mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Leucomax

Leucomax









Prezentare farmaceutica leucomax
Molgramostin, factor uman de stimulare a coloniilor de granulocite macrofage (rHuGM-CSF), este o proteina hidrosolubila neglicozilata, cu izoleucina in pozitia 100; este produsa de catre o tulpina de Escherichia coli care poarta o plasmida creata prin inginerie genetica continand o gena umana GM-CSF. In reglarea hematopoiezei, cat si in actirea celulelor mieloide mature, molgramostin stimuleaza in vitro proliferarea si diferentierea celulelor hematopoietice precursoare, ceea ce duce la producerea de granulocite/macrofage si limfocite T.


Indicatii
La pacientii supusi unui tratament cu efect mielosupresor (chimioterapia cancerului), stari de

diculmeu.com/chirurgia-toracica/leziunile-dobandite-ale-valvei-aortice/afectiuni-ale-radacinii-aortei-care-determina-insuficienta-aortica.php" title="Afectiuni ale radacinii aortei care determina insuficienta aortica" class="alin2">insuficienta medulara (sindroame mielodisplazice/anemie aplastica), pentru a reduce riscul de infectie creat de leucopenie; la pacientii supusi transtului autolog sau heterolog de madu osoasa; la pacientii cu leucopenie asociata infectiilor (inclusiv cu HIV); la pacientii cu retinita cu citomegalovirus (CMV) pe fondul SIDA.


Actiune terapeutica
Flacon cu pulbere liofilizata continand 150 mg si 300 mg molgramostin (cutie cu 1 flac. pulbere + 1 fiola a 1 ml solvent).


Mod de administrare leucomax
Leucomax trebuie dizolt inainte de administrare. Schemele de dozare riaza in functie de indicatia terapeutica. Doza zilnica maxima nu trebuie sa depaseasca 10 µg/kilocorp. Schemele recomandate sunt: in chimioterapia anticanceroasa, 5-l0 µg/kilocorp/zi subcutanat. Tratamentul trebuie inceput la 24 de ore dupa ultima doza de citostatic si continuat 7-l0 zile. Dozarea poate pleca de la 5 mg/kilocorp/zi. In sindroame mielodisplazice, anemie aplastica - 3 µg/kilocorp o data pe zi, in injectie subcutanata. In transtul de madu osoasa - 10 µg/kg/zi administrate i.v. sub forma de perfuzie timp de 4-6 ore incepand din ziua care urmeaza transtarii si continuand p


ana in momentul in care numarul absolut de neutrofile este egal sau mai mare de 1 000/mm3. Reactiile grave includ: anafilaxie, bronhospasm, insuficienta cardiaca, sindrom de hiperpermeabilitate capilara, tulburari cerebro-sculare, confuzie, convulsii, hipotensiune, tulburari de ritm cardiac, pericardite, hidrotorax. Leucopenie asociata cu infectia (inclusiv cu HIV): 1-5 µg/kg administrate o singura data pe zi prin injectie subcutanata. La pacientii cu SIDA la care se administreaza concomitent zidovudina si alfa-interferon doza este de 1-3 µg/kg/zi administrate subcutanat. Retinita cu citomegalovirus asociata cu SIDA: 5 µg/kg zi in doza unica in injectie subcutanata. Dupa administrarea celei de-a cincea doze de leucomax se putea reelua doza pentru a mentine numarul total de leucocite la nivelul dorit (numar absolut de neutrofile egal sau mai mare de 1 000/mm3, si numar total de leucocite mai mic de 20 000/mm3).


Reactii_adverse
Cele mai frecvente efecte nedorite relatate pentru toate indicatiile au fost: febra, greata, dispnee, diaree, eruptii cutanate, reactie la locul injectarii (in cazul administrarii subcutanate), rsaturi, fatigabilitate, anorexie, durere osteo-musculara si astenie.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole






  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024