mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Isoprenalin

Isoprenalin







Prezentare farmaceutica isoprenalin
Amina simpatomimetica cu actiuni ³-adrenergice, stimuleaza inima (mareste forta contractila, proaca tahicardie, farizeaza automatismul ectopic), mareste debitul cardiac si creste Intoarcerea venoasa, scade rezistenta vasculara periferica, relaxeaza musculatura neteda bronsica si gastro-intestinala.


Indicatii
Soc cu insuficienta circulatorie periferica acuta - poate fi util in socul cardiogen si in socul septic (septicemie cu germeni gram-negativi), atunci cand presiunea venoasa este crescuta sau fenomenele de hipoperfuzie persista dupa corectarea hipolemiei; stop cardiac, sindrom Adams-Stockes prin bloc atrio-ventricular, hipersensibilitate sino-carotidiana; cazuri selectionate de tahicardie si
fibrilatie ventriculara in cursul blocului atrio-ventricular, daca electrosocul nu este posibil. Pentru combaterea bronhospasmului in cursul anesteziei generale.


Actiune terapeutica
Fiole a 1 ml solutie injecila continand isoprenalina hcl. 0,2 mg (cutie cu 5 buc.).


Mod de administrare isoprenalin
In caz de soc se introduce intravenos, in perfuzie, 1 mg (5 fiole) in 500 ml solutie de glucoza 5%, cate 0,5-5 µg (0,25-2,6 ml) pe minut (in situatiile grave se pot folosi solutii mai concentrate, introducand 30 µg/minut); viteza perfuziei se sileste in functie de frecventa cardiaca (cand depaseste 110/minut se micsoreaza doza, eventual se intrerupe administrarea), presiunea venoasa centrala, presiunea arteriala si debitul urinar. La bolnavii cu bloc sau cu aritmii ventriculare se injecteaza intravenos lent in solutie 1/50 000 (o fiola diluata la 10 ml), 2-3 ml (0,04-0,06 mg) pentru adulti, si 0,5-l,5 ml (0,01-0,03 mg) pentru copii (regland dozarea prin monitorizarea electrocardiogramei). In caz de stop cardiac (cu traseu plat sau cu fibrilatie ventriculara) se injecteaza intravenos sau intracardiac 0,2-0,4 mg (1-2 fiole). In situatiile care nu impun urgenta se injecteaza subcutanat sau intramuscular, la inceput 0,2 mg (o fiola), repetand, la neie, la fiecare 3 ore. In bronhospasmul din cursul anesteziei se injecteaza int
ravenos 0,5-l ml din solutia 1/50 000 (0,01-0,02 mg), repetand la neie. Silirea dozelor si administrarea se face numai in unitatile de terapie intensiva, sub controlul electrocardiogramei si al altor constante cardiocirculatorii; frecventa cardiaca peste 130/minut impune oprirea imediata a tratamentului.


Reactii_adverse
Ocazional congestia fetei, sudoratie, tremor, nerzitate, tahicardie cu palpitatii, aritmii (uneori grave), ischemie miocardica, cefalee, ameteli, hipotensiune, tulburari digestive.


Contraindicatii isoprenalin
Tahicardia peste 130/minut si tahicardia din intoxicatia digitalica, extrasistolele polimorfe si in salve, hipertiroidismul, starile de acidoza reprezinta contraindicatii; prudenta si doze mici la bolnavii cu tahicardie sub 130/minut, cardiopatie ischemica, diabet. Nu se administreaza concomitent cu adrenalina; nu se asociaza cu halotan si ciclopropan, IMAO, clorpromazina. Simpatomimeticele ureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sportivi).


Sinonime si alte medicamente
Aleudrin, Aludrin, Isoproterenol hydrochloride, Isuprel, Nodrin. * Comprimatele perlinguale sunt comercializate sub denumirea de Bronhodilatin.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole


  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024