mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Retarpeni

Retarpeni







benzathinbenzyl penicillinum


Compozitie:
Retarpen 0,6: 1 flacon contine: Benzatin Benzipenicilina: 600000 UI, 1 fiola de solnt: 5 ml; Retarpen 1,2: 1 flacon contine: Benzatin Benzipenicilina: 1200000 UI, 1 fiola de solnt: 5 ml; Retarpen 2,4: 1 flacon contine: Benzatin Benzipenicilina: 2400000 UI, 1 fiola de solnt: 5 ml.
Proprietati si actiune: Benzipenicilina are o actiune bactericida asupra microorganismelor sensibile la penicilina, in faza lor de multiplicare, inhiband biosinteza mucopeptidelor peretelui celular. Dupa aplicarea i.m. de Retarpen, benzipenicilina trece foarte incet in circulatia sanguina. {bml bm119.BMP}
Retarpenul este penicilina retard cu cea mai lunga durata de actiune. Avand in dere proprietatile sale farmacocinetice particulare urmatorii germeni sunt, foarte sensibili la penicilina: treponeme, streptococi (cu exceptia celor din grupa D) si stafilococi (cu exceptia celor care produc penicilinaza).




Indicatii:
Terapia si profilaxia infectiilor cauzate de germeni foarte sensibili la penicilina. Retarpenul este folosit la tratamentul sifilisului si altor treponematoze (pinta, framboesiae). In terapia formelor acute de amigdalita, scarlatina, erizipel, a ranilor infectate, este preferabila utilizarea Retarpenului in combinatie cu preparate de penicilina rapid absorbite (Penicilin-Natrium G sau Ospen), ca si in profilaxia infectiilor ca urmare a interntiilor de mica chirurgie (amigdalectomie, extractii dentare). Se foloseste Retarpen si in profilaxia febrei reumatoide, scarlatinei, erizipelului.


Efecte secundare:
Reactii anafilactice, urticarie, febra, dureri in articulatii, edem angioneurotic, eriteme multiforme, dermatite exfoliati. La terapia sifilisului poate aparea reactia Jarisch-Herxheimer, datorita eliberarii de endotoxine. Stomatite, glosite. In cazul unei terapii prelungite pot aparea germeni sau ciuperci rezistente. In cazul suprainfectarii, se vor lua masuri adecvate. La nou-nascuti pot aparea reactii locale.


