mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Calcium sandoz

Calcium sandoz







Prezentare farmaceutica calcium sandoz
Administrat parenteral, Calcium Sandoz corecteaza rapid hipocalcemia acuta si simptomele ei clinice, care pot include: parestezie, laringospasm, crampe musculare, exciilitate neuro-musculara crescuta, ducand la tetanie si convulsii. La pacientii cu deficienta cronica de calciu datorita malabsorbtiei intestinale, tratamentul parenteral cu calciu reface si mentine echilibrul normal al calciului. Concentratiile crescute de calciu s-a constatat ca diminueaza permeabilitatea capilara, inhiband astfel procesele exsudati, inflamatorii si alergice. Datorita tolerantei bune in tesuturi, glubionatul de calciu se poate administra nu numai intranos, dar si intramuscular in profunzime (exceptand copin).


Indicatii
Hipocalcemie, provocand tetanie si
onogenice" class="alin2">tulburari neuro-musculare inrudite. Deficienta cronica de calciu, rahitism, osteomalacie si osteoporoza la pacientii care nu pot mentine echilibrul normal al calciului pe cale orala. Ca adjuvant in tratamentul proceselor exsudati ale pielii, de exemplu: urticarie acuta, eczema acuta. Ca adjuvant in tratamentul hiperkaliemiei gra. Intoxicatie cu plumb (tratamentul crampelor acute), intoxicatie cu fluor.


Actiune terapeutica
Fiole a 10 ml solutie injecila continand 1,375 g glubionat de calciu, echivalent a 90 mg calciu ionizabil sau 10 ml de solutie 10% de gluconat de calciu.


Mod de administrare calcium sandoz
Adulti: 10 ml i.v. sau i.m. de 1-3 ori pe zi. Copii: 5-l0 ml i.v. pe zi. Pentru tratamentul hipocalcemiei gra, se recomanda administrarea prin perfuzie intranoasa atat la adulti cat si la copii, doza fiind corelata cu nilul in sange si cu cantitatea eliminata prin urina ( Precautii). Hipocalcemia grava (de ex., tetanie manifesta) la nou-nascuti si sugari poate necesita perfuzie intranoasa. Doza recomandata este de 40-80 mg calciu ionizabil (4-9 ml din solutia fiolei) pe kg greutate corporala in 24 de ore, dar nu mai mult de trei zile ( Precautii). Tratamentul ulterior va fi pe cale orala. Daca este indicat, tratamentul parenteral cu calciu poate fi combinat cu administrarea de vitamina D. N.B. Injectiile intranoase trebuie facute lent (3 minute pentru 10 ml); trebuie supragheat ritmul cardiac. Nu se recomanda calea intramusculara la copii; la adulti injectiile intramusculare se vor face in profunzime in muschiul gluteal. Calciu Sandoz nu va fi injectat subcutanat.


Reactii_adrse
Greata, voma, transpiratie, congestionare cu senzatie de caldura, hipotensiune,
miile/mecanismele-tahiaritmiilor.php" title="Mecanismele tahiaritmiilor" class="alin2">aritmii cardiace sau colaps vasomotor in urma injectarii intranoase prea rapide. Supradozare. simptomele sunt cele intalnite la hipercalcemie: anorexie, greata, voma, constipatie, dureri abdominale, slabiciune musculara, poliurie, sete, somnolenta, confuzie; in cazuri gra: coma, aritmii cardiace, stop cardiac. Tratamentul consta in masuri de reducere a nilului calciului in sange, de exemplu fosfat de sodiu p.o. sau, in cazuri gra, prin perfuzie intranoasa.


Contraindicatii calcium sandoz
Hipersensibilitate la produs; hipercalcemie (de ex. hiperparatiroidism, supradoze de vitamina D, tumori decalcifiante, cum ar fi plasmocitom sau metastaza osoasa, osteoporoza datorata imobilizarii prelungite); hipercalciurie grava; insuficienta renala grava; galactosemie. Tratamentul parenteral este complet contraindicat pacientilor care iau digitala sau adrenalina.

Precautii:
tratamentul parenteral prelungit cu calciu trebuie sa fie insotit de supragherea nilului in sange si a eliminarii in urina, in special la copii. Tratamentul trebuie intrerupt imediat daca nilul calciului in sange depaseste 105 mg/l (2,625 mmol/l) sau daca se elimina peste 5 mg/kg (0,125 mmol/kg) in urina in 24 de ore. Este necesara supragherea ECG daca calciul se administreaza prin injectii intranoase in cazuri de hiperkaliemie grava. S-a constatat ca solutiile de calciu injecil (inclusiv Calcium Sandoz) contin mici cantitati de aluminiu (pana la 5 mg/l). Trebuie evitat tratamentul parenteral prelungit la nou-nascuti, sugari si pacienti cu insuficienta renala grava, caci poate duce la acumularea de aluminiu, asociata cu tulburari scheletice, neurologice si hematologice.

Interactiuni:
calciul potenteaza efectele digitale asupra inimii ( Contraindicatii) si poate reduce reactia la rapamil si posibil si la alti blocanti ai canalelor de calciu.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole


  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024