mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Medicamente
Index » Medicamente
» vasonit retard 600 mg, comprimate filmate

vasonit retard 600 mg, comprimate filmate




pentoxiphylinum

Compozitie: Fiecare comprimat filmat contine 600 mg pentoxifilina.

Proprietati farmacoterapeutice: Pentoxifilina este un derit xantinic cu actiune sodilatatoare si de sporire a elasticitatii eritrocitelor; se utilizeaza atat in tratamentul tulburarilor circulatorii ale membrelor cat si al selor cerebrale. Spre deosebire de alti deriti ai metilxantinei, pentoxifilina nu are efect stimulativ asupra sistemului nervos central. Prin modul sau de conditionare, produsul Vasonit retard asigura o actiune prelungita.

Indicatii: Tulburari circulatorii ale membrelor, indeosebi in boala a€śprivitorilor de vitrinea€ť.

Doze, mod de administrare: Comprimatele se vor administra oral fara a fi zdrobite, cu lichid, dupa mese. Doza zilnica fi silita de catre medic, urmand a fi respectata cu strictete de catre pacient. AŽn medie, se administra cate un comprimat de 1-2 ori/zi.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la pentoxifilina, cofeina, teobromina, teofilina; infarct miocardic acut; hemoragii ale selor mari; hemoragii retiniene; predispozitie la hemoragii retiniene in hipertensiune si diabet; perioada de sarcina si alaptare.

Precautii, atentionari: AŽn urmatoarele afectiuni pentoxifilina se administra doar dupa ce se iau masuri stricte de precautie: scleroza sau stenoza selor coronariene sau cerebrale asociate cu hipertensiune arteriala; aritmii cardiace severe; hipotensiune arteriala pronuntata. De asemenea, se vor avea in vedere urmatoarele: tratamentul cu pentoxifilina fi intrerupt la aparitia unei hemoragii retiniene; aparitia unei sarcini in timpul tratamentului cu pentoxifilina trebuie imediat semnalata medicului; daca exista contraindicatii sau daca pacientul resimte efecte secundare in timpul tratamentului, acestea vor fi semnalate pentru a intra in atentia medicului curant; se recomanda prudenta in administrarea pentoxifilinei la conducatorii auto sau la persoanele ce deservesc utilaje, datorita posibilitatii de aparitie a simptomului de vertij; in caz de insuficienta cardiaca se impune un tratament prealabil cu glicozide cardiotonice.

Efecte secundare: Frecvent: tulburari digestive (inapetenta, greata, voma, pirozis, dureri gastrice, diaree); reactii cutanate; cefalee, ameteli. AŽn cazuri rare: luri de caldura, palpitatii, simptome asemanatoare cu cele din stenoza selor coronariene, hipotensiune arteriala. AŽn cazuri izolate: tulburari de ritm cardiac, icter, modificari ale loului sanguin, trombocitopenii, predispozitie la hemoragii ale pielii, mucoaselor si ale tractului digestiv.

Interactiuni medicamentoase: La administrare concomitenta de pentoxifilina si preparate hipotensoare, efectul acestora poate fi potentat; anticoagulante si antiagregante plachetare - se impune supravegherea atenta a coagularii datorita riscului crescut de hemoragie; antidiabetice orale, efectul acestora poate fi potentat iar dozele mari de pentoxifilina pot stimula secretia de insulina la bolnavii de diabet. Datorita interactiunilor ce pot surveni, pacientul trebuie sa informeze medicul privitor la tratamentele pe care le urmeaza.

Supradozare: Se manifesta prin: pierderea cunostintei, hipotensiune, hematemeza, abolirea reflexelor si spasme. Recomandari pentru medicul curant: la scaderea pronuntata a tensiuni arteriale se recomanda administrarea intravenoasa a unui expandor plasmatic; la aparitia de spasme, se recomanda administrarea de diazepam.

Forma de prezentare: Cutii continand 20 comprimate filmate (2 blistere a cate 10 comprimate)

Conditii de pastrare: Se pastreaza in locuri uscate, sub 25 grade Celsius, ferite de lumina, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor! Termen de labilitate: 3 ani. Nu utilizati produsul dupa data expirarii!



Producator: Terapia S.A.





Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024