Interactiuni:
In cazul administrarii simultane de antiinflamatorii, antireumatice, antipiretice (in special indometacin, fenibutazona, salicilat), se va tine cont de inhibarea competitiva a eliminarii medicamentului. Nu se va combina penicilina bactericida cu antibiotice cu efect bacteriostatic. Asocierea cu alte antibiotice se va face numai in cazul in care este de asteptat o actiune singerica sau cel putin aditiva. Administrarea constituentilor in cazul unei asocieri se va face in dozele eficace (Exceptie: in cazul unei actiuni sinergice dodite se poate reduce doza constituentului cu toxicitatea cea mai mare).
Contraindicatii si riscuri: Hipersensibilitate la peniciline. Este posibila o reactie alergica incrucisata in caz de sensibilitate la cefalosporine. Infectiile banale nu se vor trata cu Retarpen.
Posologie: Retarpen 0,6 se foloseste in principal la nou nascuti, si copii pana la 12 ani; Retarpen 1,2 la copii si adulti; Retarpen 2,4 la adulti. Tratamentul sifilisului: Sifilisul congenital la nou-nascuti si copii: 1x2 Retarpen 0,6 i.m. sau 1x1 Retarpen 1,2 i.m. in doua locuri diferite. Sifilisul la adulti: Stadiul primar: 1x1 sau 2 Retarpen 2,4 i.m. injectat in doua locuri; Stadiul secundar: 1x2 Retarpen 2,4 i.m. injectat in doua locuri. Tratamentul se va repeta daca simptomele clinice reapar sau daca valorile testelor de laborator raman clar poziti. Stadiul tertiar: 1-2 Retarpen 2,4 i.m. saptamanal timp de 3-5 saptamani. Terapia anti framboesiae: Copii: 1x1 Retarpen 0,6 i.m. pana la 1x1 Retarpen 1,2 i.m. Adulti: 1x1 la 2 Retarpen 1,2 i.m. sau 1x1/2 la 1 Retarpen 2,4 i.m. Cei contractanti si cei in stadiul latent al bolii vor primi jumatate de doza. Terapia pinta: Copii 1x1 Retarpen 1,2 i.m.. Adulti: 1x1 Retarpen 2,4 i.m. Retarpenul este folosit si in infectii cu germeni sensibili la penicilina (amigdalita acuta, scarlatina, erizipel si plagi infectate). Copiilor sub 12 ani li se administreaza 1 injectie de Retarpen 0,6 i.m. la fiecare 3 zile sau zilnic, functie de seritatea infectiei; Retarpen 1,2 i.m. la fiecare 2 saptamani. Adultii primesc 1-2 Retarpen 1,2 i.m. sau 1/2-l Retarpen 2,4 i.m. saptamanal. In mod normal tratamentul se incepe in faza acuta cu preparate de penicilina rapid absorbite (ca de ex. 3000000 unitati de penicilina sodica G sau Ospen) si se continua terapia cu Retarpen. Profilaxia recidilor febrei reumatoide, endocarditei reumatismale: Copii sub 12 ani: 1 injectie Retarpen 0,6 i.m. la fiecare saptamana sau 1 injectie Retarpen 1,2 i.m. la fiecare 4 saptamani. Adulti: 1-2 injectii cu Retarpen 1,2 i.m. sau 1/2 -l Retarpen 2,4 i.m. la fiecare 4 saptamani. Profilaxia scarlatinei la persoane expuse: Copii: 1 injectie Retarpen 0,6 i.m. saptamanal sau 1 Retarpen 1,2 i.m. Adulti: 1 injectie Retarpen 2,4 i.m. Profilaxia infectiilor streptococice (erizipel): Copii: 1 injectie Retarpen 0,6 i.m. la fiecare saptamana sau o injectie Retarpen 1,2 i.m. la fiecare 2 saptamani. Adulti: 1 injectie Retarpen 2,4 i.m. In cazul profilaxiei infectiilor in urma extractiilor dentare sau amigdalectomiei sau chirurgie mica, este de preferat folosirea Retarpenului in combinatie cu preparate de penicilina rapid absorbabile (ca de ex. sodiu penicilina G cristalina sau Ospen). Copii: 1 injectie Retarpen 0,6 i.m. pana la 1 injectie Retarpen 1,2 i.m. Adulti: 1 Retarpen 1,2 i.m. sau 1/2 Retarpen 2,4 i.m. Profilaxia infectiilor dupa interntii chirurgicale mai importante: Copii: 1 Retarpen 1,2 i.m. iar adulti 1/2-l Retarpen 2,4 la fiecare 7-l5 zile pana la vindecare.




Mod de administrare:

Retarpenul se injecteaza numai pe cale intramusculara in cvadratul supero-exterior al marelui fesier (Hochstetter). Pentru evitarea injectarii intravasculare involuntare este recomandabila aspirarea inaintea injectarii. In caz de injectii repetate se va schimba locul injectarii. Inaintea folosirii, solutia de injectat se va agita repetat in mai multe reprize.
Atentionari speciale si precautii la utilizare: La diabetici se va tine cont de absorbtia retard a medicamentului din depozitul muscular. Injectarea gresita intr-un vas de sange poate produce opresie tranzitorie, anxietate si tulburari de dere (sindrom Hoigne). La pacientii care prezinta reactii alergice tratamentul se va opri si se va institui un tratament cu adrenalina, antihistaminice si corticosteroizi. In cazul bolilor nerice si al suspiciunii de sifilis se va efectua examenul microscopic pe fond negru inaintea inceperii tratamentului si, se vor efectua teste serologice timp de cel putin 4 luni. Retarpenul nu se va injecta intranos sau intralombar sau intracavitar. Atentionari pentru bolnav: In cazul aparitiei de eruptii sau manifestari alergice (ex. edeme pe ura sau alte regiuni ale corpului, febra) se va anunta medicul.


Conditii de pastrare:
Se va pastra la loc intunecat si uscat la o temperatura sub 25 grade Celsius. Silitate: In stare nedizolvata Retarpenul ramane sil pana la data de expirare indicata pe ambalaj.


Forma de prezentare:
Retarpen 0,6: cutie cu un flacon a 600.000 UI (+ solnt), cutii pentru spitale. Retarpen 1,2: cutie cu un flacon a 1.200.000 UI (+ solnt), cutii pentru spitale. Retarpen 2,4: cutie cu un flacon a 2.400.000 UI (+ solnt), cutii pentru spitale.


Producator:
Biochemie



Articole care vorbesc despre Retarpeni


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024