mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Frisium

Frisium







Prezentare farmaceutica frisium
Tranchilizant din grupa 1,5-benzodiazepinelor, se caracterizeaza printr-o accentuata actiune tranchilizanta, anxiolitica si agresivolitica. D.p.d.v. al coordonarii motorii se deosebeste de diazepam si clordiazepoxid de ex. prin minima sa influenta asupra coordonarii musculare. Actiunea sa anticonvulsivanta o depaseste pe aceea a Clordiazepoxidului. Actiune analgetica si de prelungire a perioadei de narcoza (inclusiv alcoolica). Influenta minima asupra sistemului circulator (scadere nesemnificativa a frecntei pulsului, respiratiei si a tensiunii arteriale). Practic insolubil in apa, se absoarbe rapid in proportie de 87% dupa administrarea orala. Legare proteica 85-91%, timp de injumatatire 18 ore. Trece bariera placentara si patrunde si in
e lactate" class="alin2">laptele matern. Se elimina preponderent prin clearance hepatic. Ingerarea concomitenta de alcool ii creste biodisponibilitatea cu 50%.


Indicatii
Stari anxioase acute si cronice exteriorizate de obicei prin: senzatie de teama, incordare, neliniste, nervozitate, iriilitate, tulburari ale somnului, tulburari psiho-getati si psiho-somatice pe fond emotional, labilitate psihica. Terapie adjuvanta in tratamentul epilepsiei.


Actiune terapeutica
Tablete a 10 mg, 20 mg clobazam.


Mod de administrare frisium
In general in stari anxioase: 20-30 mg/zi. Pentru varstnici si tineri se recomanda numai 10-15 mg/zi, iar pentru copii intre 3 si 15 ani: 10 mg/zi. Dupa ameliorarea simptomatologiei doza se poate reduce, dar tratamentul nu se va intrerupe brutal. In epilepsie: se va administra o doza progresiva incepand cu 5-15 mg/zi, pana la max. 80 mg/zi. Ulterior se poate sili o doza constanta (ex. 20 mg/zi) si entual o terapie intermitenta. Daca doza zilnica se fractioneaza, doza cea mai mare se va administra seara. Doza si durata administrarii se vor sili in functie de reactivitatea individuala, de domeniul de indicatie si de gravitatea afectiunii. Ca principiu de baza se va urmari silirea unei doze pe cat de mica posibil. In afectiuni acute se va administra in doza unic
a mai mare. Intreruperea tratamentului se va face prin scaderea progresiva, lenta a dozei.


Reactii_adrse
Oboseala, somnolenta, senzatie de plutire, ataxie, intarzierea timpului de reactie, cefalee. Mai rar: uscaciunea mucoaselor, greata, inapetenta, tremor. Dupa doze mari in administrarea de lunga durata, pot aparea urmatoarele tulburari rersibile: lentoare in exprimare, tulburari de articulare, nesiguranta in mers si miscari, tulburari de dere, crestere ponderala, scaderea libidoului. In aceleasi conditii, la intreruperea brusca a tratamentului pot aparea tulburari de somn, vise terifiante sau reinstalarea mai accentuata a simptomatologiei initiale. De asemenea, dupa administrari zilnice de lunga durata exista pericolul instalarii dependentei.


Contraindicatii frisium
Hipersensibilitate la clobazam, antecedente de dependenta, sarcina in I trimestru, alaptare. Se va administra cu mare prudenta la pacientii cu miastenia gravis, ataxie spinala sau cerebrala, intoxicatie acuta cu alcool, somnifere, antialgice, neuroleptice, antidepresi sau litiu, alterari hepatice sere.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole


  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024