mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Medocriptine

Medocriptine







bromocriptinum


Forma de prezentare:
Tablete de 2, 5 mg. Cutii cu 30 lete.


Indicatii:
Inhibitia sau suprimarea lactatiei puerperale. Tratamentul hiperprolactinemiei la barbati si femei cu hipogonadism si/sau galactoree. Tratamentul infertilitatii hiperprolactinemice. Tratamentul infertilitatii la femeile fara hiperprolactinemie demonstrabila. Tratamentul pacientilor cu adenoame secretoare de prolactina. Tratamentul pacientilor cu macroadenoame sau ca alternativa la interventia chirurgicala la pacientii cu microadenoame. Tratamentul bolii ciclice benigne a sanului; al mastalgiei ciclice pronuntate. Tratamentul tulburarilor menstruale ciclice, in special al simptomatologiei sanului, si tratamentul simptomelor in sindromul premenstrual. Ca adjuvant al chirurgiei sau radioterapiei, pentru a reduce nivelele circulante ale hormonului somatotrop in terapia pacientilor acromegalici. In tratamentul bolii Parkinson idiopatice, fie ca monoterapie, fie in combinatie cu levodopa.


Contraindicatii, reactii adverse,

Precautii:
Deoarece Medocriptine scade efectiv nivelele de prolactina la pacientii cu tumori pituitare, radioterapia sau interventia chirurgicala nu sunt absolut necesare. Daca surne o sarcina, este indicata intreruperea Medocriptine-ului dupa prima absenta a menstrei. Deoarece nu s-au semnalat efecte teratogenice si embriopatice la oameni, se poate lua in considerare tratamentul de intretinere cu Medocriptine in timpul sarcinii, acolo unde exista edenta unor tumori de dimensiuni mari sau a unor expansiuni tumorale. Pacientele la care sarcina este indezirabila, vor fi sfatuite sa adopte masuri de contraceptie, altele decat contraceptivele orale, pe durata tratamentului cu Medocriptine. Femeile de varsta fertila tratate pentru stari neasociate cu hiperprolactinemie vor folosi cele mai mici doze eficiente de Medocriptine. Se recomanda control ginecologic, inclusiv citologie cercala si endometriala, tuturor pacientelor tratate cu Medocriptine pe perioade lungi. Se recomanda control periodic la sase luni pentru femeile aflate in post-climacterium si control anual pentru femeile cu menstruatie normala. Pacientii cu acromegalie vor fi investigati in vederea depistarii unui ulcer peptic inaintea inceperii tratamentului si vor fi sfatuiti sa raporteze prompt orice efecte adverse gastrointestinale. Se va administra cu prudenta pacientilor cu tulburari psihotice in antecedente sau cu boli cardiovasculare severe. Rar s-a raportat fibroza retroperitoneala la pacientii tratati cu doze zilnice de peste 30 mg. De aceea, tratamentul cu doze mari pe perioade lungi de timp trebuie monitorizat, iar Medocriptine trebuie intrerupt daca fibroza reptroperitoneala este diagnosticata sau suspectata. Greata reprezinta cea mai obisnuita reactie adversa. Ocazional, s-au mai raportat hipotensiune ortostatica, ameteala, cefalee, varsaturi si usoara constipatie.Reactiile adverse pot fi minime daca Medocriptine se administreaza in timpul meselor si daca se practica introducerea si cresterea gradata a dozelor. Ocazional s-a raportat la doze mari spasm vascular digital indus de frig. In tratamentul cu doze mari al bolii Parkinson au mai fost semnalate somnolenta, rar confuzie, excitatie psihomotorie, halucinatii, diskinezii, uscaciunea gurii si crampe ale membrelor inferioare.


Dozare: Medocriptine va fi administrat intotodeauna in timpul meselor. Indiferent de doza finala, raspunsul optim cu minimum de efecte adverse se obtine prin introducerea gradata a Medocriptine, dupa cum urmeaza: Initial: 1,25 mg; se creste dupa 2-3 zile la 2,5 mg, administrat seara la culcare. Doza poate fi crescuta cu cate 1, 25 mg la fiecare 2-3 zile, pana se atinge doza de 2,5 mg de doua ori pe zi. Daca este necesara o crestere suplimentara a dozei, se va proceda in aceeasi maniera. Prevenirea lactatiei: 2,5 mg in ziua expulziei, urmat de 2,5 mg de doua ori pe zi timp de 14 zile. Suprimarea lactatiei: 2,5 mg in prima zi, crescut apoi la 2,5 mg de doua ori pe zi, tratament mentinut timp de 14 zile. Hipogonadism /prolactinoame /sindrom galactoreic /infertilitate: Majoritatea pacientilor raspund la o doza finala zilnica de 7,5 mg dizata in mai multe prize, dar s-au folosit doze de pana la 30 mg pe zi, in mai multe prize. Pacientele cu infertilitate fara hiperprolactinemie demonstrabila primesc 2,5 mg de doua ori pe zi. Boala ciclica benigna a sanului/mastalgia ciclica pronuntata/tulburarile ciclice ale menstrei: Doza finala recomandata este de 2,5 mg de doua ori pe zi. Acromegalie: Raspunsul terapeutic a fost obtinut prin cresterea gradata a dozei, pana la 20-60 mg pe zi (lete sau capsule). Boala Parkinson: Majoritatea pacientilor necesita doze cuprinse intre 10-80 mg pe zi in mai multe prize.


Producator:
Medochemie



Articole care vorbesc despre Medocriptine


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024