mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Lacipil, tablete

Lacipil, tablete







lacidipinum


Forma de prezentare:
Lacipil lete de 2 mg: rotunde, albe, filmate, and stantat pe o fata cifra 2. Fiecare leta contine 2 mg lacidipina. Lacipil lete de 4 mg: ole, albe, filmate, and stantat cate o linie pe ambele fete. Fiecare leta contine 4 mg lacidipina.


Indicatii:
Se foloseste in tratamentul hipertensiunii arteriale, singur sau in asociere cu alte medicamente antihipertensive, ca de exemplu beta-blocante, diuretice si inhibitori ai enzimei de conversie.
Mod de actiune: Lacidipina este un antagonist de calciu specific si potent, cu selectivitate predominanta pentru canalele de calciu din musculatura neteda sculara. Principalele sale actiuni sunt dilatarea arteriolelor periferice, reducerea rezistentei sculare periferice si scaderea presiunii sanguine.


Mod de administrare:

Doza recomandata initial este de 2 mg o data pe zi. Se administra in fiecare zi la aceeasi ora, de preferinta dimineata. Nu exista nici o indicatie expresa referitoare la momentul de administrare a Lacipilului, inainte sau dupa masa. Tratamentul hipertensiunii trebuie sa fie adaptat in functie de severitatea bolii, in concordanta cu raspunsul individual. Dupa un interl de timp, suficient de lung ca sa permita instalarea unui efect farmacologic complet, in caz de nevoie, doza poate fi crescuta la 4 mg. In practica, acest interl nu trebuie sa fie mai scurt de 3-4 saptamani, exceptand pacientii la care conditia clinica impune o mai rapida crestere a dozei. La pacientii hipertensivi cu afectiuni hepatice asociate nu este necesara o modificare a dozei. Deoarece Lacipil nu este excretat prin rinichi, la pacientii cu afectiuni renale, doza nu necesita nici un fel de modificare. Tratamentul cu Lacipil poate fi continuat pe timp nedefinit. La virstnici, doza necesara nu necesita modificari. Nu exista experienta in privinta folosirii Lacipilului la copii.




Contraindicatii:

Hipersensibilitate la oricare component al preparatului.


Precautii:
In studii specializate s-a dovedit ca lacidipina nu afecteaza activitataea spontana a nodulului sinoatrial sau sa produca prelungirea conducerii prin nodulul atrioventricular. Desi studiile pe animale n-au dovedit existenta unui efect teratogen sau afectarea cresterii, nu exista suficiente date privitoare la siguranta administrarii medicamentului la gravide. Studiile pe animale au condus la concluzia ca Lacipilul sau meolitii sai sunt, probabil, excretati in laptele matern.

Precautii speciale:
In studiile specializate s-a demonstrat ca Lacipil nu afecteaza functia spontana a nodulului SA (sinoatrial) si nu determina prelungirea conducerii in interiorul nodulului AV (atrio-ventricular). Totusi, trebuie tinut cont de potentialul teoretic al antagonistilor canalelor de calciu de a afecta activitatea nodulilor SA si AV si, astfel, folosirea lor trebuie sa se faca cu precautie la pacientii cu tulburari pre-existente in activitatea nodulilor SA si AV. In studiile facute pe voluntari sanatosi, s-a obsert ca Lacipil nu inhiba contractia miocardului. Dar, ca si in cazul altor antagonisti ai canalelor de calciu, Lacipil trebuie folosit cu precautie la pacientii cu rezer cardiaca mult diminuata. La fel ca si alti inhibitori calciu dihidropiridine, Lacipil poate fi utilizat cu precautie la pacientii cu angina pectorala insila. Efectul antihipertensiv al Lacipilului poate fi crescut la bolnavii cu insuficienta hepatica. Administrarea Lacipil trebuie facuta cu precautie la pacientii dupa infarct miocardic recent. Nu exista nici o doda ca lacidipina scade toleranta la glucoza sau modifica controlul diabetului.


Interactiuni medicamentoase:
Administrarea concomitenta a Lacipilului cu alte tipuri de medicamente antihipertensive, ca de exemplu diuretice, beta-blocante sau inhibitori ai enzimei de conversie, poate avea un efect hipotensiv aditiv. Nivelul plasmatic al Lacipil poate fi crescut prin administrarea concomitenta de cimetidina. Lacipil se leaga in proportie de 95% de albumina si alpha-l-glicoproteina. Nu au fost identificate interactiuni specifice cu medicamente antihipertensive de tipul beta-blocantelor si diureticelor, sau cu digoxina, tolbutamid sau warfarina. La fel ca si alte dihidropiridine, Lacipil nu se administra cu suc de grapefruit, deoarece biolabilitatea poate fi modificata. In studii clinice efectuate la pacientii cu transt renal tratati cu ciclosporina, Lacipil a imbunatatit scaderea ratei filtrarii glomerulare indusa de ciclosporina.




Sarcina si alaptare:
Nu exista date despre siguranta administrarii Lacipil in timpul sarcinii. Studiile pe animale nu au dovedit existenta unui efect teratogen, sau afectarea cresterii. Studiile pe animale au aratat ca Lacipilul sau meolitii sai se pare ca sunt excretati in laptele matern. In perioada de sarcina si lactatie, Lacipil fi folosit doar in cazul in care potentialul beneficiu adus mamei depaseste riscul posibilelor efecte adverse ce pot aparea la fat sau nou-nascut. Trebuie avuta in vedere si posibilitatea ca Lacipil sa provoace miorelaxare uterina in sarcina la termen. Nu a fost raportata scaderea abilitatii la cei ce conduc autoturisme sau folosesc masini industriale.
Efecte adverse: Lacipil este in general bine tolerat. Putine persoane pot prezenta, totusi, efecte secundare minore, ce sunt legate de actiunea sa farmacologica de sodilatatie periferica. Cele mai comune efecte secundare sunt: cefaleea, eritemul fetei, edemele, ameteala si palpitatiile. Asemenea efecte sunt tranzitorii si dispar de obicei pe masura ce tratamentul cu Lacipil continua la aceeasi doza. Astenia, rash-ul cutanat (incluzand eritem si prurit), tulburarile gastrice, greata, poliuria si hiperplazia gingila au fost semnalate rar. La fel ca si alte dihidropiridine, la un numar mic de indivizi a fost raportata, in special dupa inceperea tratamentului, agrarea anginei pectorale existente. Acest lucru este mult mai probabil la pacientii cu boli cardiace ischemice simptomatice. Lacipil nu provoaca schimbari semnificative ale testelor de laborator biochimice sau hematologice.
Supradozare: Nu s-au inregistrat cazuri de supradozare cu Lacipil. Cea mai probabila problema este sodilatatia periferica prelungita, asociata cu hipotensiune si tahicardie. Din punct de vedere teoretic pot aparea bradicardie sau conducerea prelungita AV. Nu exista un antidot specific. Se vor aplica masuri generale standardizate pentru monitorizarea functiei cardiace si masuri imediate terapeutice si de sustinere.
Incompatibilitati: Nu au fost raportate.


Conditii de pastrare:
Lacipil lete trebuie pastrat la o temperatura sub 30 grade Celsius. Tabletele de Lacipil trebuie protejate de lumina si nu trebuie scoase din folie decat in momentul administrarii. Daca se recomanda administrarea unei jumatati de leta, jumatatea nefolosita se pastra in folia originala si se folosi in maxim 48 ore. Nu lasati la indemina copiilor.


Producator:
Glaxo Wellcome



Articole care vorbesc despre Lacipil, tablete


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024