mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Glucagen

Glucagen






glucagonum


Compozitie:
Ingredient activ in fiecare ml: Glucagon hidroclorid 1 mg (corespunzand la 1 UI), biosintetic. Alte ingrediente: Lactoza monohidrat; Apa sterilizata pentru injectii; Acid clorhidric si/sau Hidroxid de sodiu (pentru ajustarea pH-ului).
Forma farmaceutica: Pudra si solvent pentru solutie, pentru injectie.

Prezentare farmaceutica:
GlucaGen 1 mg se prezinta ca o pulbere sterila, uscata, alba de glucagon intr-un flacon de 2 ml si solventul insotitor de asemenea intr-un flacon de 2 ml. Atunci cand pulberea de glucagon este reconstituita cu apa sterilizata pentru injectii formeaza o solutie de 1 mg (1UI) glucagon in fiecare ml care se injecteaza subcutanat, intramuscular sau intravenos. Glucagon este un agent hiperglicemiant care ajuta la eliberarea glicogenului din ficat in sange sub forma de glucoza. De asemenea, reduce miscarile muschilor netezi in sistemul digestiv. GlucaGen este folosit pentru tratarea reactiilor hipoglicemice severe (zahar scazut in sange) care pot aparea daca sunteti o persoana care are diabet tratat cu insulina. GlucaGen este de asemenea folosit in spitale pentru oprirea temporara a miscarii intestinelor in timpul examinarii tractului gastrointestinal, si in evaluarea secretiei maximale a celulelor beta la persoanele cu diabet. Nu folositi GlucaGen daca sunteti alergic la glucagon sau la oricare din ceilalti ingredienti, sau daca aveti o tumora de glanda adrenala.


Precautii:
GlucaGen actioneaza in tratarea hipoglicemiei atunci cand exista glicogen hepatic. GlucaGen nu va actiona eficient daca tineti regim, sau daca aveti nivele scazute de adrenalina, hipoglicemie cronica sau hipoglicemie cauzata de consumul prea mare de alcool. Trebuie avut in vedere ca GlucaGen-ul are un efect opus insulinei. Trebuie sa va luati precautii suplimentare daca folositi GlucaGen pentru explorari endoscopice sau radiografice si sunteti diabetic sau sunteti in varsta si aveti probleme cu inima. De asemenea, trebuie sa va luati precautii suplimentare daca folositi GlucaGen si aveti o tumora care elibereaza glucagon sau insulina. Nu folositi solutia daca, in rare cazuri, arata ca un gel sau daca o parte din pulbere nu s-a dizolvat cum trebuie. Flacoanele au capace protectoare din plastic, colorate. Pentru a scoate apa din flacon si a reconstitui pulberea de glucagon trebuie sa indepartati aceste capace. Daca atunci cand cumparati flacoanele, capacele nu sunt fixate sau lipsesc, returnati-le la farmacie.
Interactiuni cu alte medicamente: Nu se cunoaste ca efectul GlucaGen-ului injectat sa fie influentat de alte medicamente decat insulina.


Sarcina si alaptare:
GlucaGen nu trece bariera placentara la oameni, si poate fi folosit la tratarea hipoglicemiei severe in timpul sarcinii. Alaptarea dupa tratarea reactiilor hipoglicemice severe cu GlucaGen nu pericliteaza sugarul.
Condusul: Nu se cunoaste ca GlucaGen sa produca vreun efect asupra abilitatii dumneaastra de a conduce sau folosi masini.
Atentie: Pastrati produsul in afara accesului copiilor.
Posologie si

Mod de administrare:

Tratamentul hipoglicemiei severe (zahar scazut in sange) la persoanele cu diabet: Administrarea de catre rude: Asigurati-va ca rudele dumneaastra sau prietenii apropiati stiu ca atunci cand aveti o reactie hipoglicemica severa trebuie intotdeauna solicitata asistenta medicala. Medicul dumneaastra v-a prescris poate GlucaGen astfel incat prietenii sau rudele pot sa va administreze injectia daca deveniti hipoglicemic si nu sunteti in stare sa inghititi zahar. Injectati tot flaconul = 1 ml (adulti si copii peste 25 kg) sau jumatate = 1/2 ml (copii sub 25 kg sau sub 6-8 ani) sub piele sau intramuscular in regiunea supero-externa a coapsei. Spuneti-le prietenilor sau rudelor dumneaastra ca trebuie sa vi se dea zahar pe gura de indata ce sunteti in stare sa inghititi dupa ce ati raspuns la tratament. Aceasta va preveni revenirea hipoglicemiei. Administrarea de catre personalul medical: Administrati 1 mg (adulti si copii peste 25 kg) sau 0,5 mg (copii sub 25 kg sau sub varsta de 6-8 ani) prin injectie subcutanata, intramusculara sau intravenoasa. Daca pacientul nu raspunde in 10 minute trebuie sa i se administreze glucoza intravenos. Dupa ce pacientul a raspuns la tratament administrati-i carbohidrati pe cale orala pentru a reface glicogenul hepatic si a preveni revenirea hipoglicemiei.
Indicatii diagnostice: Examinarea tractului gastrointestinal: Dozele variaza intre 0,2-2 mg in functie de tehnica de diagnostic folosita si de calea de administrare. Doza diagnostica pentru relaxarea stomacului, bulbului duodenal, duodenului si intestinului subtire este de 0,2-0,5 mg. Efectul debuteaza intr-un minut si dureaza intre 5 si 20 minute in functie de organul care se examineaza. Dupa injectarea intramusculara a 1-2 mg efectul debuteaza dupa 5-l5 minute si dureaza aproximativ 10-40 minute, in functie de organ. In tomografia computerizata, rezonanta magnetica nucleara si in angiografia digitala se folosesc doze intravenoase de pana la 1 mg. Evaluarea secretiei celulelor beta: Se injecteaza intravenos, pre-prandial, 1 mg de glucagon. Daca glicemia pre-prandiala este sub 7 mmol/l rezultatul testului va fi dificil de interpretat. Se masoara peptidina-C din plasma inainte si la 6 minute dupa injectie.


Efecte secundare:
Efectele secundare severe sunt foarte rare, totusi greata si varsaturile pot aparea ocazional in special la doze de peste 1 mg sau la injectare rapida (in mai putin de 1 minut). Este posibil de asemenea sa aveti tahicardie pentru o perioada scurta. Nu au fost raportate efecte secundare care sa indice o toxicitate a GlucaGen-ului. Unele persoane pot fi alergice la GlucaGen. Daca aveti orice alte reactii care credeti ca au fost cauzate de GlucaGen, va rugam sa informati medicul sau farmacia locala.
Supradozare: Daca vi s-a administrat prea mult GlucaGen, aceasta poate cauza greata si varsaturi. De obicei nu este necesar un tratament specific. Potasiul seric poate descreste si trebuie urmarit si corectat atunci cand este cazul.
Atentie! Nu folositi niciodata GlucaGen dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.


Conditii de pastrare:
GlucaGen (sub forma de pulbere) trebuie pastrat sub 25 grade Celsius. Evitati congelarea pentru a preveni deteriorarea flaconului cu solvent. Flaconul cu GlucaGen trebuie protejat de lumina. Setul nu cotine conservanti si este de unica folosinta. GlucaGen-ul reconstituit trebuie folosit imediat dupa preparare. Nu-l pastrati pentru o folosire ulterioara.


Producator:
No Nordisk



Articole care vorbesc despre Glucagen


Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024