mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Neloreni

Neloreni





lincomicina


Compozitie:

- fiole de 1 ml continand 300 mg lincomicina sub forma de monohidrat hidrocloric de lincomicina;
- fiole de 2 ml continand 600 mg lincomicina sub forma de monohidrat hidrocloric de lincomicina;
- fiole de 10 ml continand 3 g lincomicina sub forma de monohidrat hidrocloric de lincomicina;
- capsule continand 250 mg sau 500 mg lincomicina sub forma de monohidrat hidrocloric de lincomicina;
- sirop: o lingurita (5 ml) contine 250 mg lincomicina sub forma de monohidrat hidrocloric de lincomicina.
Actiune: Lincomicina are o actiune antibacteriana similara cu cea a antibioticelor macrolidice, in ciuda diferentelor de ordin chimic. Inhiba sinteza proteica a bacteriilor. In functie de concentratia antibioticului si de sensibilitatea organismului, lincomicina poate avea rol bacteriostatic sau bactericid.
Lincomicina este eficienta impotri micoorganismelor: Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus viridans, Staphylococcus aureus (inclusiv germeni rezistenti la penicilina), Corynebacterium diphteriae, Bacillus anthracis, unele specii de Clostridium si Bacteroides fragilis.
Lincomicina este absorbita mai rapid in tractul gastrointestinal, daca se ia inaintea meselor. Este bine distribuita in tesuturi si in fluidele corpului si patrunde usor si in oase. Lincomicina nu trece de meningele sanatos, dar, in cazul inflamatiei acestuia, atinge o concentratie in sange de pana la 40o/a. Lincomicina penetreaza placenta si este excretata in lapte.
Timpul de injumatatire este de 5 ore. Eliminarea lincomicinei se face aproape numai prin bila, dar o parte se elimina si prin urina.


Indicatii:
Neloren este indicat in tratamentul infectiilor severe cauzate de microorganisme sensibile la lincomicina: infectii ale oaselor si articulatiilor; infectii ale tractului respirator; infectii uro-genitale; infectii ale pielii si tesuturilor moi.
In tratamentul infectiilor cauzate de streptococul AY-hemolitic, Neloren fi administrat cel putin 10 zile, pentru a evita posibilitatea aparitiei reumatismului articular acut sau a glomerulonefritelor.


Contraindicatii:

Hipersensibilitate la lincomicina sau clindamicina, moniliaza, insuficienta hepatica sau renala severa.


Precautii:
Neloren se prescrie cu prudenta pacientilor cu boli gastrointestinale, in special colita, de asemenea suferinzilor de astm si pacientilor cu antecedente alergice semnificative.
Siguranta utilizarii Neloren-ului la nou-nascuti si la gravide nu s-a silit.
In cursul unei terapii prelungite cu Neloren se vor efectua analize periodice pentru determinarea functiei hepatice si a numarului elementelor sanguine.


Efecte secundare:
Cazuri de diaree severa, uneori de colita pseudomembranoasa s-au semnalat ocazional in tratamentul cu Neloren. In aceste situatii tratamentul fi intrerupt imediat.
Pot apare: greata, voma, crampe abdominale, glosite si stomatite.
S-au semnalat: leucopenie reversibila, neutropenie si rezultate anormale ale testelor hepatice.
Administrarea intravenoasa a lincomicinei poate produce flebita.
Dozare si

Administrare:

- per os: la adulti: 500 mg de 3-4 ori/zi cu 1-2 ore inaintea meselor, in functie de severitatea infectiei; la copii peste rsta de o luna: 30 mg/ /kg-corp/zi, fractionat in 3-4 prize egale. Pentru infectii mai grave doza poate fi marita la 60 mg/kg-corp/zi, fractionat in 3-4 prize egale.
- intramuscular:la adulji: 600 mg la 24 ore. Pentru infectii mai grave 600 mg la 12 ore; la copii peste rsta de o luna:10 mg/ /kg-corp la 24 ore. Pentru infectii mai grave,10 mg/ /kg-corp la 12 ore.
- intravenos: Continutul unei fiole (600 mg) se dilua cu 250 ml solutie salina sau glucoza. La adulti: 600 mg se vor perfuza de 2-3 ori/zi; la copii peste rsta de o luna:10-20 mg/ /kg-corp/zi, fractionat in 2-3 prize. In infectii mai grave, dozele pot fi marite. Doza maxima zilnica pentru o zi este de 8 g lincomicina. Administrarea intravenoasa se face prin perfuzii pe durata de minim o ora. Daca se administreaza in doze si cu frecvente mai mai decat este recomandat pot apare hipotensiune sau reactii cardio pulmonare severe.


