mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Medicamente
Index » Medicamente
» panzytrat i0 000

panzytrat i0 000






enzime pancreatice

Compozitie: O capsula cu microlete rezistente la actiunea sucului gastric contine pancreatina din pancreas de porc cu compozitie enzimatica: lipaza 10000 U, amilaza 9000 U, proteaze 500 U si excipienti (copolimerizat de acid polimetacrilic si esteri acrilici, gelatina, bioxid de siliciu cu grad inalt de dispersie, lactoza, stearat de magneziu, celuloza microcristalina, rasina montana, polidimetilsiloxan cu dioxid de siliciu, poli-l-vinil-2-pirolidon, talc, trietilcitrat, coloranti - E 104, E 127, E 132, E 171).

Indicatii: Maldigestia datorata insuficientei pancreatice exocrine de exemplu la pancreatita cronica, fibroza chistica, postpancreatectomie, dupa by-pass chirurgical gastrointestinal (de exemplu Billroth II- Gastroenterostomie), obstructie pancreatica sau de cai biliare (de exemplu prin neoplazie), indicatiile nefiind limitate doar la aceste afectiuni.

Mod de administrare: Tratamentul cu Panzytrat 10000 are ca scop mentinerea greutatii corporale normale si normalizarea frecventei si calitatii scaunului. Dozarea se face in functie de gradul insuficientei pancreatice. Daca nu este altfel prescris, doza obisnuita este de 2 -4 capsule la o masa (corespunzand 20000-40000 U lipaza). Doza necesara poate fi si mai mare. La insuficienta pancreatica totala necesarul zilnic de lipaza ce trebuie substituit poate fi pana la 400.000 U lipaza pe zi. A始deosebi la pacientii cu mucoviscidoza, dozarea se face tinandu-se seama de numarul si compozitia meselor, pentru a ajusta doza necesara de enzima la cantitatea de lipide absorbite si de a nu depasi aceasta doza. Cresterea dozei se face doar sub controlul medicului iar la regresiunea simptomelor (steatoree, dureri abdominale) doza se reajusteaza. O doza enzimatica de 15000-20000 U lipaza pe kg corp nu trebuie depasita. Capsulele se administreaza de mai multe ori pe zi, nemestecate, in timpul meselor, cu lichid din abundenta, de preferat lichide nealcaline (de exemplu sucuri de fructe). Pentru a inlesni administrarea in cazurile de postgastrectomie capsulele se pot desface iar continutul se poate inghiti nemestecat. Durata administrarii nu este limitata.



Contraindicatii: Pancreatita acuta si puseu acut de pancreatita cronica, alergie la carnea de porc. Atentie! Obstructiile instestinale sunt complicatii cunoscute la pacientii cu mucoviscidoza. A始 cazul unor simptome de tip ileus trebuie tinut cont de posibilitatea existentei unor stenoze intestinale. La intoleranta la lactoza si alergie la carne de porc, exista riscul unei intolerante gastrointestinale ca si reactii alergice. Panzytrat contine enzime active care prin eliberarea in cavitatea bucala, de exemplu prin mestecare pot duce la reactii mucoase locale. De aceea e important ca si capsulele sau continutul lor sa fie inghitite nemestecate. La copii exista pericolul unor constipatii grave prin supradozare.

Interactiuni medicamentoase: Nu au fost descrise pana in prezent.

Indicatii speciale: Nu exista nici un fel de retineri in administrarea Panzytratului 10 000 in graviditate si perioada de alaptare. Panzytrat 10 000 nu are nici o influenta asupra soferilor si a celor ce manuiesc masini.

Efecte secundare: A始 cazuri singulare au fost semnalate reactii alergice de tip imediat precum si reactii alergice ale tractului digestiv dupa administrarea de pancreatina. La pacientii cu mucoviscidoza, in cazuri singulare, dupa administrarea unor doze mari de pancreatina a fost semnalata constituirea unor stricturi in regiunea ileo-cecala si a colonului ascendent.

Supradozare: Panzytrat nu contine componente care ar putea duce la intoxicatie. A始 cazul unei alergii sunt necesare masurile antialergice.



Mecanism de actiune: Fermentii pancreatici din continutul pancreatinei ajuta la digestia hranei ingerate si sustin functia exocrina a pancreasului bolnav si insuficient. Capsulele de Panzytrat contin microlete cu pancreatina rezistente la actiunea sucului gastric. Dupa desfacerea invelisului capsulei microcapsulele se repartizeaza in mediul acid din interiorul stomacului impreuna cu hrana ingerata. A始velisul microcapsulelor rezistent la actiunea sucului gastric protejeaza enzimele pancreatice sensibile la sucul gastric in timpul pasajului gastric impotri unei inactiri in mediul acid gastric; dependente de pH peste 6,0 lacul rezistent la acidul din stomac se dizol foarte repede si microletele elibereaza in 30 min 50% din cantitatea de enzime declarate. Prin aceasta se obtine o distributie efecti a enzimelor si o eliberare rapida a enzimelor in chimus. Prin sustinerea digestiei si absorbtiei alimentelor se imbunatateste situatia meolismului caolic, ca si tulburarile secundare ale digestiei, ca balonare, senzatie de plenitudine, meteorism si steatoree. Atentie! la termenul de labilitate! Medicamentul nu se mai folosi dupa depasirea termenului de labilitate.

Conditii de pastrare: Panzytrat trebuie depozitat intr-un mediu uscat, la o temperatura de sub 20 grade Celsius. Dupa folosire capacul se inchide cu atentie. A se pastra in locuri inaccesibile copiilor!

Forma de prezentare: 20 capsule (N1); 50 capsule (N2); 100 capsule (N3).



Producator: Knoll A.G.





Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024