mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Heparina

Heparina







Prezentare farmaceutica heparina
Anticoagulant de tip fiziologic; actiunea se exercita in vo si in tro, este rapida, de durata relativ scurta (4-8 ore, in functie de doza); impiedicarea coagularii se datoreste mai ales antagonizarii trombinei si factorului X; clarifica plasma lipemica, favorizand desfacerea chilomicronilor.


Indicatii
Tratament de urgenta al afectiunilor tromboembolice; embolie pulmonara, tromboza venoasa acuta; profilaxia trombozei dupa infarct de miocard si interventii in regiunea pelna; coagulopatie sistemica; heparinizarea sangelui in chirurgia cardiaca si a vaselor mari, pentru circulatia extracorporeala si pentru hemodializa; folosita in tro la recoltarea sangelui pentru anumite determinari chimice. T
ratamentul emboliei grasoase.


Actiune terapeutica
Fiole a 1 ml solutie apoasa injecila continand heparina sodica 5 000 u.i. (38,5 mg) (cutie cu 5 buc.).


Mod de administrare heparina
Injectii intravenoase (solutia trebuie sa contina cel mult 1 000 u.i./ml), initial 10 000 u. (in 50-l00 ml solutie salina izotona), apoi 5 000-l0 000 u. la fiecare 4-6 ore; perfuzii intravenoase, initial se injecteaza 5 000 u., apoi perfuzie continua cu 10 000 u. pe perioade de 8 ore, repetat (20 000-40 000 u./zi, in 1 000 ml solutie salina izotona). Dozarea se face sub controlul timpului de coagulare (timpul Howell trebuie mentinut de la 2-2 1/2 ori mai mare decat normal, imediat inaintea injectarii, respectiv pe parcursul perfuziei); doza utila obisnuita este de 400-600 u./kilocorp si zi, la adult si la copil (la batran sunt, de regula, suficiente 200-400 u./kilocorp). In caz de coagulare intravasculara diseminata se pot folosi doze mici - 5 u./kilocorp si ora - in perfuzie intravenoasa (in asociatie cu transfuzie de plachete).


Reactii_adverse
Sangerari diverse, in general usor de controlat, la nevoie se face perfuzie cu sange si se foloseste ca antidot specific protamina; rareori reactii alergice (eriteme, urticarie, astm bronsic, febra, chiar soc anafilactic), alopecie trecatoare, diaree, trombocitopenie.


Contraindicatii heparina
Alergie specifica; discrazii sanguine hemoragice, scorbut, fragilitate capilara, endocardita lenta,
-si-tratamente/tratamente-cu-plante-medicinale/tromboflebita.php" title="Tromboflebita" class="alin2">tromboflebita supurata, hipertensiune arteriala severa, interventii recente pe creier si maduva, hemoragie cerebrala, ulcer gastro-duodenal in evolutie, prezenta tubului de dren in stomac sau intestin, denudare extensiva a pielii, plagi deschise, iminenta de avort, boli hepatice, renale si pancreatice grave; prudenta in caz de tromboza mezenterica si dupa interventii pe caile biliare, la bolnai cu hipertensiune arteriala, leziuni ale vaselor retinei, la hepatici, renali, la cei cu antecedente ulceroase, la batrani. In timpul tratamentului se vor eta injectiile subcutanate, intramusculare si orice traumatisme. Grija deosebita cand se asociaza cu antiagregante plachetare (acid acetilsalicilic si alte antiinflamatorii nesteroidiene) si cu anticoagulante cumarinice (Trombostop) - creste riscul de accidente hemoragice. Nu se amesteca cu alte medicamente in solutia de perfuzie, pH-ul solutiei nu trebuie sa fie prea acid (incompatibilitati multiple).



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole


  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024