mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Cisplamin

Cisplamin







cisplatinum
Anticanceros.


Compozitie:
1 flacon de 20 ml sau de 100 ml contine: Cisplatina pulbere liofilizata 10 mg, respectiv 50 mg. Excipienti q.s. 1 flacon de 20 ml sau de 100 ml solutie injecila contine: Cisplatina 10 mg, respectiv 50 mg. Excipienti q.s.


Actiune terapeutica:
Cisplatina (cis-diaminodicloroplatina) este un complex anorganic, continand un atom central de platina legat de doi ioni de clor si doua molecule de amoniac in pozitia cis. Actioneaza ca citostatic prin legarea sa de ADN, cu care formeaza punti intra si intercatenere cu ruperea moleculelor respective.


Indicatii:
Cancer testicular, cancer ovarian metastatic, cancer de ca urinara, cancer in regiunea capului si gatului, cancer bronsic.


Contraindicatii:

Alergie la cisplamina, la persoane cu afectiuni renale, deficiente de auz, mielodepresie si este incompatibila cu sarcina. In timpul tratementului trebuie urmarita functia rinichiului, audiograma si ionograma (indeosebi magneziul si calciul). Nu se asociaza cu alte medicamente nefrotoxice si ototoxice (antibiotice aminoglicozidice etc.).




Reactii adverse:
Cel mai adesea greata si voma, leucopenie si trombocitopenie trecatoare, ocazional fenomene ototoxice cu micsorarea sau pierderea auzului, hipomagneziemie (se controleaza periodic sangele, audiograma si magneziemia). Deoarece dozele mari pot afecta rinichii mergand pana la insuficienta renala grava pentru profilaxie se hidrateaza abundent si se administreaza manitol. Rareori polinevrite periferice si reactii anafilactice.


Interactiuni medicamentoase:
Nivelul plasmatic al anticonvulsivantelor poate deveni subterapeutic in timpul terapiei cu cisplatina. Administrarea concomitenta a cisplatinei cu aminoglicozide creste nefrotoxicitatea si ototoxicitatea acestora.


Mod de administrare:

Cate 60-l20 mg/m2 la frecare 3-4 saptamani in perfuzii intravenoase lente (1-6 ore); in doze mai mici cand se foloseste in asociatii polichimioterapice cu bleomicina, doxorubicina, vinblastina, etc. Solutia pentru perfuzie se prepara extemporaneu prin dizolvarea pulberii liofilizate din flacon in 5 ml, respectiv in 50 ml apa distilata pentru injectii (incalzita la 40-45 grade), apoi prin diluare cu solutie salina sau glucozata izotona sau cu solutie de manitol.




Forma de prezentare:
Flacon de 20 ml cu 10 mg cisplatina pulbere liofilizata injecila; Flacon de 100 ml cu 50 mg cisplatina pulbere liofilizata injecila; Flacon de 20 ml solutie injecila 0,05% cisplatina; Flacon de 100 ml solutie injecila 0,05% cisplatina.


Producator:
anex



Articole care vorbesc despre Cisplamin


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024