mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Zentel

Zentel







albendazolum


Forma de prezentare:
Comprimate TILTAB, albe, rotunde, cu o proeminenta pentagonala pe ambele fete, continand 200 mg albendazol. Suspensie cu gust placut, cu aroma de fructe, fiecare 5 ml continand 100 mg albendazol.


Indicatii:
Zentel este un antihelmintic cu spectru larg, folosit pentru tratarea parazitozelor cu unul sau mai multi dintre urmatorii paraziti:
Enterobius vermicularis oxiuri
Trichuris trichiura tricocefal
Ascaris lumbricoides limbrici
Ankylostoma duodenale
Necator americanus
Strongyloides stercoralis
Taenia spp. tenie
Giardioza la copii
Posologie si

Mod de administrare:

Cu prescriptie medicala. Doza uzuala pentru adulti si copii in varsta de peste 2 ani: 400 mg (doua comprimate de Zentel 200 mg sau 20 ml Zentel suspensie) intr-o priza unica in cazul parazitozelor cu: Enterobius vermicularis, Trichuris trichiura, Ascaris lumbricoides, Ankylostoma duodenale si Necator americanus. In caz de strongiloidoza sau teniaza, se administreaza 400 mg Zentel in prize unice, 3 zile consecutiv. Daca pacientul nu este ndecat la trei saptamani dupa tratament, se indica o a doua cura. In giardioza (la copii cu varsta intre 2-l2 ani), o doza zilnica de 400 mg in priza unica, timp de 5 zile. Comprimatele pot fi mestecate, inghitite sau zdrobite si amestecate cu alimentele. Nu este necesar sa fie administrate jeun sau sa se practice purgatia.




Precautii:
Folosirea in cursul sarcinii: Deoarece s-a demonstrat ca albendazolul este embriotoxic si teratogen la sobolan si la iepure, folosirea sa la femeile grade sau la cele cu suspiciunea de sarcina este contraindicata. Pentru femeile aflate la varsta procreerii (15-40 de ani), Zentel trebuie administrat in primele 7 zile de la debutul menstruatiilor normale.


Reactii adverse:
S-au raportat cateva cazuri de disconfort gastro-intestinal si cefalee, fara a se sili o legatura clara cu medicamentul.
Informatii suplimentare: Eficacitatea Zentelului a fost evaluata la copii sub varsta de 2 ani, gasindu-se ca o singura doza de 200 mg este eficace in infectiile helmintice comune. In infectiile cu Hymenolepis nana, o doza de 400 mg administrata 3 zile consecutiv s-a dovedit eficace. In plus fata de proprietatile vermicide, s-a demonstrat ca albendazolul are la om si proprietati ovocide si larcide.


Precautii farmaceutice: A se feri de lumina.
Conditionare: Cutii monodoza cu 2 comprimate in blister. Suspensie monodoza cu 20 ml/flacon. Exista si forme de ambalare cu un numar mai mare de doze.


Producator:
Smithkline Beecham



Articole care vorbesc despre Zentel


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024