mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Pentohexali

Pentohexali







pentoxiphylinum
Substanta acti: Pentoxifilin.


Compozitie:
O fiola a 5 ml solutie injecila contine: 100 mg pentoxifilin, clorura de sodiu, apa pentru injectii.


Indicatii:
In tulburarile de circulatie arteriala periferica in stadiul II dupa Fontaine (claudicatie intermitenta), pentru initierea si sustinerea terapiei orale cu pentoxifilin.


Contraindicatii:

Contraindicatiile reprezinta afectiuni sau situatii in care anumite medicamente nu pot fi utilizate sau se utilizeaza numai dupa o prealabila analiza medicala complexa, deoarece in acest caz efectul benefic nu este intr-o relatie favorabila fata de efectul negativ al acestora. In aceste conditii, medicul trebuie sa fie corect si complet informat despre imbolnavirile anterioare, boli asociate cu tratament concomitent cat si conditiile si obiceiurile care individualizeaza cazurile. Contraindicatiile pot aparea sau pot fi cunoscute dupa inceperea tratamentului. In acest caz trebuie informat medicul dvs. {bml bm115.BMP}


Este interzis a se utiliza pentoxifilin in caz de: infarct miocardic recent; hemoragii grave; hipersensibilitate fata de pentoxifilin sau alte metilxantine. De asemenea, este interzis a se folosi pentoxifilin in: scleroza gra coronara si cerebrala; aritmii cardiace grave.


Sarcina si alaptare:
Este contraindicata administrarea pentoxifilinului la femei in timpul sarcinii sau al alaptarii (nu exista suficiente experiente pentru aceste situatii). O supraveghere deosebita este necesara in cursul tratamentului la pacienti cu functie renala redusa. In cazul aparitiei de hemoragii capilare in timpul tratamentului cu pentoxifilin, se intrerupe tratamentul.


Reactii adverse:
Efectele adverse care sunt legate de utilizarea temporara a pentoxifilinei, dar care nu trebuie sa apara la fiecare pacient, sunt mentionate mai jos: In timpul tratamentului cu pentoxifilina pot aparea deseori efecte nedorite la nivelul tractului gastro-duodenal (ca de ex. greata, voma, senzatie de plenitudine, presiune abdominala, diaree). Ocazional apar ameteala si cefalee. Rareori se poate ajunge la hipotensiune, angina pectorala, aritmie, flush (hiperemia fetei cu senzatie de caldura) cat si la reactii de hipersensibilitate manifestate prin: prurit, eritem, urticarie (cule cu prurit). In cazuri rare s-au semnalat reactii de hipersensibilitate foarte grave, care apar in cate minute dupa administrarea medicamentului (edem angioneurotic, spasme ale musculaturii bronsice, soc anafilactic). La primele semne trebuie intrerupt tratamentul si informat medicul. S-au mai semnalat in cazuri izolate aparitia de hemoragii (de ex. la nivelul tegumentelor, mucoaselor gastrice, duodenale), trombocitopenie (reducerea numarului de plachete) si anemie aplastica (productie redusa de hematii). Datorita acestui risc trebuie sa se efectueze controale sanguine regulate in cursul tratamentului.
Interactiuni cu alte medicamente: Consultati- medicul, daca folositi si alte medicamente in acelasi timp cu cel de fata. Medicul dvs. poate preciza daca in aceste conditii pot aparea reactii adverse sau daca trebuie luate masuri deosebite, de ex. silirea unei noi doze din acest medicament. Pentoxifilina poate creste efectul preparatelor hipotensoare si al anticoagulantelor. La diabeticii care folosesc insulina sau antidiabetice orale poate sa apara o accentuare a actiunii hipoglicemiante a acestora.




Mod de administrare:

Daca nu este altfel indicat de medic, se recomanda urmatoarele doze pentru adulti si tineri cu greutatea peste 50 kg. Solutie injecila: Solutia injecila de 100 mg pentoxifilin se injecteaza pacientului in clinostatism incet timp de 5 minute. In cazuri grave doza poate fi marita la de 3 ori 100 mg. Daca doza initiala a fost suportata, se poate injecta urmatoarea doza. Perfuzia: Initial 100 mg pentoxifilin/zi in 250-500 ml solutie perfuzabila in timp de 120-l80 minute. In zilele urmatoare doza poate fi marita cu cate 100 mg, dar pana la maximum 400 mg pentoxifilina pe zi (200 mg dimineata/200 mg dupa masa). Produsul se poate administra fie sub forma de injectie sau sub forma de perfuzie dupa diluare, pacientul fiind mentinut culcat. Ca solutii perfuzabile se pot folosi ser fiziologic, solutie de glucoza, de levuloza sau de alte solutii uzuale inlocuitoare de ser. In fiecare caz trebuie testata toleranta cu solutia indicata. Durata tratamentului se sili de medic. La pacientii cu functie renala redusa (clearance de creatinina sub 10 ml/minut) doza trebuie adaptata (50-70% din doza normala). In caz de hipotonie sau o circulatie labila dozele vor fi crescute progresiv. Medicamentul nu trebuie utilizat dupa expirarea termenului de labilitate. Atentie: Fiole noi! Nu mai este necesara pila. Folosirea OPC (one-point-cut) - fiole. A se pastra medicamentul ferit de copii!


Forma de prezentare:
Ambalaje originale. Cutie cu 5 fiole a 5 ml pentohexal. Ambalaje clinice.


Producator:
Hexal Pharma



Articole care vorbesc despre Pentohexali


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024