mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Trimepranol

Trimepranol







Prezentare farmaceutica trimepranol
Metipranololul este un ³-simpatolitic neselectiv sintetic, cu actiune similara chinidinei: scade frecventa cardiaca, prelungeste conducerea atrio-ventriculara, scade contractilitatea miocardica si presiunea sanguina.


Indicatii
Angina pectorala, stari postinfarct (profilaxia ischemiei), aritmii supraventriculare si ventriculare, hipertensiune insila si juvenila (ca unica terapie sau asociata cu saluretice), hipertensiune esentiala asociata in special cu hipertrofia ventriculului stang; hipertensiune secundara, reno
-sculara din IRC; sindrom hiperkinetic primar si secundar (terapie adjunta in tireotoxicoza, feocromocitom, tratamentul reactiei adverse cu hormoni tiroidieni); miocardopatie hipertrofica, indicatii neuro-psihice: anxietate, tahicardie neuro-psihogena, astenie neuro-circulatorie, tremor cauzat de terapia cu litiu.


Actiune terapeutica
Comprimate continand 10 si 40 mg metipranolol (cutie cu 50 buc.).


Mod de administrare trimepranol
Este necesara silirea pentru fiecare pacient a dozei minime eficace prin cresterea gradata a dozei zilnice cu cate 10 mg, reper de orientare fiind ritmul cardiac, care poate ria intre 50-60 b.p.m., dar nu sub 40-50 b.p.m.; doza zilnica poate fi fractionata in 2-3 prize inainte de mese, iar in hipertensiune este recomandata o singura doza dimineata. In angina pectorala doza medie zilnica este de 80 mg, in cazurile mai grave crescand la 120 mg sau chiar mai mult. In hipertensiune, doza zilnica este de 40-80 mg. Pentru indicatiile neuro-psihice, doza este de 10-30 mg/zi. In terapia tremorului produs de tratamentul cu litiu
doza nu trebuie sa depaseasca 30 mg. Sarcina si lactatie: este contraindicat tratamentul cu trimepranol in timpul alaptarii; medicamentul trece prin bariera placentara, deci se recomanda precautie in indicarea medicamentului la gravide.


Reactii_adverse
Greata, rsaturi, diaree, bradicardie, hipotensiune, fenomene Raynaud. La indivizii sensibili: depresii, halucinatii, bronhospasm, retentie de fluide, cresteri in greutate, uscaciunea gurii, spasme musculare. In terapia pe termen lung, la pacientii sensibili poate sa apara risc de: edem pulmonar, insuficienta cardiaca, discrazii sanguine, sindrom oculo-cutanat.


Contraindicatii trimepranol
Insuficienta cardiaca manifesta, bradicardie si bloc AV de grad inalt, hipotensiune, BPOC, hipoglicemie, acidoza meolica, arterioscleroza sistemica ansata, infarct miocardic recent, astm bronsic.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole


  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024