mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Cuprenil

Cuprenil







Prezentare farmaceutica cuprenil
Medicament cu activitate specifica in poliartrita reumatoida, imunostimulator; agent chelator pentru unele metale grele; micsoreaza formarea cistinei in urina.


Indicatii
In poliartrita reumatoida, la adulti, 1/2-l drajeu (125-250 mg)/zi prima luna, se creste la intervale de 1-3 luni pana la remisiune, se continua cu o doza de intretinere de 2-3 drajeuri/zi (la neie pana la 6 drajeuri/zi) timp de 6 luni, apoi se incearca reducerea dozei cu 1/2-l drajeu la fiecare 3 luni; la copii se incepe cu 50 mg/zi, crescand la intervale de o luna, doza de intretinere este de 15-20 mg/kilocorp si zi. In boala Wilson 6-8 drajeuri/zi, se poate reduce la 3-4 drajeuri/zi, dupa remisiune. In intoxicatiile cu plumb, la adulti, 4-6 drajeuri/zi, la copii 20 mg/kilocorp si zi. In calculoza cistica, la adulti, curativ 4-l2 drajeuri/zi, profilactic 2-4 drajeuri/zi. Se administreaza oral,
fractionat, la 1/2 ora inainte de mese si la culcare.


Actiune terapeutica
Drajeuri continand penicilamina 250 mg (cutie cu 50 buc.).


Mod de administrare cuprenil
In poliartrita reumatoida, la adulti, 1/2-l drajeu (125-250 mg)/zi prima luna, se creste la intervale de 1-3 luni pana la remisiune, se continua cu o doza de intretinere de 2-3 drajeuri/zi (la neie pana la 6 drajeuri/zi) timp de 6 luni, apoi se incearca reducerea dozei cu 1/2-l drajeu la fiecare 3 luni; la copii se incepe cu 50 mg/zi, crescand la intervale de o luna, doza de intretinere este de 15-20 mg/kilocorp si zi. In boala Wilson 6-8 drajeuri/zi, se poate reduce la 3-4 drajeuri/zi, dupa remisiune. In intoxicatiile cu plumb, la adulti, 4-6 drajeuri/zi, la copii 20 mg/kilocorp si zi. In calculoza cistinica, la adulti, curativ 4-l2 drajeuri/zi, profilactic 2-4 drajeuri/zi. Se administreaza oral, fractionat, la 1/2 ora inainte de mese si la culcare.


Reactii_adverse
Ocazional cefalee, tinitus, stomatita, faringita, anorexie, greata, ma, colestaza, febra, eozinofilie, prurit, eruptii cutanate, reactii alergice de tip anafilactic (uneori grave), sindrom pemoid, alopecie, pareze, slabiciune musculara, mialgii, artralgii, proteinurie, sindrom nefrotic (se controleaza saptamanal albumina in urina), limfadenopatie, trombocitopenie, leucopenie, agranulocitoza,
ochirurgie/supuratiile-endocraniene-neurochirurgicale/anemie.php" title="Anemie" class="alin2">anemie hipocroma, anemie aplastica (se controleaza hemograma, la inceput bisaptamanal, apoi lunar), sindrom lupoid.


Contraindicatii cuprenil
Alergie la penicilamina si peniciline, insuficienta renala severa, insuficienta hepatica acuta, tulburari hematologice grave, lupus eritematos, sarcina (in afara indicatiilor majore); prudenta si doze mici la batrani. Nu se administreaza in timpul tratamentului cu saruri de aur (in afara intoxicatiei) si cu antimalarice clorochinice; nu se asociaza cu fenilbutazona sau alti derivati pirazolici; sarurile de fier si antiacidele (hidroxid de aluminiu, oxid de magneziu) scad absorbtia penicilaminei; penicilamina poate creste nivelul seric al digoxinei.


Sinonime si alte medicamente
Artamin, Distamine, Penicilamin, Trolol.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole


  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024