sa se instaleaza rapid (1 l/2 - 2 min dupa o doza de 0,6 mg/kilocorp), are o durata medie (15-35 min pentru 0,3-0,6 mg/kilocorp), dar care poate fi prelungita prin repetarea dozelor, neacumulandu-se si neinfluentand timpul de revenire. Se descompune spontan, la temperatura si pH-ul fiziologic prin proces neenzimatic in meoliti inacti. Actitatea sa nu este influentata de insuficienta renala, hepatica sau circulatorie. La dozele recomandate lipsesc practic efectele cardiovasculare si de eliberare a histaminei. Nu influenteaza presiunea intraoculara.


In


dicatii

In anestezia chirurgicala pentru relaxarea musculaturii striate, pentru facilitarea ventilatiei controlate, intubatia endotraheala, in operatii cezariene.


Actiune terapeutica
Fiole a 2,5 ml sau 5 ml solutie 1% besilat de atracurium (cutii cu 5 buc.).


Mod de administrare tracrium
Se administreaza i.v., in bolus sau perfuzii. Pentru adulti 0,3-0,6 mg/kilocorp (in functie de durata necesara a blocajului) - ofera o relaxare de 15-35 minute; pentru prelungirea efectului se repeta in doze de 0,1-0,2 mg/kilocorp; la copii peste 1 an, dozele sunt identice. Intubarea endotraheala se poate realiza la 90 secunde de la inj. i.v. a 0,5-0,6 mg/kilocorp. Efectul curarizant poate fi anulat complet si rapid cu doze standard de neostigmina precedate de atropina. Dupa injectarea dozei initiale de 0,3-0,6 mg/kilocorp, relaxarea musculara se poate mentine perfuzand 0,005-0,01 mg/kilocorp/min. Hipotermia (25-26oC) reduce rata inactivarii, de aceea dozele perfuzate vor fi reduse la jumatate. Pentru perfuzie pot fi folosite urmatoarele solutii: clorura de sodiu 0,9%, glucoza 5%, solutie Hartmann, sol. Ringer, realizand concentratii de 0,5-0,9 mg/ml. Nu se vor amesteca in aceeasi seringa cu tiopentona (pentothal) sau alta substanta alcalina (inactiveaza Tracrium-ul). Fiolele deschise si neutilizate se arunca. Dupa fiecare injectare, vena, canula sau cateterul vor fi \"spalate\" prin injectare de apa pro inj. sau clorura de sodiu 0,9%.

Interactiuni medicamentoase:
anestezicele inhalatorii (halotan) simultan administrate pot creste efectul Tracrium-ului. Acelasi efect il au aminoglicozidele (neo


micina) si polimixina. Nu se incearca prelungirea curarizarii folosind un relaxant muscular depolarizant (suxametoniu), altfel se instaleaza \"blocul mixt\", greu reversibil cu agentii anticolinesterazici.


Reactii_adverse
Tracrium nu poseda proprietati vagolitice sau ganglioplegice, in consecinta efectul \"vagal-like\" al unor anestezice apare mai edent. Exista posibilitatea eliberarii de histamina la pacientii susceptibili. S-au raportat cazuri de flush, urticarie, rash, hipotensiune trecatoare, rareori bronhospasm. In caz de supradozare sau revenire lenta, se administreaza atropina si neostigmina, se mentine ventilatia artificiala pana la reluarea respiratiei spontane.


Contraindicatii tracrium
La pacientii cu hipersensibilitate la atracurium.

Precautii:
ca si alte curarizante provoaca paralizia muschilor respiratori; se va administra de aceea sub stricta supraveghere de specialitate, fiind uneori nevoie de intubatie endotraheala si ventilatie artificiala. Prudenta la pacientii cu myasthenia gras, alte boli neuromusculare si tulburari electrolitice severe, situatii in care celelalte curarizante nedepolarizante s-au dovedit a avea o actiune crescuta. Prudenta in boli severe cardio-vasculare, la care poate determina hipotensiuni trecatoare (se injecteaza i.v. lent in doze dizate). Prudenta la grade, dar poate fi administrat in timpul operatiei cezariene, deoarece trece in cantitati foarte mici prin placenta.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole




  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024