Forma de prezentare:
10 fiole a 300 mg/1 ml; 10 fiole a 600 mg/2 ml; 5 fiole a 3 g/10 ml; cutii cu 10 sau 20 capsule a 250 mg; cutii cu 16 sau 100 capsule a 500 mg; flacoane cu 10 ml sirop.


Producator:
Lek
OBOLIZ
combinatii
Rifampicinum + isoniazidum.


Compozitie:
Fiecare leta contine 300 mg rifampicina si 150 mg isoniazida.
Descriere: Oboliz reprezinta o combinatie antituberculoasa, realizata intr-o singura leta. Concentratia de rifampicina in sange atinge nivelul maxim in 2 ore, ramanand la aceste niveluri ridicate aproximativ 12 ore. Distributia prin fluide si tesuturi este extrem de eficienta. Eliminarea Oboliz-ului se face prin urina si fiere, in care se gasesc concentratii mari ale medicamentului. Aceste moduri complete de actiune sunt extrem de eficace si combina binecunoscuta siguranta si actiune a celor doua foarte cunoscute medicamente antituberculoase. Aparitia rezistentei la isoniazida este aproape anihilata. Medicamentul nu prezinta rezistenta la alte medicamente antituberculoase. Este foarte repede absorbit si este difuzat imediat in toate organele si tesuturile corpului. Prin usoara administrare se castiga colaborarea bolnavului.


Indicatii:
Tuberculoza acti, boala Hansen, chemoprotectia pentru Meningococcus meningitis.


Contraindicatii:

Hipersensibilitate sau intoleranta la medicament, hepatopatie.
Efecte nedorite: Adesea eruptii, tulburari gastrointestinale (greata, voma, diaree, dureri in abdomen, febra). Foarte rar au fost descrise hepatite (mai des in hepatopatiile cronice, alcoolism sau la persoane in rsta); sindromul gripei (mai des cand se ia in doze mari); trombopenie; sindrom hepatorenal. Cresterea nesimptomatica a transaminazei, care revine la normal cand se opreste administrarea medicamentului. Proteinuria nesimptomatica si imunoglobulina lantului slab sunt mentionate adesea la bolnavii de tuberculoza si insuficienta renala.


Interactiuni:
Administrarea simultana de probenecid face sa creasca nivelul rifampicinei in sange, iar administrarea produselor anticoagulante per os scade actiunea acestora din urma. De asemenea, timpul de actiune al sulfonamidelor, glucocorticoizilor si estrogenilor este micsorat. Acestui medicament ii putem atribui esecul frecvent al medicamentelor contraceptive. Se obser cresterea nivelului medicamentului in sange, in general prin administrarea concomitenta de barbiturice si anestezice.
Precautii in

Administrare:
Administrarea intermitenta a medicamentului trebuie evitata. In contraindicatii sunt mentionate efectele modificarii dozajului in cazul administrarii simultane si a altor medicamente. In cazul in care acesta trebuie combinat cu PAS, trebuie sa se realizeze o modificare a dozajului si a perioadelor intermitente de administrare la cel putin 6 ore.
Sarcina: Datorita faptului ca posibilitatea teratogenezei nu este exclusa in cazul graviditatii, administrarea trebuie eluata in conformitate cu tratamentul solicitat.


Mod de administrare:

Administrarea zilnica este de 2 lete, intr-o singura doza. Este mult mai bine daca se lua inaintea meselor, pentru a se obtine rezultate mai bune


Forma de prezentare:
Cutii cu 12 lete de 300 mg rifampicina + 150 mg isoniazida.


Producator:
Rafarm



Articole care vorbesc despre Neloreni


Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024