mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Synalar, gel

Synalar, gel







fluocinoloni acetonidum


Forma de prezentare:
Synalar gel se prezinta sub forma unui gel clar, miscibil cu apa, care contine 0,025% w/w fluocinolon acetonid Ph Eur.
Proprietati: Fluocinolon acetonidul este un anti-inflamator corticosteroid. Mecanismele sale de actiune sunt legate de producerea vasoconstrictiei si suprimarea permeabilitatii membranare, a activitatii mitotice, a raspunsului imun si a eliberarii mediatorilor inflamatiei. Gradul de absorbtie percutanata a fluocinolon acetonidului este determinat de numerosi factori dintre care vehicolul, integritatea barierei epidermice si folosirea pansamentelor ocluzive. Dupa absorbtie, fluocinolon acetonidul este meolizat initial la nivel hepatic si excretat prin urina.


Indicatii:
Synalar gel este indicat in tratamentul seboreei, dermatitei seboreice si psoriazisului pielii capului si a altor regiuni paroase ale corpului. De asemenea, poate fi aplicat cu rezultate satisfacatoare in cazul dermatozelor inflamatorii din alte regiuni ale corpului.


Dozare si

Administrare:
Adulti (inclusiv varstnici) si copii: Se maseaza cu varful degetelor o cantitate mica de Synalar gel la nivelul pielii capului, seara si dimineata. Pentru tratamentul de intretinere, acesta trebuie repetat o data sau de doua ori pe saptamana.


Contraindicatii:

Synalar este contraindicat in afectiunile primare ale pielii cauzate de bacterii, fungi sau virusuri si in rosacee, acnee, dermatita periorala, prurit ano-genital si in rash produs de scutece.


Precautii:
Cand exista o infectie asociata cu o afectiune cutanata inflamatorie, Synalar trebuie administrat doar daca se aplica un tratament antiinfectios adecvat. Folosirea steriozilor topici pe leziuni infectate, fara adaugarea unei terapii antiinfectioase specifice, poate conduce la raspandirea infectiilor oportuniste. Terapia continua pe termen lung cu steroizi topici poate produce leziuni cutanate atrofice si dilatarea vaselor sanguine superficiale, mai ales cand se utilizeaza pansamente ocluzive sau cand se formeaza plicaturi ale pielii. Folosirea indelungata de steroizi topici sau tratamentul unor zone extensive, chiar fara pansamente ocluzive, poate determina o absorbtie suficienta a steroizilor pentru a produce aparitia trasaturilor de hipercorticism si supresia adrenala, mai ales la copii. Synalar, cu rare exceptii, nu trebuie aplicat la nivelul fetei. Daca este aplicat pe fata, aceasta nu trebuie facuta pe perioade mari de timp. Ochii trebuie evitati. Se recomanda ca la copii, tratamentul sa nu fie in mod obisnuit prelungit mai mult de cinci zile si nu se vor folosi pansamente ocluzive. Preparatele tip Synalar nu sunt indicate in tratamentul dermatozelor la copin sub un an. Steroizii topici nu trebuie in mod normal folositi in tratamentul placilor psoriazice foarte intinse. In cazul folosirii steroizilor topici in tratamentul psoriazisului exista riscul atat al recidivelor tip rebound dupa dezvoltarea tolerantei, cat si al psoriazisului pustulos generalizat. Afectarea functiei de bariera a tegumentului poate conduce la aparitia toxicitatii locale si sistemice. Este importanta supravegherea atenta a pacientilor. Tratamentul cu steroizi topici trebuie intrerupt daca se observa reactii nedorite.




Sarcina si alaptare:
Administrarea steroizilor topici la animalele gestante poate determina tulburari ale dezvoltarii fetale. Relevanta acestei observatii pentru om nu a fost inca silita. Cand se considera ca tratamentul cu steroizi topici este necesar in cursul sarcinii, atat cantitatea aplicata cat si durata tratamentului trebuie sa fie minime. Steroizii topici nu trebuie aplicati la nivelul sanilor inainte de alaptare. Cand se considera ca tratamentul cu steroizi topici este necesar pentru alte zone ale corpului, atat cantitatea aplicata, cat si durata tratamentului trebuie sa fie minime.


Reactii adverse:
Se poate produce iritare la locul aplicarii, cu frecventa redusa si, rareori, au fost raportate reactii de hipersensibilizare. Tratamentul prelungit si intensiv, mai ales cand se folosesc pansamente ocluzive sau cand se produc plicaturari ale tegumentelor poate determina striuri, subtierea tegumentului, teleangiectazie sau atrofie, precum si efecte datorate supresiei adrenocorticale (Se va consulta \"Precautii\").
Supradozare: Este putin probabil sa se produca efecte toxice dupa ingestia accidentala a continutului tubului. Daca sunt ingerate cantitati mai mari si apar fenomene de toxicitate, trebuie administrat tratament simptomatic.


Conditii de pastrare:
Se va pastra la temperaturi mai mici de 25 grade Celsius.
Efectul asupra abilitatii de a conduce autovehicule si de a manea echipamente: Nu sunt necesare precautii in acest sens.


Producator:
Zeneca



Articole care vorbesc despre Synalar, gel


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024