mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Oxacilin

Oxacilin







Prezentare farmaceutica oxacilin
Penicilina de semisinteza, bactericida, cu spectru asemanator Penicilinei G; este activa fata de stafilococii rezistenti la Penicilina G (penicilinazosecretori), dar pentru ceilalti germeni potenta este mai mica; actiunea bactericida fata de stafilococul auriu este sinergica cu cea a aminoglicozidelor. Este activa atat pe cale orala, cat si in injectii.


Indicatii
Infectii stafilococice rezistente la Penicilina G, infectii mixte cu streptococi si stafilococi penicilinazosecretori: in asociatie cu ampicilina, in infectii cu germeni gram-negativi secretori de beta-lactamaza (protejeaza ampicilina de inactivare).


Actiune terapeutica
Capsule operculate continand oxacilina sodica monohidrat 275 mg, corespunzator la 250 mg oxacilina (cutie cu 12 buc.); flacoane continand oxacilina sodica 250 mg sau 500 mg sub forma de pulbere pentru prepararea d
e solutie injecila.


Mod de administrare oxacilin
Adulti, oral, obisnuit 500 mg la fiecare 6 ore (pe stomacul gol), intramuscular, 1 g la 12 ore; copii (sub 40 kg), oral, 250 mg la 6 ore, intramuscular 50 mg/kilocorp si zi. In infectiile grave doza se poate creste pana la 12 g/zi la adulti si 300 mg/kilocorp si zi la copii, iar intervalul intre doze se micsoreaza.


Reactii_adverse
Eruptii cutanate alergice, prurit, eozinofilie, foarte rar soc anafilactic; greata, ma, diaree, rareori leucopenie, cresterea transaminazei glutamicoxalacetica si disfunctie hepatocelulara; la nou-nascuti, risc de hiperbilirubinemie, la
eva retete dietetice pentru sugari" class="alin2">sugari dozele mari pot proca hematurie si azotemie; suprainfectii cu stafilococi, Pseudomonas, Proteus si Candida, foarte rar enterocolita pseudomembranoasa.


Contraindicatii oxacilin
Alergie la peniciline (se investigheaza hipersensibilitatea); prudenta si doze mici la nou-nascuti si in insuficienta hepatica; prudenta la alergici si la bolnavii cu astm bronsic (risc mare de reactii alergice). Se va evita in infectiile cu germeni sensibili la Penicilina G, in sifilis, gonoree; nu este indicata pe cale orala in infectiile grave si in toate situatiile care pot diminua absorbtia digestiva (greata, ma, staza gastrica, hipermotilitate intestinala).


Sinonime si alte medicamente
Bristopen, Prostaphlin, Stapenor.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole


  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024