mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Medicamente
Index » Medicamente
» maninil 5

maninil 5




glibenclamidum

Compozitie: 1 comprimat contine: glibenclamid 5 mg.

Indicatii: Este indicat in diabetul zaharat tip II (de tip adult) insulino-independent, cand dieta este insuficienta, dar nu se impune instituirea tratamentului cu insulina. Se poate incerca un tratament simultan cu insulina in cazul unui esec terapeutic. AŽn cazul sistarii complete a secretiei endogene de insulina in diabetul zaharat de tipul II, combinatia glibenclamid-insulina nu asigura un efect terapeutic de durata.

Contraindicatii: Este contraindicat tratamentul cu sulfamida hipoglicemianta in diabetul zaharat de tip I, insulino-dependent si in esecul secundar complet al terapiei cu glibenclamid in diabetul zaharat de tip II, in special in decompensarea meolica acidozica, in precoma sau coma diabetica, in decompensarea meolica in cursul bolilor infectioase, interventiilor chirurgicale, precum si in rezectia pancreatica. Alte contraindicatii sunt: tulburari hepatice grave, o alterare importanta a functiei renale cu clearance la creatinina sub 30 ml/min, o hipersensibilitate cunoscuta la glibenclamid sau la unul din excipienti. Este contraindicata administrarea in timpul sarcinii si a alaptarii

Efecte adverse: Poate aparea hipoglicemie. Cauzele pot fi: supradozare, functii renala si hepatica alterate, consum de alcool, mese neregulate (in special omiterea meselor), solicitari fizice excesive, tulburari endogene ale meolismului hidratilor de carbon cat si interactiuni medicamentoase. Cand hipoglicemia se instaleaza lent, simptomele unei dereglari adrenergice sunt minime sau lipsesc. Ocazional pot aparea tulburari gastrointestinale ca: greata, pirozis, alterarea simtului gustativ, epigastralgii, voma, dureri abdominale si diaree. Rareori apar reactii de fotosensibilizare. Izolat s-au obsert: eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson, sindrom Lyell, dermatita exfoliati, eritrodermie si eritem nodos, precum si colestaza, hepatita; cresterea enzimelor hepatice. De asemenea tulburarile hematopoietice sunt rare (trombocitopenie cu purpura), respectiv foarte rar (leucocitopenie, eritrocitopenie, pancitopenie si granulocitopenie pana la agranulocitoza). S-a obsert un efect slab diuretic al glibenclamidului. Poate aparea o crestere in greutate. Dupa administrarea de durata se poate ajunge la hipofunctie tiroidiana.

Interactiuni cu alte medicamente: Daca pacientii se afla sub un tratament de durata cu glibenclamid, o alta terapie medicamentoasa poate periclita efectul sau. De asemenea, intreruperea unei alte terapii poate schimba meolismul. Efectul hipoglicemiant poate fi potentat de substante care inhiba eliminarea glibenclamidului. Hipoglicemia se instaleaza si daca sunt administrate concomitent medicamente care scad glicemia sau cresc sensibilitatea la insulina (insulina si alte antidiabetice orale ca: metformin, acarboza, substante ca salicilati, fenilbutazona, acid paraaminosalicilic), inhibitori MAO, fenfluramin, pentoxifilina (supradozate in administrarea parenterala), oxitetraciclina, anabolizante, inhibitori ai ACE, deriti de ac. clofibric, fluoxetina, tritocalina si ciclofosfamida, ifosfamida, trofosfamida. Consumul de alcool acut sau cronic poate potenta sau reduce in mod imprevizibil efectul hipoglicemiant.

Mod de administrare: Se recomanda o dozare gradata. Se incepe cu o doza de 2,5 mg glibenclamid/zi respectiv 1/2 comprimat Maninil 5/zi. Doza poate fi marita treptat, la interl de cate zile pana la doza terapeutica de intretinere. Maximul de eficacitate se atinge cu 15 mg de glibenclamid/zi (3 comprimate de Maninil 5/zi). Deoarece ameliorarea meolismului glucidic este in corelatie cu o hipersensibilitate la insulina, doza necesara de glibenclamid poate scadea in cursul terapiei. Pentru a fi evitate hipoglicemiile se vor ajusta corespunzator dozele. Administrarea la copii si la adulti tineri: Pentru ca tipul II al diabetului zaharat este foarte rar la adultii tineri (MODY), administrarea de Maninil 5 la aceasta rsta reprezinta o exceptie. La pacientii cu o greutate corporala sub 50 kg se incepe cu o doza zilnica cat mai redusa, de 2,5 mg glibenclamid/zi (1/2 comprimat/zi) Maninil 5.

Modul si durata administrarii: Doze zilnice de pana la 2 comprimate pot fi administrate o singura data, dimineata a jeune cu putin lichid. La o doza de 3 comprimate se recomanda o administrare de 2 comprimate dimineata si 1 seara. Comprimatele omise nu se mai pot lua dupa 1-2 ore, iar greselile de dozare nu se compenseaza cu doze mai mari. Se poate combina cu insulina, metformina, acarboza si guar.

Forma de prezentare: Cutie cu 30 comprimate (N 1). Cutie cu 120 comprimate (N 2).



Producator: Berlin-Chemie Menarini Group





Tipareste Trimite prin email



Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024