mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Medicamente
Index » Medicamente
» batrafen, crema

batrafen, crema




ciclopiroxolaminum

Forma de prezentare: Batrafen crema: tuburi a 20 g, continand 10 mg, Ciclopiroxolamina/g in emulsie hidrouleioasa; Batrafen solutie: pentru uz extern-flacoane a 20 ml, continand 10 mg Ciclopiroxolamina/g in solutie hidroalcoolica.

Actiune farmacologica: Antimiotic topic din clasa piridonelor cu actiune completa, uniforma, cu spectru foarte larg, impotriva fungilor patogeni ai pielii (peste 200 studii internationale au demonstrat ca practic nu exista fung patogen uman rezistent la tratamentul cu Batrafen) si impotriva germenilor grampozitivi si negativi de suprainfectie, a mycoplasmelor, Chlamydiilor, Trichomonasului vaginal. Ca mecanism de actiune se deosebeste de celelalte antimiotice din grupul azol - si allilamin - prin actiunea sa primordial fungicida (la celelalte actiunea primordiala este de inhibare a sintezei peretelui celular). Batrafen inhiba pe de o parte preluarea elementelor vitale pentru cresterea si meolismul celulelor fungice si pe de alta parte determina modificari ale membranei celulare, care au drept consecinta un aflux masiv de astfel de elemente, producindu-se astfel rapid liza celulara. Alt avantaj remarcabil al produsului Batrafen il constituie efectul sau sporicid (se reduce pina aproape de zero frecnta recidilor). Actiunea bacteriostatica a preparatului il recomanda ca drog de electie in infectiile interdigitale macerati. Efectul antiinflamator se datoreaza inhibarii sintezei de prostaglandine si leukotriene. Penetrabilitatea remarcabila a preparatului determina eficienta sa deosebita in tratamentul onicomicozelor (patrunde pina in straturile profunde ale unghiei, eliminind necesitatea indepartarii chirurgicale a acesteia). Actiunea lui este optima si in medii bogat proteice (micoze macerati).

Indicatii: Toate infectiile cutanate provocate de dermatofiti, infectii cutanate mixte fungi+bacterii sau fungi + mycoplasme/chlamydii, erytrasma, pitiriasis rsicolor, tinea rsicolor, tinea pedis, eczeme interdigitale macerati, eczema seboreica, candidoze etc.

Contraindicatii: Alergie la Ciclopiroxolamina. Nu se va utiliza la nil ocular. Se va administra cu prudenta in cursul sarcinii si la nou-nascuti.

Reactii adrse: Rar prurit, iritatie dermica, inrosirea pielii.

Posologie si mod de administrare: Pentru ambele forme: aplicatii locale de 2 ori/zi pina la disparitia simptomatologiei locale (in medie 2 saptamani). AŽn cazurile mai sere se recomanda continuarea tratamentului inca 1-2 saptamani ulterior disparitiei simptomatologiei in scopul prenirii recidilor.

Conditii de pastrare: La temperaturi sub 25 grade Celsius.



Producator: Hoechst Marion Roussel





Tipareste Trimite prin email



Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024