mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Fluorescite

Fluorescite









Prezentare farmaceutica fluorescite
Fluorescite este o solutie apoasa sterila, ce se utilizeaza ca substanta de contrast pe cale intravenoasa, in diverse explorari diagnostice. Fluorescenta sa galben-verzuie delimiteaza aria sculara obserta, diferentiind-o de zonele adiacente.


Indicatii
In angiografia sau in angioscopia de diagnostic cu fluoresceina a fundului de ochi si a scularizatiei irisului.


Actiune terapeutica
Solutie sterila continand: fluoresceina sodica (echilenta cu fluoresceina 10% sau 25%), hidroxid de sodiu si/sau acid clorhidric (pentru ajustarea pH-ului), apa pentru injectare (solutie 10% in seringa preincarcata; fiola a 5 ml solutie 10%; fiola a 2 ml solutie 25%).


Mod de administrare fluorescite
Produsele de administrare parenterala trebuie inspectate vizual inainte de administrare, pentru depistarea eventualelor impuritati si modifi


cari de culoare, daca solutia si flaconul o permit. Se injecteaza rapid continutul fiolei sau seringii preincarcate in vena antecubitala, dupa ce s-au luat precautii de evitare a extrazarii. Se ataseaza o seringa plina cu fluoresceina la un sistem de tuburi transparente si la un ac de injectare de calibrul 25. Se introduce acul si se aspira putin sange, astfel incat o bula mica de aer sa separe in seringa sangele pacientului de fluoresceina. Cu lumina aprinsa, se injecteaza incet sangele inapoi in vena, obsernd atent pielea de deasupra rfului acului. Daca acul nu mai este in vena se vedea cum sangele pacientului deforma pielea si injectarea fi oprita inainte de introducerea fluoresceinei. Dupa ce posibilitatea extrazarii a fost eliminata, se poate stinge lumina si injecta fluoresceina. Dupa 9-l4 secunde apare o luminiscenta in retina si sele coroidale, care poate fi vizualizata cu un echipament standard. Daca se suspecteaza o potentiala alergie, se poate efectua un test intradermic inainte de

Administrare:
se injecteaza intradermic 0,05 ml si se citeste rezultatul dupa 30-60 de minute. Doza la copii se calculeaza pornind de la 35 mg/10 pounds (4,53 kg) greutate corporala.


Reactii_adverse
Au fost notate: greata, cefalee, tulburari gastro-intestinale, sincopa, voma, hipotensiune si alte semne si simptome de hipersensibilizare. Au mai fost raportate: stop cardiac, ischemie bazilara, soc, convulsii, tromboflebita la locul injectarii si, rareori, deces. Extrazarea solutiei la locul injectarii produce dureri locale severe, precum si o durere surda in tot bratul ( reactii adverse). Au mai fost notate: urticarie generalizata cu prurit, bronhospasm si anafilaxie. Dupa injectare, poate aparea un gust specific.


Contraindicatii fluorescite


> Contraindicat la acei indivizi cu hipersensibilitate la oricare dintre componentele preparatului. Atentie! Solutia este numai pentru uz oftalmic, nu pentru injectare intratecala. In timpul injectarii, se evita cu grija extrazarea, deoarece pH-ul inalt al fluoresceinei poate provoca leziuni locale severe. Au fost notate urmatoarele complicatii dupa extrazarea de fluoresceina: leziuni cutanate necrotice, flebite superficiale, granulom subcutanat si nevrita toxica pe traiectul median in zona antecubitala. Complicatiile date de extrazare pot provoca dureri intense in brat timp de mai multe ore. Daca extrazarea este semnificati, se intrerupe injectarea si se vor lua masurile adecte de tratament al leziunilor si de inlaturare a durerii.

Precautii:
generale: administrarea se face cu prudenta la pacientii cu un istoric de alergie sau astm bronsic. Din cauza posibilelor reactii adverse, injectarea se face numai and la dispozitie o trusa de urgenta cu: adrenalina 0,1% pentru administrare i.v. sau i.m.; un antihistaminic, un steroid solubil, aminofilina pentru injectare i.v. si oxigen. Informatii pentru pacienti: pielea avea temporar o culoare galbuie. Urina avea o culoare galben intens. Decolorarea pielii dispare dupa 6-l2 ore. Coloratia urinei dupa 24-36 ore. Carcinogeneza, mutageneza, afectarea fertilitatii: nu exista studii pe termen lung care sa elueze potentialul carcinogen al fluoresceinei la animale. Sarcina: se evita angiografia la femeile insarcinate, in special in primul trimestru. Nu au fost raportate complicatii fetale dupa injectarea de fluoresceina in timpul sarcinii. Alaptarea: s-a demonstrat ca fluoresceina este excretata in laptele uman. Fluoresceina fi administrata cu prudenta la mamele care alapteaza.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole




  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024