mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Anexate

Anexate







Prezentare farmaceutica anexate
Antidot benzodiazepinic, cu structura de imidazobenzodiazepina. Substanta blocheaza competitiv receptorii benzodiazepinici, antagonizand efectele centrale ale benzodiazepinelor. Efectul hipnotic - sedativ al benzodiazepinelor este rapid antagonizat dupa administrarea i.v. a produsului (30-60 s) si poate reaparea gradat in urmatoarele ore, in functie de timpul de injumatatire si proportia de doza agonist-antagonist. Flumazinil circula legat de proteinele plasmatice in proportie de 50%. Timpul de injumatatire este de 53 de minute. Flumazinil este rapid eliminat prin biotransformare. Principalul meolit este inactiv si este eliminat pe cale renala.


Indicatii
Combaterea efectelor sedati
centrale ale benzodiazepinelor in anestezie si terapie intensiva, dupa cum urmeaza. In anestezie: - dupa terminarea anesteziei induse si mentinute cu benzodiazepine la pacientii internati; combaterea sedarii benzodiazepinice induse la pacienti pentru proceduri de diagnostic si terapeutic. In terapia intensiva - ca tratament in intoxicatii cu benzodiazepine si/sau pentru diagnosticul unor prezumti intoxicatii cu benzodiazepine.


Actiune terapeutica
Solutie injecila continand 1 mg flumazinil/ml (cutie cu 5 fiole).


Mod de administrare anexate
Intranos. Conform indicatiilor medicului. Sectiunete se dilueaza in clorura de sodiu 0,9%, clorura de sodiu 0,45% + dextroza 2,5% sau dextroza 5%. In anestezie - doza initiala este de 0,2 mg, administrata i.v. in 15 secunde. Daca efectul scontat nu se instaleaza in 60 de secunde, se poate administra 0,1 mg si la nevoie se repeta aceasta doza la interval de 60 de
secunde, pana la doza totala de 1 mg. Administrarea rapida a produsului poate determina la pacientii care au folosit timp indelungat benzodiazepine un simptom de abstinenta, a carui simptomatologie poate fi diminuata prin administrare i.v. de 5 mg diazepam sau 5 mg midazolam.


Reactii_adrse
In general, produsul este bine tolerat pana la doza de 100 mg, fara a afecta functiile hepatice sau renale. Rar, dupa anestezie pot aparea: greata, varsaturi; uneori, dupa administrare rapida pot aparea: anxietate, palpitatii.


Contraindicatii anexate
Hipersensibilitate cunoscuta la produs.

Precautii:
se impun in recomandarea tratamentului la femei in cursul sarcinii; se va evita prima perioada a sarcinii. Persoanele care efectueaza manopere ce solicita o buna coordonare neuropsiho-motorie trebuie atentionate ca efectul benzodiazepinei poate reni.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole


  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024