mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Medicamente
Index » Medicamente
» scobutil

scobutil




butylscopolamminii bromidum

Prezentare farmaceutica: Comprimate continand butilscopolamina bromura 10 mg (flac. cu 20 buc.); supozitoare continand butilscopolamina 10 mg sau 7,5 mg (cutie cu 6 buc.); fiole a 1 ml solutie apoasa injecila continand butilscopolamina bromura 10 mg (cutie cu 10 buc.).

Actiune terapeutica: Antispastic digestiv si genito-urinar prin actiune parasimpatolitica si slab ganglioplegica; antisecretor gastric. Absorbtia intestinala este slaba, iar durata de actiune relativ scurta; forma injecila este mai activa.

Indicatii: Colici intestinale, biliare, ureterale, spasm piloric sau de cardia, ulcer gastroduodenal, colita mucomembranoasa; dismenoree, retentie de lohii; pentru efectuarea duodenografiei hipotone si diagnosticul diferential radiologic intre spasmele functionale si stenoza organica.

Mod de administrare: Adulti, oral cate 1-2 comprimate sau supozitoare de 3-5 ori/zi; intramuscular sau intranos lent, 1-2 fiole la nevoie. Copii 6-l2 ani, 1 comprimat de 3 ori/zi.

Reactii adrse: Uscaciunea gurii, tulburari de dere, tahicardie, constipatie, dificultate in urinare (mai ales la doze mari si pentru injectii); injectarea intranoasa poate provoca sedare, tahicardie, hipotensiune ortostatica.

Contraindicatii: Glaucom, adenom de prostata cu retentie urinara, ileus paralitic, megacolon, obstacol mecanic la nilul tubului digestiv, hernie hiatala cu reflux esofagian, tahiaritmii suprantriculare (mai ales pentru injectii); prudenta in cardiopatia ischemica grava si la bolnavii cu hipertiroidism marcat (nu se injecteaza). Prudenta cand se asociaza cu chinidina, amantadina, antidepresi triciclice (creste riscul reactiilor adrse).



Producator: Antibiotice-Iasi





Tipareste Trimite prin email



Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
mana buze amare
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024