mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Medicamente
Index » Medicamente
» imovane

imovane






zopiclonum

Forma si prezentare farmaceutica: Comprimate filmate albe, a 7,5 mg zopiclona, cutii a 20 comprimate.

Proprietati: Imone este un hipnotic cu actiune rapida; are efecte hipnotice, sedative, anxiolitice, miorelaxante; actioneaza asupra diferitilor parametrii ai somnului, prelungindu-i durata si imbunatatindu-i calitatea: totodata, reduce numarul trezirilor nocturne si al celor precoce.

Mecanism de actiune: Zopiclona potenteaza efectele inhibitorii ale GABA (acidul gama-aminobutiric).

Indicatii: Insomnii de diferite etiologii.

Contraindicatii: Antecedente alergice cunoscute la zopiclona; insuficienta respiratorie decompensata; acest produs nu este indicat a fi folosit la copin sub 15 ani; sarcina si alaptarea.

Avertizare si precautii de utilizare: Durata tratamentului: ca si in cazul altor hipnotice, Imone nu trebuie utilizat timp prea indelungat. Sindrom de sevraj: poate sa apara daca tratamentul este intrerupt brusc, mai ales dupa doze mari. AŽn astfel de situatii, dozele trebuie treptat reduse sau, in caz de intrerupere brusca a tratamentului. AŽn caz de insuficienta hepatica severa, posologia trebuie adaptata, datorita afectarii eliminarii zopiclonei ( "Posologie"). Supraveghere medicala in caz de miastenie (zopiclona poate accentua fatigabilitatea musculara). Posologia trebuie diminuata in caz de insuficienta respiratorie. Bauturile alcoolice trebuie evitate in cursul tratamentului.



Conducerea vehiculelor si vigilenta: Pacientii in general, si conducatorii de autovehicule in special, trebuie avertizati ca o usoara somnolenta reziduala diurna poate fi prezenta dupa utilizarea acestui medicament.

Interactiuni medicamentoase: Efect cumulativ cu: medicamente blocante neuromusculare (miorelaxante nedepolarizante); alte depresoare de SNC (mai ales neuroleptice). Administrarea concomitenta poate accentua efectul sedativ; riscul aparitiei sindromului de sevraj este crescut de asocierea cu benzodiazepinele, prescrise ca tranchilizante sau ca hipnotice.

Efecte adverse: Dependente de posologie si de reactivitatea individuala a pacientului: somnolenta reziduala diurna, gust amar, uscaciunea gurii, hipotonie musculara, amnezie anterograda, senzatie pseudo-ebrioasa; la unii pacienti au fost reactii paradoxale ca iriilitatea, agresivitatea, sindrom confuziv oniric; cefalee, astenie. Exista posibilitatea aparitiei sindromului de sevraj la oprirea brusca a tratamentului, and urmatoarele simptome posibile: manifestari minore ca: iriilitate, anxietate, mialgii, tremur, insomnie si cosmaruri, greata, rsaturi; in cazuri exceptionale, manifestari majore: convulsii izolate, accese mioclonice cu stari confuzionale (uneori dupa cate zile si in general precedate de manifestari minore).



Posologie si mod de administrare: Adulti: doza uzuala este de 7,5 mg (sau 1 comprimat) seara, la culcare. Varstnici: se initia tratamentul cu 3,75 mg (sau 1/2 comprimat) seara, la culcare. Insuficienta hepatica: se recomanda doza de 3,75 (sau 1/2 comprimat) seara la culcare. Se recomanda limitarea tratamentului la 4 saptamani.

Supradozare: Se manifesta ca somn foarte profund sau chiar comatos, in functie de cantitatea ingerata. Se recomanda tratamentul simptomatic intr-o unitate de specialitate.

Conditii de pastrare: A se pastra la loc uscat si racoros. A nu fi lasat la indemana copiilor.

Termen de labilitate: 3 ani.



Producator: RhA´ne-Poulenc Rorer





Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024