mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Vaccin rabic

Vaccin rabic





ccinuri terapeutice
Prezentare: Vaccinul rabic este un produs biologic folosit la prevenirea turbarii la persoanele infectate cu virus rabic, ca si la imunizarea preventi a celor care prin profesie sunt expusi riscului infectiei rabice. Vaccinul rabic este o suspensie 2% din creier virulent de soarece nou-nascut infectat cu virus fix Babes si inactit cu betapropiolactona 1/5 000 . Se livreaza in fiole a 1 si 2 ml, continand un lichid opalescent cu mic depozit. Se agita inainte de folosire. Prezernt: Mertiolat de sodiu1/10 000 Silizant: Zaharoza 2%.
Mod de actiune: Vaccinul rabic stimuleaza specific factorii de aparare ai organismului, inducand o stare de protectie antirabica.


Indicatii:
Vaccinarea este indicata in toate cazurile de infectie rabica sau suspiciune de infectie, iar preventiv la persoanele expuse riscului infectiei rabice.


Mod de administrare:

Vaccinarea post-infectioasa se aplica dupa scheme diferentiate in functie de gravitatea infectiei, iar dozele de ccin in functie de rsta pacientului. Persoanele adulte si copin peste 10 ani cu risc redus de infectie rabica primesc 7 inoculari subcutanate, una pe zi, a 2 ml; copin sub 10 ani efectueaza inoculari subcutanate x 1 ml, urmate de inoculari intradermice (2 x 0,125 ml) in zilele a 24-a, a 34-a si a 90-a de la inceperea ccinarii. La aceasta grupa de risc se asociaza seroterapia antirabica.


Contraindicatii:

Nu exista.


Efecte secundare:
Vaccinarea antirabica determina frecvent reactii usoare locale sau generale (hiperemie, edem, prurit, ameteli, cefalee, astenie, stari subfebrile etc.) dar s-au semnalat si reactii grave de tip nervos: nevrite, pareze, encefalomielite. Reactiile grave au aparut mai frecvent la persoanele cu tare neurologice. Se impune controlul zilnic al persoanelor ccinate si se intrerupe ccinarea la primele simptome de reactii.


Conditii de pastrare:
Vaccinul se pastreaza la +4 grade Celsius si la intuneric, fara riatii de temperatura. Termen de labilitate: Vaccinul este labil 6 luni de la preparare in conditiile de pastrare indicate.


Producator:
Institutul Cantacuzino



Articole care vorbesc despre Vaccin rabic


Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024